Prima pagină » Local » Primarul USR-ist a creat un blocaj în primăria Mircești! Consilierii Locali PNL și PSD își caută dreptatea în instanță, după ce au fost dați afară!

Primarul USR-ist a creat un blocaj în primăria Mircești! Consilierii Locali PNL și PSD își caută dreptatea în instanță, după ce au fost dați afară!

24 mai 2022, 02:00,
Andreea Andrei, în Local

Primarul USR a creat un blocaj în primăria Mircești din cauza bugetului pentru anul curent. Acesta încearcă să hotărască împreună cu consilierii USR orice ține de comună, fără a lăsa ceilalți aleși locali să își facă treaba.

Șase consilieri locali au fost dați afară de primarul Leon Bălteanu, care a dispus încetarea mandatelor. Acesta a creat împreună cu consilierii locali de la USR un blocaj în primăria Mircești, pornind de la bugetul comunei pentru anul în curs. Consilierii locali PSD și PNL susțin că ar fi cerut detalii ale proiectelor viitoare, pe care primarul le-a catalogat ca fiind „secrete ale primăriei”.

Blocaj în primăria Mircești din pricina primarului

Consilierii PSD și PNL din Consiliul Local Mircești își caută dreptatea în instanță după ce primarul URS-ist a dispus încetarea mandatelor. Motivul conflictului ar fi bugetul pentru anul 2022, pe care primarul l-ar fi dorit aprobat fără prea multe întrebări.

„A făcut o ședință de Consiliu Local, în care 6 consilieri am fost dați afară, pe motiv că am absentat în lunile februarie și martie. A dat o hotărâre de Consiliu Local, împreună cu secretarul și alți 6 consilieri USR și au votat bugetul, pe 6 aprilie și 13 aprilie. A votat bugetul de două ori, în 5 oameni! Prefectura a atacat în instanță decizia și acum ne judecăm. S-au suspendat hotărârile care au fost trecute de ei. Urmează să se termine procesul de la Tribunalul Iași, în urma căruia, vor fi repuși în funcție cei 6 consilieri dați afară abuziv. În momentul de față noi suntem în timpul procesului de contestație, până în momentul de față, un singur consilier a avut două termene, urmează să ne comunice decizia definitivă. Prefectura Iași l-a acționat în instanță pentru abuz în serviciu, pentru că a dat consilierii afară și pentru hotărârea bugetului în cinci oameni. Secretarul a fost chemat și el la comisia de disciplină a secretarilor din județul Iași, pe 31 mai 2022”, declară Petru Antaluț, consilier local.

Mihai Imbrea: „A adus oameni la toate ședințele, ca să ne huiduie și să ne bată!”

Și viceprimarului Mihai Imbrea i-a fost încetat mandatul de consilier local. Acesta susține că primarul îi manipulează pe localnici și îi întoarce împotriva consilierilor.

„Domnul primar, la presiunea pe care a făcut-o în Consiliul Local, vrea să trecem proiectele și bugetul, fără să avem vreun punct de vedere. Din câte știu eu bugetul se formează de către Consiliul Local împreună cu primarul. El vrea să ia deciziile singurel. A adus oameni la toate ședințele, ca să ne huiduie și să ne bată. Nu putem vota proiecte sub influența agresivității. Pe lângă asta, am fost dați afară de către primar și consilierii USR, ne-am adresat instanței. Sunt 7 consilieri USR, 7 consilieri PNL și 1 singur consilier PSD. În cam toate primăriile USR sunt aceleași probleme. Am fost și eu și mai mulți consilieri agresați. Primarul creează conflicte și instigă la violență, manipulează localnicii. Noi nu votăm de frica cetățenilor care au interese personale. El a votat cu 5 consilieri proiectul prin care ne-a dat afară, apoi bugetul. Prefectura i-a adus la cunoștință că nu este legal să facă asta. Când va pierde procesul, va fi plătit din banii primăriei, nu consider că este normal, ar trebui să plătească din buzunarul său”, a declarat Mihai Imbrea, viceprimarul comunei Mircești.

Primarul consideră că face „curățenie” în primărie

Primarul Leon Bălteanu susține că, în calitate de primar al comunei, are tot dreptul să le ceară angajaților primăriei să își îndeplinească îndatoririle postului. Acesta consideră că nu a făcut nimic greșit, deoarece consilierii dați afară nu și-ar fi îndeplinit îndatoririle.

„S-a creat un blocaj… Eu am urmat toți pașii legali, din punctul meu de vedere, al secretarului și al juristului cu care am discutat problema. Ei au procedat așa de la început. Când era să votăm bugetul, le-am trimis proiectul și ei când au venit la ședință au adus tot felul de motive, s-au ridicat și au plecat. Spun că nu le-am adus aia, ba că n-am făcut aia… Viceprimarul PSD e împreună cu consilierii PNL. La următoarele ședințe, nu am avut cvorum, timp de 2 luni de zile. Conform articolului 204, litera «e», din Codul Administrativ, am decis încetarea mandatelor. Ei nu s-au prezentat la ședințe și nu s-au putut lua hotărâri din lipsă de cvorum. Ulterior, Prefectura Iași ne-a atacat în instanță hotărârile luate, pentru că au rămas doar 7 consilieri”, a declarat Leon Bălteanu, care a creat un blocaj în primăria Mircești în urma deciziilor luate.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *