Prima pagină » Local » Primarul se joacă cu banii localnicilor! Sume imense, plătite pe servicii de consultanță

Primarul se joacă cu banii localnicilor! Sume imense, plătite pe servicii de consultanță

18 nov. 2022, 02:00, 2 ,
Alexandra MAISNER, în Local

Sume uriașe zboară din bugetul local al Primăriei Holboca pe servicii de consultanță. Anul acesta, până la data de 1 noiembrie, societatea S.C. Euro Consulting S.R.L., administrată de Mircea Dan Moșneagu, a primit acceptul celor 12 oferte din partea edilului comunei Holboca, Neculai Pamfil, pentru servicii de consultanță, cu o valoare totală de 921 de mii de lei, fără TVA. Primarul se joacă cu banii localnicilor, acesta acceptând ofertele depuse de Euro Consulting S.R.L imediat după depunerea lor pe platforma S.E.A.P.

Firma condusă de Mircea Dan Moșneagu are succes în comuna Holboca. Conform datelor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (S.E.A.P.), acesta are o colaborare de ani buni cu Primăria comunei Holboca. În 2018, în conturile societății S.C. Euro Consulting S.R.L. au intrat 140 de mii de lei, fără TVA, din buzunarele localnicilor comunei Holboca, doar pe serviciile de consultanță ce au fost contractate de către edilul comunei din acea vreme, Gheorghe Ștefurac. În mai puțin de 5 ani, Mircea Dan Moșneagu a încasat peste 2 milioane de lei, fără TVA, din banii bugetului local al comunei Holboca, sumă ce a intrat în conturile S.C. Euro Consulting S.R.L.

Primarul comunei Holboca asezat pe scan la birou

Edilul comunei Holboca, Neculai Pamfil nu se uită la bani când vine vorba de firma condusă de Dan Moșneagu acceptând pe bandă rulantă ofertele depuse de către acesta

Primarul se joacă cu banii localnicilor, achitând sume uriașe pe servicii de consultanță

Mircea Dan Mosneagu, administratorul societatii Euro Consulting S.R.L.

Societatea Euro Consulting S.R.L. administrată de Mircea Dan Moșneagu are anul acesta 175 de oferte acceptate din partea primăriilor pe platforma S.E.A.P cu o valoare totală de peste 10 milioane de lei fără TVA

Moda achizițiilor directe este din ce în ce mai prezentă printre primăriile din Iași. Multe firme ieșene își măresc conturile din banii bugetelor locale ale primăriilor din județ, iar important pentru acestea este să fie agreate de primarul în funcție. În doar două luni, mai exact în aprilie și mai 2018, ofertele Euro Consulting S.R.L., în vederea prestării serviciilor de consultanță, au fost acceptate de către Primăria Holboca la scurt timp după depunerea lor pe platforma de achiziții publice S.E.A.P. Valoarea acestora a fost de 90 de mii de lei, fără TVA.

În luna iulie a aceluiași an, primăria comunei a mai urcat pe S.E.A.P. patru proceduri, cu o valoare totală de 50 de mii de lei, fără TVA, în vederea achiziționării de servicii pentru „elaborare studii de teren și servicii consultanță”. Ofertele depuse de Euro Consulting S.R.L. au fost acceptate în următoarea zi după depunere, câștigând patru contracte în valoare de 50.000 de lei.

În 2018, primarul din acea vreme, Gheorghe Ștefurac, a acceptat șase oferte ale societății Euro Consulting S.R.L., ce au avut o valoare totală de 140 de mii de lei, fără TVA. Achizițiile constau în „prestarea serviciilor de consultanță” pentru suma de 130 de mii de lei, fără TVA, și „prestarea serviciilor de elaborare a unor studii de teren”, cu o valoare de 10 mii de lei, fără TVA. Banii au ajuns tot în conturile societății Euro Consulting S.R.L..

Anul 2020 este unul profitabil pentru compania ieșeanului Mircea Dan Moșneagu. Primăria comunei Holboca mai semnează un contract cu Euro Consulting S.R.L, în valoare de 180 de mii de lei, pentru „prestarea serviciilor de consultanță și întocmirea unui studiu de fezabilitate”. Doar studiul de fezabilitate realizat de societatea condusă de Mircea Dan Moșneagu a avut o valoare de 120 de mii de lei, fără TVA. Ambele oferte au fost acceptate în aceeași zi cu data depunerii.

De la un an la altul, primarul se joacă cu banii localnicilor, iar colaborarea cu Mircea Dan Moșneagu este din ce în ce mai profitabilă. Astfel, din 2021 și până pe data de 1 noiembrie 2022, societatea Euro Consulting S.R.L a încasat aproape 2 milioane de lei, fără TVA, din bugetul local al Primăriei Holboca.

Euro Consulting S.R.L obține din ce în ce mai multe contracte cu primăriile din județ

Captura de ecran de pe platforma Lista firme cu situatia financiara a societatii Euro Consulting S.R.L

Euro Consulting S.R.L se bucură de un real succes, profitul societății în anul 2021 a ajuns să depăsească 2 milioane de lei

Societatea condusă de Mircea Dan Moșneagu, înființată în 2002, se bucură de un real succes în Iași. Interesant este faptul că, de la începutul anului 2022 și până la data de 1 noiembrie a anului curent, Euro Consulting S.R.L are deja acceptate 175 de oferte pe platforma S.E.A.P. din partea primăriilor din județ. Astfel, dacă este să facem un scurt calcul, doar în 2022, firma condusă de Mircea Dan Moșneagu va încasa peste 10 milioane de lei, fără TVA, din bugetele locale ale primăriilor. Mai exact, din bugetul Primăriei Holboca a zburat aproape un milion de lei, fără TVA, contravaloarea celor 12 oferte acceptate de către edilul Neculai Pamfil în favoarea societății conduse de Mircea Dan Moșneagu.

În 2021, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 4 milioane de lei, cu un profit de peste 2 milioane de lei, având doar șase angajați. Conform platformei de achiziții publice, Euro Consulting S.R.L a avut acceptate 91 de oferte din partea primăriilor. Valoarea încasărilor în ceea ce privește achizițiile directe a ajuns la un total de aproape 7 milioane de lei, fără TVA. Dintre acestea, 91 de oferte au fost acceptate de Primăria Holboca, cu o valoare totală de 73 de mii de lei, fără TVA.

Tot cu doar șase angajați, în 2020, Euro Consulting S.R.L a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 3 milioane de lei și un profit de aproape 2 milioane de lei, iar pe platforma de achiziții S.E.A.P. a avut 51 de oferte acceptate, cu o valoare totală de 3 milioane de lei, fără TVA, bani ce au intrat în conturile societății din bugetele locale ale primăriilor din județ. Din conturile Primăriei Holboca au zburat 180 de mii de lei, fără TVA. În anul 2021, Euro Consulting S.R.L a înregistrat un profit de 2,5 milioane de lei. O altă situație prezentată de reporterii BZI în edițiile anterioare, referitoare la contractele semnate de primării pentru diverse studii favorizate, este cea de la Primăria Ciurea.

Colaborare lăsată „moștenire“ de primarul Gheorghe Ștefurac

Captura ecran de pe platforma S.E.A.P. cu doua dintre ofertele acceptate de catre primaria Holboca

Primarul din Holboca plătește sute de mii de lei pe servicii de consultanță către firma condusă de Mircea Dan Moșneagu

Primarul comunei Holboca, Neculai Pamfil, întrebat de reporterii BZI cum a ajuns să colaboreze cu Euro Consulting S.R.L, a declarat că firma administrată de Mircea Dan Moșneagu este prezentă în portofoliul de colaborări încă de pe vremea când comuna Holboca îl avea ca primar pe Gheorghe Ștefurac.

„Avea contracte din 2018 (n.r. – fostul primar al comunei Holboca, Gheorghe Ștefurac)! Dacă avea contracte din 2018, le-am preluat cumva. Făcându-și treaba și având aproape 80 la sută șanse la toate proiectele, am considerat că e ok așa“, a precizat edilul comunei Holboca, Neculai Pamfil.

Întrebat care a fost criteriul de selecție prin care a acceptat ofertele depuse de Euro Consulting S.R.L., acesta a transmis că a primul criteriu a fost prețul scăzut al acestora față de cel de pe piață.

„A contat, în primul rând, prețul mai mic decât cel al pieței. În al doilea rând, firma își face treaba exemplar“, a explicat Neculai Pamfil, primarul comunei Holboca.

Reporterii BZI au luat legătura și cu unul dintre consilierii Primăriei Holboca, George Ichim, care se ocupă și de depunerea achizițiilor directe pe S.E.A.P. Întrebat în ce constă procedura de selecție, ținând cont de faptul că ofertele depuse de Euro Consulting S.R.L sunt acceptate foarte repede, acesta a transmis că cele mai importante criterii sunt seriozitatea și experiența.

„Selectăm acei operatori care au și un grad de seriozitate și succes în ceea ce privește proiectele lor. Sunt și anumite condiții, să fi implementat anumite proiecte, de o anumită valoare. Nu putem colabora cu firme mici, care să nu ajungă la finalitate. Pe lângă asta, ei au cea mai mică ofertă de preț de pe piață“, a explicat George Ichim, consilierul juridic al primăriei Holboca.

Administratorul societății Euro Consulting S.R.L, Mircea Dan Moșneagu, nu a dorit să ofere un punct de vedere în legătură numărul de angajați pe care îi are, în raport cu cele 75 de oferte acceptate pe S.E.A.P.

„Sunt într-o conferință, nu pot vorbi!“, a răspuns sec Mircea Dan Moșneagu, administratorul Euro Consulting S.R.L.

Așadar, primarul comunei Holboca nu se uită la bani când vine vorba de societatea Euro Consulting S.R.L, administrată de Mircea Dan Moșneagu. Primarul se joacă cu banii localnicilor, contractând servicii de consultanță pe bandă rulantă. Nu este prima dată când banii din bugetul local al primăriei zboară în conturile firmelor ieșene, în 2021, primarul Neculai Pamfil acceptând oferta de 100 de mii de euro a unei firme cu o vechime de o lună de la înființare.

Comentarii
  • Toti bugetarii cu functii ce pot oferi astfel de contracte procedeaza la fel, studii peste studii si munca deloc, ioc. Ar trebui schimbata legislatia referitoare la studiile acestea si alte metode de a sifona bani publici. Faci un studiu si gata, nu zeci de studii si realizari zero. Asa se sifoneaza la infinit banii contribuabilor.

  • SPAAAAAAAAAAGAAAAAAAAAAAAAAAA….DE AIA E ACCEPTATA OFERTA.SCURT

  • Se vede de la o posta ca acest articol e comandat, s-au straduit mult sa gasesasca ceva. Asta da acheta jurnalistica. Va provoc sa lasati acest commentaire afisat!

  • Nu trebuie sa te straduesti mult sat-ti dai seama ca pamfil e mare spaaagaaaar Dupa cum face provocare anonim sigur suge si papa bani si el din buget O sa vedeti tarziu adevarata fata a primarului din Holboca doar pozeaza facebook si prosteste oameni cu aroganta pe bune

  • Foarte arogant domnul primar , nu își vede nasul la cat de arogant este , nici oamenii din comuna nu ii baga in seama , el este ,,desteptul” și noi prostii cam așa o da Domnul primar !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *