Prima pagină » Actualitate » Primele declaraţii ale femeii din Giurgiu, infectată cu noua tulpină Covid-19, care face ravagii în Marea Britanie
Primele declaraţii ale femeii din Giurgiu, infectată cu noua tulpină Covid-19, care face ravagii în Marea Britanie

Primele declaraţii ale femeii din Giurgiu, infectată cu noua tulpină Covid-19, care face ravagii în Marea Britanie

18 ian. 2021, 12:59,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Primul caz de infectare cu noua tulpină de Covid-19 din România va ieşi din izolare astăzi, după 14 zile de carantină. Femeia, în vârstă de 27 de ani, din Colibaşi, a fost testată pozitiv cu noua tulpina a coronavirusului în urmă cu două săptămâni.

Primarul din localitate a hotărât ca totuși femeia să fie retestată de asistentul din comună, asta deși Direcţia de Sănătate Publica nu impune acest aspect. Testarea ar urma să aibă loc în jurul orei 10.00.

Primul caz de infectare cu noua tulpina Covid-19 din România

Femeia infectată cu noua varianta a virusului Covid-19 a fost testată în urmă cu două săptămâni, dar confirmarea cu infectarea cu noua tulpină a venit după circa 5 zile. Aceasta a precizat faptul că nu a fost plecată din România și nici nu a intrat în contact cu foarte multă lume.

Din cei șase membri ai familiei sale, patru au fost infectați și doar în cazul ei analiza a scos la iveală tulpină nouă de COVID-19, care face ravagii în Marea Britanie.

Femeia nu crede că a avut această tulpină

Persoană ce ar fi contractat această nouă tulpina declara faptul că nu i s-ar fi dovedit în acte că este infectată cu această nouă variantă.

”Nu mi s-a dovedit în acte, doar mi s-a confirmat. M-au sunat de la Matei Balș și mi-au spus că sunt purtătoare de tulpină nouă. Noi ne mai duceam la Matei Balș, de fiecare dată când aveam o problemă. Și am fost acolo special pentru testare, pentru că cea mică avea simptome gastrointestinale și tușea. După testarea de acolo au trecut 3 zile. Și după 3 zile mi-au spus că au văzut modificări. Dar copila nu are tulpină, nici nu știu ce să zic.. Are coronavirus, dar nu are noua tulpină, chiar dacă o alăptez, pentru că are doar 10 luni”, spune femeia.

Aceasta nu crede că a avut noua tulpină.

”Cred că a fost o greșeală. Asta cred eu! Nu am fost niciodată în afara țării. Și nici în contact cu alte persoane. Pentru că de asta mă și întreb… de unde noua tulpină la mine..”.

Mai mult decât atât, femeia precizează că a cerut că testul să fie repetat, susținând că acela ”nu are cum să fie testul ei”. Însă nimeni nu a mai făcut nimic. Din fericire, acum se simte bine, atât ea, cât și ceilalți membri ai familiei.

”A fost o simplă răceală! Nu am avut nimic, cum se spunea la presă, că suntem bolnavi… Cum au spus și vecinii noștri.. Nu am avut nimic, decât în 3 zile mi-am pierdut gustul și mirosul. Atât! Dar mi le-am recuperat!, a mai declarat femeia.

dr. Cătălin Apostolescu: „Avea simptome minime”

Cătălin Apostolescu, medic primar al secției clinice VII „Terapie Intensivă Adulți” și purtător de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, a confirmat prezența noului Coronavirus în România.

„Confirmarea e de o oră – o oră și ceva. E vorba de o tânără de 27 de ani din județiul Giurgiu, care s-a prezentat la spitalul nostru în data de 3, cu simptome minime. A fost testată și lăsată să plece acasă. Din datele pe care le avem, nu a călătorit în afara țării. Urmează ca DSP să facă o anchetă epidemiologică amănunțită”, a declarat atunci Cătălin Apostolescu, medic primar al secției clinice VII „Terapie Intensivă Adulți” și purtător de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *