Prima pagină » Razboi în Ucraina » Primele detalii despre bomba care a omorât-o pe fiica ideologului lui Vladimir Putin
Primele detalii despre bomba care a omorât-o pe fiica ideologului lui Vladimir Putin

Primele detalii despre bomba care a omorât-o pe fiica ideologului lui Vladimir Putin

21 aug. 2022, 19:00, 9 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Puterea dispozitivului exploziv plasat sub jeep-ul în care se afla jurnalista Daria Dughina a fost echivalentul a 400 de grame de TNT, notează duminică agentia rusă Tass, citând agențiile de aplicare a legii.

„Puterea bombei a fost de aproximativ 400g în echivalent TNT. Părți ale dispozitivului exploziv au fost trimise pentru examinare”, a declarat interlocutorul agenției Tass.

Daria Dughina, fiica ideologului ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin – considerat un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi susţinător al ideii că Rusia trebuie „să absoarbă” Ucraina – a fost ucisă în maşina în care se afla, la periferia Moscovei. Explozia s-a produs sâmbătă seara la ora locală 21:00 (18:00 GMT).

Daria Dughina a fost ucisă în momentul în care un presupus dispozitiv exploziv a fost detonat la bordul maşinii Toyota Land Cruiser cu care femeia circula.

Maşina aparţinea tatălui femeii şi că probabil că el era ţinta atacului. Tatăl şi fiica participaseră la un festival în afara Moscovei, iar Dughin s-a hotărât în ultimul moment să ia altă maşină.

Aleksandr Dughin, tatăl Dariei, pledează de mult timp pentru unificarea teritoriilor rusofone şi a altor regiuni într-un nou imperiu rus vast. El şi-ar dori ca noul imperiu să includă Ucraina unde forţele ruse desfăşoară ceea ce Moscova numeşte „o operaţiune militară specială” pentru demilitarizarea Ucrainei.

Influenţa lui Dughin, aflat pe lista de sancţiuni a SUA, asupra preşedintelui rus Vladimir Putin, a devenit temă de speculaţii, în contextul în care unii observatori ai Rusiei apreciază că influenţa sa este semnificativă, în timp ce alţii o consideră minimă, scrie Reuters.

Daria Dughina, care era cunoscută şi sub numele de Platonova şi despre care presa de stat rusă scrie că avea 30 de ani, susţinea pe larg ideile tatălui ei şi a apărut la televiziunea de stat pentru a-şi anunţa sprijinul pentru acţiunile Rusiei în Ucraina.

Comentarii
  • O journalista a fost ucisă de naziștii tembeli. Ucrainienii sunt criminalii planetei, aliați ai nazistilor germani. Cel mai scârbos popor, cel mai criminal. Urmează nenorocirea pentru cei care au provocat aceasta moarte. Nici nu realizați ce plata va fi pentru Ucraina și idioții din vest !

  • ptr muila de mai sus

    nu mai suje pwla pe net fraiere, papagal trist bolsevic!

  • Tu esti mai tembel decat toti

  • Mai sunt neispraviti naivi, tedd-isti? sau e unicat?

  • trebe sa fii complet ticalos sa te bucuri de asasinarea fetei

  • Comentariul obscen de mai sus ma duce cu gandul la cuvintele lui Umberto Eco :
    Reţelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili care înainte vorbeau numai la bar după un pahar de vin, fiind imediat reduşi la tăcere.

  • ptr muilele iubitoare de orci putleriste de asasini si criminali

    15 ani de la asasinarea Annei Politkovskaia, jurnalista rusă ucisă de ziua lui Putin,Oksana Baulina, Boris Nemţov, Aleksandr Litvinenko,Jurnalistul rus Mihail Beketov a scăpat cu viaţă după ce a fost bătut cumplit în 2008. A rămas însă cu mari sechele, devenind hemiplegic,alte două persoane, opozante regimului Putin, au murit în 2009. Avocatul Stanislav Markelov şi jurnalista Anastasia Baburova (Novaia Gazeta), au fost împuşcaţi mortal în centrul capitalei ruse,oligarhul rus Boris Berezovski,actorul rus Alexei Devotcenko, cunoscut drept un opozant public al regimului lui Vladimir Putin si lista poate continua bolsevicilor cu aere de „intelectuali”

  • Revenirea comentatorului obscen la un limbaj semicivilizat, cu date si nume, ma face sa cred ca este un troll calificat, care doar mimeaza pe omul vulgar din popor.
    Ii urez o pensie speciala corespunzatoare activitatii pe care o desfasoara aici, la ordin.

  • ptr mujicul de mai sus

    iti multumesc de urari,nu sant troll dar nici mujic ca tine,nu sant pensionar,urasc bolsevicii si mentalitatea lor,si da m-am coborat la nivelul tau si al altora din dorinta de a ma face inteles de mujici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *