Prima pagină » Actualitate » Primele declarații ale lui Florin Cîțu înainte de începerea votului moțiunii de cenzură: „Sunt dezamăgit! Le cer scuze românilor că am crezut în USR”- LIVE VIDEO
Primele declarații ale lui Florin Cîțu înainte de începerea votului moțiunii de cenzură: „Sunt dezamăgit! Le cer scuze românilor că am crezut în USR”- LIVE VIDEO

Primele declarații ale lui Florin Cîțu înainte de începerea votului moțiunii de cenzură: „Sunt dezamăgit! Le cer scuze românilor că am crezut în USR”- LIVE VIDEO

05 oct. 2021, 12:24,
Roxana Butuc în Actualitate

Premierul Florin Cîțu, a susținut un discurs astăzi, 5 octombrie 2021, la Parlament înainte de începerea votului moțiunii de cenzură. Acesta face atacuri dure la adresa opoziției, dar mai ales la adresa USR-ului.

În discurs, acesta se adresează românilor, afirmând că tot ce nu merge nu e vina Guvernului său ci a celor din PSD, USR și aliații.

Primele declarații ale prim-ministrului Florin Cîțu la Parlament

Astăzi, 5 octombrie, partidele s-au adunat la parlament pentru votul moțiunii de cenzură. Florin Cîțu a luat cuvântul, trimițând un mesaj pentru fosta alianță USR, făcându-i trădători și bipolari.

„Curios că colegii de la USR votează azi. Aşa zișii USR-iști s-au alitat cu PSD. Dragi români, ați fost trădaţi. Aceştia vor să dea jos guvernul. Se poate să fie mai jos de atât? S-au făcut fraţi cu PSD şi cu extremiştii neo-marxiști pentru a vota moţiunea.

Le am arătat foarte clar, cu mine premier că guvernarea nu e un joc de copii. Datorită românilor suntem la guvernare. Şi trebuie să ne facem treaba. Sunt dezamăgit. USR joacă alba neagra. El vrea să revină la guvernare dar cu un şef mai indulgent. Alitața USR PSD şi extremiştii este una toxică. Oare ce câştigă USR din faptul că aruncă România în haos?”, a afirmat premierul.

Florin Cîțu le cere scuze românilor pentru încrederea acordată în USR

În mesajul transmis, premierul a spus că-și cere scuze românilor pentru că a avut încredere în USR. Acesta i-a făcut trădători pentru că s-au aliat moțiunii inițiate de PSD.

„Dragi români vă cer scuze că am crezut în USR, că am crezut că este un partid care vrea reforma. Adevărata faţă a USR şi-au arat-o astăzi. Totuşi poate ne lămuresc şi ce planuri au după moţiune. Dragi români, cu regret vă spun că ați votat un partid bipolar. Cheia pentru rezolvarea crizei politice era USR, prin proiectele sale, dar ei preferă să se alieze cu PSD. Să fie foarte clar: responsabilitatea pentru tot ceea ce urmează, pandemie, prețuri crescute, criză, este USR. Aceștia votează o moțiune care spune despre proprii miniştrii că sunt incompetenţi

Concluzia este una simplă. Am fost prea indulgent cu incompetența acestor miniştrii. Trebuia să-i fi demis pe toţi. Aveam câţiva km de autostradă făcută. Nu voi mai permite aşa ceva, măcar astăzi USR  este transparent faţă de români. Recunoaşte public că au avut miniştrii incompetenţi şi nu au făcut nimic la guvernare.”, a declarat premierul Cîțu.

USR a primit acuzații despre intensitatea valului patru

USR a fost acuzat în cadrul întâlnirii parlamentare, de către premier despre faptul că nu s-au ocupat cum trebuie de pregătirea valului patru, deși au avut resurse financiare. Mai mult decât atât, acesta le reproșează despre momentul în care ministrul sănătății a demisionat în plină pandemie și că s-au aliat cu cei care sunt împotriva vaccinului.

„Cel mai tare mă supără că şi-au bătut joc de sistemul de sănătate, au avut bani şi nu au pregătit valul patru. Au lăsat Ministerul Sănătății fără ministru în plină pandemie. Este un gest criminal. Prin fuga voastră aţi arătat laşitate. Staţi umăr la umăr cu extremiştii care susţin campania de anti-vaccinare. Aţi minţit şi aţi trădat. USR este un partid bipolar. Foarte bizar că ceea ce USR numea penali ieri, astăzi au devenit parteneri. I-aţi dezamăgit pe români. Politica, să ştiţi că nu este despre Florin Cîțu. Politica este pentru români. Românii nu vă vor uita niciodată. Eu am fost sincer mereu cu românii chiar dacă am fost criticat”, a mai declarat acesta.

Premierul întreabă opoziția ce planuri au pentru românii după moțiune

În cadrul declarațiilor pe care Florin Cîțu le-a dat în Parlament la ședința pentru votarea moțiunii de cenzură, acesta i-a întrebat pe ce planuri au pentru România după moțiune de cenzură, ținând cont de situația actuală din țară.

„Am fost cei care am venit cu soluții pentru protejarea consumatorului vulnerabil. Parlamentul este ocupat pentru votarea moțiunii în timp ce românii se luptă cu probleme reale. Aceștia vor să dărâme fără să construiască. Sunt niște frustrați.

Au știu bine românii de ce au trimis stânga în opoziție. O guvernare PSD-istă este o amenințare pentru democrație. PNL nu este un partid perfect dar este un partid responsabil. Și nouă ne-ar fi ușor să trecem în opoziție, dar alegem să rămânem în picioare, noi nu dezertăm, nu suntem lași.

Dacă acest Guvern va pica astăzi în Parlament, vom face altul, cu aceleași principii. Dragi români, ne vom uita cu toții la ziua de azi care va separa democrația de extremiști. Nu este loc de imaturitate politică la guvernare. Eu știu că vreți să repetați guvernarea din 2016 în care nu s-a făcut nimic. Dragi români, vom construi o majoritate parlamentară în interesul românilor”, a încheiat Florin Cîțu.

Amintim faptul că astăzi 5 octombrie 2021, în Parlamentul României se votează moţiunea de cenzură depusă de PSD. PNL a luat în calcul mai multe scenarii în contextul căderii Guvernului Cîțu, printre care și o colaborare cu un guvern minoritar (UDMR).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *