Prima pagină » Actualitate » Primele imagini cu Liviu Dragnea în libertate. Fostul lider PSD a fost eliberat condiționat – FOTO

Primele imagini cu Liviu Dragnea în libertate. Fostul lider PSD a fost eliberat condiționat – FOTO

15 iul. 2021, 16:19,
în Actualitate

Joi, 15 iulie, Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare. Judecătorii de la Tribunalul Giurgiu au admis contestaţia formulată de avocaţii fostului lider PSD. Altfel spus, acesta este eliberat condiţionat din penitenciarul Rahova.

Fostul lider PSD a oferit mai multe declaraţii. Acesta incă susține că a fost un proces politic și că a fost condamnat la ordin politic.

„S-a cerut insistent la instanţă când se va judecat liberarea să îmi recunosc vinovăţia. Nu am acceptat să se valideze dosarul politic. PSD a venit partid de oameni laşi. Cred că judecătorii din Giurgiu au avut curaj şi au rezistat la presiuni. La Tribunalul Bucureşti este destul de clar ce s-a întâmplat. Voi munci la firma fiului meu. O sa imi dea voie să vorbesc la meteo. Vreau să le multumesc zecilor de mii de români care mi-au trimis scrisori. Vreau să le spun celor doi băieți din Piatra Neamț că am urmărit cu atenție ce mi-au trimis. Toate scrisorile sunt scanate iar cu acordul lor le voi publica

A fost o perioadă de doi ani și două luni de chin și suferință. Asta a fost aici, abuzuri și umilință și cea mai mare parte a populației a înțeles azi de ce a trebuit să ajung aici. Când am plecat eu, România era o țară prosperă, cu venituri decente, azi e o dictatură feroce.

Eu mă conssider deținut pooltic pentru că am intrat nevinovat. Mi s-a cerut insistent în ultmele luni la instanță să îmi recunosc vinovăția ca să pot fi închis. Am refuzat. PSD a devenit un partid operetă condus de oameni lași”,a spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a aflat joi că va fi eliberat condiţionat din penitenciar. Fostul lider execută, în prezent, în penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive. Judecătorii de la Tribunalul Giurgiu sa-u  pronunţat azi asupra eliberării condiţionate. După eliberare, acesta va avea drepturi restrânse.

Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat din închisoare

Fostul lider PSD a aflat vestea în penitenciarul în care este închis. Așadar, Liviu Dragnea va fi eliberat condiționat din închisoare:

„Am primit vestea asta cu lacrimi de bucurie. Sunt emoționată, am așteptat această veste. Astăzi plecăm spre București. Liviu Dragnea spera foarte tare să fie eliberat. Eu sunt superstițioasă, nu am vorbit nimic. Se va trimite minuta, se vor îndeplini formațiunile. Cred că instanța a fost convinsă de tot, Aici am găsit niște magistrați corecți.”, a declarat Teodosiu.

Judecătorii i-au respins, inițial, cererea de eliberare condiţionată

Înainte de procesul de la Giurgiu, judecătorii de la Judecătoria Sector 3 i-au respins cererea de eliberare condiţionată, iar în pofida contestaţiei făcute la Tribunalul București, decizia a rămas definitivă. Magistraţii de la Tribunalul București au precizt în motivarea decizie că fostul lider PSD nu a dat dovezi temeinice de îndreptare:

„instanţa a apreciat că, din analiza coroborată a situaţiei personale a petentului, nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare”.

Cu toate că decizia Tribunalului București, aceea de a nu-l elibera definitiv pe Liviu Dragnea, era una definitivă, magistrații Curții de Apel București i-au admis cererea acestuia de a muta procesul. Practic, decizia magistraților de la Tribunalul București a fost desființată iar Liviu Dragnea va fi judecat la Tribunalul Giurgiu.

Care a fost reacția iubitei lui Liviu Dragnea atunci când a aflat că fostul lider PSD va fi eliberat condiționat

Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea a transmis pentru antena3 o primă reacție la eliberarea condiţionată a fostului lider PSD. Aceasta s-a arătat bucuroasă de decizie şi a primit vestea cu ochii în lacrimi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *