Prima pagină » Titlurile zilei » Primarul vinde bucată cu bucată lacul Aroneanu la preț de nimic. Liria Events, implicată într-o afacere ilegală?

Primarul vinde bucată cu bucată lacul Aroneanu la preț de nimic. Liria Events, implicată într-o afacere ilegală?

02 nov. 2022, 02:00, 18 ,
Adnana Gafton în Titlurile zilei

Benoni Moruzi lovește din nou! De această dată vinde un teren din comună și lacul Aroneanu. Parcela T58, cea pe care afaceristul Dragoș Samoilă o avea în concesiune pentru câțiva zeci de ani, va fi definitiv a acestuia printr-un act de vânzare-cumpărare. Cei 2.500 mp de teren și lacul vor fi proprietate proprie pentru suma de 123.500 de euro. Redevența pe care o plătea Dragoș Samoilă pentru concesionarea terenului era de 1.234 de euro pe an

Primarul comunei Aroneanu, Benoni Moruzi, acționează doar în virtutea propriilor interese. Relația strânsă pe care o are cu Dragoș Samoilă scoate la iveală afacerile pe care cei doi le fac pe banii primăriei. Întrucât afaceristul și-a dorit ca terenul pe care se află Liria Events să fie al lui, Benoni Moruzi s-a conformat și îi face acestuia pe plac. Parcela de teren T58 este scoasă spre vânzare și va deveni proprietatea privată a lui Samoilă.

constructie pe malul unui lac

Benoni Moruzi vinde 2.500 mp din comuna Aroneanu

Benoni Moruzi vinde bucată cu bucată comuna și lacul pentru câțiva euro

 Benoni Moruzi la costum negru si microfon in mana

Primarul comunei Aroneanu a decis să vândă o parte din lac

Parcela de teren pe care se află amplasat luxosul complex Liria Events va fi cumpărată de afaceristul Dragoș Samoilă. Dimensiunea terenului este de 2.500 mp, fiind reprezentat de pășunea pe care se află construcția, dar și de partea de lac din fața acesteia. Dintre cei 2.500 mp, 1.500 sunt reprezentați de pășune și 1.000 sunt ape stătătoare.

Decizia de a vinde 1.000 mp din lacul Aroneanu și 1.500 mp din terenul ce este în grija primăriei îi aparține primului „gospodar al satului“, Benoni Moruzi. Primarul comunei Aroneanu a decis de la sine putere că se poate lipsi de cei 2.500 mp din localitate. Pentru ca totul să fie legal, a trecut decizia prin votul Consiliului Local, unde are majoritate.

Întreprinderea individuală Samoilă Dragoș Ionuț dorește achiziționarea terenului cu suprafața de 2.500 mp din zona intravilană a comunei Aroneanu, sub pretextul desfășurării unor servicii de pensiune agroturistică, catering și corturi pentru evenimente, privind populația din mediul rural.

Prețul cu care se vând cei 2.500 mp este 65 euro/mp pentru suprafața de pășune și 26 euro/mp pentru suprafața de ape stătătoare. Valoarea totală este de 123.500 de euro. Parcela de teren T58 este prevăzută cu apă, canalizare, energie electrică și iluminat public.

Potrivit legii, vânzarea unui teren aflat în proprietatea privată a unității administrativ-teritoriale pe care sunt ridicate construcții se realizează prin licitație publică, organizată în condițiile legii. Constructorii de bună-credință beneficiază de un drept de preempțiune la cumpărarea terenului aferent construcțiilor.

Prețul de vânzare se stabilește pe baza unui raport de evaluare, aprobat de Consiliul Local sau Județean, după caz. Cu alte cuvinte, pentru a putea cumpăra terenul pe care a fost construit complexul Liria Events, Dragoș Samoilă trebuie să participe la o licitație organizată de Primăria Aroneanu.

Un grup de consilieri locali au declarat că, în cazul în care vânzarea terenului se va face cu încălcarea legii, îl vor acționa pe primarul Benoni Moruzi în contencios administrativ.

„L-am avertizat pe primar și în ședința în care ceilalți consilieri locali au votat vânzarea terenului către domnul Samoilă că nu este legală. Dacă după ce proiectul de hotărâre a trecut va fi vândută direct și nu prin licitație publică, vom acționa în contencios administrativ“, au declarat un grup de consilieri locali din Aroneanu care s-au opus acestei decizii.

 Dragos Samoila in camasa alba sta la un birou

Dragoș Samoilă va cumpăra 2.500 mp de teren și lac în comuna Aroneanu

Dragoș Samoilă, un „afacerist de succes“ pe spatele primăriilor din Iași

interior restaurant

Suma cu care se vând cei 2.500 mp este de 123.500 euro

Relația strânsă dintre cei doi, Dragoș Samoilă și Benoni Moruzi, este de mulți ani. Din 2015, Dragoș Samoilă a concesionat de la Primăria Aroneanu tocmai parcela de teren T58, pe care avea să apară luxosul complex Liria Events. Autorizația de construire a fost semnată tot de Benoni Moruzi. Suma pe care afaceristul a plătit-o pentru concesionarea terenului a fost în valoare de 1.234 de euro pe an. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de 49 de ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă 20.

Paranghelia pentru votanții de vârsta a treia pe care a organizat-o Benoni Moruzi a fost tot la Liria Events. Acesta le-a oferit seniorilor din comuna Aroneanu câteva sucuri și prăjituri cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, mascând o chermeză electorală.

Benoni Moruzi este cunoscut și pentru „actele de caritate“ pe care le face pentru afaceriștii lui preferați. Dragoș Samoilă și Andrei Tabarcea au câștigat câte un contract de consultanță cu Primăria comunei Aroneanu și ar urma să primească câte 20.000 de lei doar pentru depunerea ofertelor.

Spiritul de antreprenor pe care îl afișează Benoni Moruzi prin actele de vânzare-cumpărare pe care el însuși le semnează reflectă suma intereselor proprii. Acesta vinde bucată cu bucată comuna și lacul Aroneanu fără a da explicații nimănui. Una dintre cele mai ofertante comune din zona metropolitană este pe mâna unui administrator ce își urmărește propriile interese, dar și pe cele ale acoliților săi.

 persoane la restaurant pe malul lacului

Dragoș Samoilă concesionase terenul pe care se află Liria Events pentru 49 de ani

Comentarii
  • Pensiunea Unic

    Mai sapati, mai sapati! Acolo e si Drojdea ITM prin mamica lui un “muc” (mic) latifundiar 🤣😂😃

  • Gata, trecuse ceva de când nu ați mai molfăit nimic de primarul de la Aroneanu !!! Și ce ați spus voi că tot nu avem noi ceva mai bine de făcut, hai sa ne luam de el, binenteles cu dedicația de rigoare de la știți voi cine că nu scrieți aiurea …

  • Fan PNL Aroneanu

    Oare de mia de metri de parcare gratuita realizata peste canalul de colectare al apei pluviale de ce nu spuneți nimic? Faptul ca datorita astupareii șanțului cum se spune la tara, deja pica drumul, e mai puțin important. Parcare sa aibă prietenii primarului. Nu de alta, dar singurele indicatoare montate vreodată de Moruzi sunt cele care protejează locația. Pe unde circula cetățenii când e eveniment nu contează, cotizația sa vina pe persoana fizica.

  • Dezastru pe lacul Aroneanu, Garda de Mediu doarme in papuci…
    Somn usor!!!

  • DNA doarme sau se teme să lege liberali?

  • Chiar nu vede nimeni câte golănii face hoțul ăsta? Îl ține în spate Alexe și se crede stăpân pe comuna aia

  • Nelu din Aroneanu

    Moruzi, ai venit cu lac de la mă-ta de acasă de vinzi după bunul plac?

  • La cate articole ati scris despre asta si toate cu probleme din zona aceea ma si mir ca mai este in functie si nu in alta parte.

  • Este halucinant cum DNA-ul, datorita probabil a unor terenuri pe care le-au primi la preturi ffff micit sau de „mila” PNL-ului, nu ancheteaza aceste abuzuri de la Aroneanu. Iar oamenii acestei comune isi merita pe deplin soartea, nu-i vezi sa-l scoata din Primarie, sa faca sesizari peste sesizari la toate indstitutiile statului, sa-i opreasca constructiile despre care considera ca sunt musamalizate, etc.

  • Felicitari jurnalistilor! Un articol foarte bine structurat si documentat! Este nevoie de o schimbate in Primaria Aroneanu! Locuitorii au nevoie de un primar bun, nu de Moruzi! Asteptam cu interes dezvaluiri din primaria Aroneanu!

  • DNA TREZESTETE sau nu vor sa se trezeasca ,va rog nu deranjati!!

  • DNA e satula de prescriptii! Cat despre Moruzi….atîta timp cat sunt Alexe si Grojdea pe functii mari totul in Aroneanu se face dupa placul celor 2!!!

  • La ce potential are comuna, ea arata ca un cacat. Strazi neasfaltate, rupte, gropi, etc .
    Cu lacul ala langa Iasi, trebuia sa fie inconjurat de restaurante , piste de alergat, de dat cu bicicleta, etc. Sper sa nu mai voteze un primar mai retardat ca asta…

  • gunoi de om , dar și locuitori is lichele stau cu mana în san .

  • Florin baiat fin😉

    Las’ ca si-a facut Alexe si familia casa in Haroneanu si dupa ce iese Costel din puscarie comuna va inflori!!!

  • Bai ratatilor, omul a investit si acum ii bagati omului concurenta? Sunteti niste ratati, va roade invidia tarani nespalati. Ce sa liciteze? Terenul pe care sunt cladirile? Cauta i pe impotrivitori cu ceva pumni in cap

  • Ce simplu e…dar cum sunteti prosti, nu aveti de unde sa stiti.
    Pai primarul e sotul judecatoarei. Voi sunteti tampiti? Cum sa l ancheteze? Ce prosti sunteti 🤣🤣🤣
    Vorbeste lumea ca umbla vreo cativa ce s au saturat de el, sa i cam ia gatul prin sat…dar e doar un zvon de babe barfitoare 😉

  • comuna de saraci , i vine rândul lu Benone sinulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`