Prima pagină » Actualitate » Primele imagini cu medicul erou de la Piatra Neamţ după recuperare. Ce declară Cătălin Denciu – FOTO

Primele imagini cu medicul erou de la Piatra Neamţ după recuperare. Ce declară Cătălin Denciu – FOTO

04 mart. 2021, 10:20,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Veşti bune vin din Belgia. Medicul erou care a suferit arsuri pe o mare parte din suprafaţa corporală în incendiul de la Piatra Neamţ şi-a revenit. Acesta a fost transferat la o altă unitate medicală din Belgia şi se pregăteşte să înceapă a doua etapă a reabilitării sale.

Reamintim faptul că medicul Cătălin Denciu a scos din flăcări pacienţii din cadrul secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă. Acesta a stat timp de trei săptămâni în comă artificială, după ce medicii au fost rezervaţi în privinţa sa.

Medicul erou de la Piatra Neamţ a intrat în etapa a doua de reabilitare

Cătălin Denciu, medicul erou din Piatra Neamț a intrat în cea de-a doua etapă de recuperare. Medicul se află în aceste momente în Belgia și a fost transferat la Spitalul Saint-Luc, după ce, în primă instanţă a fost ținut timp de trei săptămâni în comă artificială.

Medicul erou a putut face primele declarații după perioadă extrem de dificilă prin care a trecut. Eroul a menţionat faptul că încet încet a început să se poată mişca, iar astăzi poate din nou să meargă pe bicicletă, fiind un progres major.

Chiar dacă veştile sunt promiţătoare, încă este cale foarte lungă până la recuperarea completă. Deocamdată, doctorul încă întâmpina dificultăți în îndoirea brațelor.

„Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta. Îndoirea brațelor este încă dificilă, așa că urmez o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuții și terapeutul ocupațional pentru a învăța să mișc coatele din nou. Reabilitarea este departe de a se termina, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși”, a declarat Cătălin Denciu pentru o publicație din Belgia.

Incendiu devastator la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ

Reamintim faptul că medicul Cătălin Denciu este cadrul medical care era de gardă în seara tragică în care a ars secția de Anesteie şi Terapie Intensivă de ls Spitalul Județean Piatra Neamț. În momentul în care a izbucnit incendiul, el nu s-a gândit de două ori şi s-a aruncat în foc, cu mâinile goale, pentru a-i scoate pe pacienți din flăcări. A suferit arsuri de gradul doi și trei pe o mare parte din suprafața corporală.

Zece persoane au murit în incendiul din Piatra Neamț în acea seară, 14 noiembrie 2020, din nefericire. Erau pacienți intubați, pacienți care erau infectaţi cu noul coronavirus și fuseseră internați la ATI.

Cauza oficială a tragediei de la Piatra Neamţ

După trei luni și multe speculații, cauza incendiului de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență din Piatra Neamț este, în sfârşit, expusă public, cu tot cu lanţul de responsabilităţi.

În urma audierilor, reiese că focul ar fi fost provocat de instalațiile electrice care au fost realizate fără autorizațiile necesare.

„Firma care a refăcut instalația electrică a spitalului a lucrat fără proiect avizat, iar pe secția de ATI a subcontractat lucrarea către o altă firmă. Se pare că, din declarațiile celor prezenți azi la audieri, inginerul de proiect pentru instalațiile de oxigen și aer comprimat nu-și aduce aminte să fi avizat un asemenea proiect în 2011. Practic, lucrări făcute în spitalul Piatra Neamț fără autorizații”, spune avocatul Adrian Cuculis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *