Prima pagină » Actualitate » Primarul PSD din Mioveni, arestat pentru luare de mită, a fost supendat din funcție de către prefect
Primarul PSD din Mioveni, arestat pentru luare de mită, a fost supendat din funcție de către prefect

Primarul PSD din Mioveni, arestat pentru luare de mită, a fost supendat din funcție de către prefect

06 oct. 2023, 15:21, 1 ,
în Actualitate

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, arestat pentru luare de mită, a fost supendat vineri din funcție, de către prefectul de Argeș. Atribuţiile sale vor fi preluate de viceprimarul Ciprian Mihail Ţurlea. Aflat la al patrulea mandat, primarul a fost prins în flagrant de procurorii DNA când restituia 10.000 de euro primiți mită de la un medic pentru o angajare.

Reamintim că primarul din Mioveni a cerut mită 30.000 de euro de un medic căruia îi promisese că îl va ajuta să se angajeze la spitalul din Mioveni. Din acești bani, el a primit 10.000 de euro. Pentru că nu a rezolvat angajarea medicului care i-a dat mita, Ion Georgescu a trebuit să îi restituie acestuia banii.

Georgescu a fost prins în flagrant de procurori miercuri seară, în sediul Primăriei Mioveni, unde îi restituia doctorului cei 10.000 de euro.

„În baza art. 226 alin. (1) C.pr.pen., admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti. În baza art. 226 alin. (2) raportat la art. 223 alin. (2) C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului G.I………., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă prev. de art. 291 alin. 1 C.pen. rap. la art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000, pentru o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 05.10.2023, mandatul de arestare fiind valabil până la data de 03.11.2023, inclusiv. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se arată în decizia instanţei făcută publică vineri.

Scandal în PSD după ce primarul a fost prins când dădea înapoi șpaga

Biroul Permanent al PSD Argeş a transmis, joi, că în cazul deciziei de excludere din partid a primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu, s-a procedat la fel ca în alte situaţii în care au existat suspiciuni de corupţie.

„Biroul Permanent Judeţean al PSD Argeş a decis, în şedinţă extraordinară, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, având în vedere suspiciunile apărute la adresa domniei sale. Am urmat aceeaşi cale care a fost adoptată de PSD în toată ţara. Conform Constituţiei, primarul Ion Georgescu beneficiază – ca oricare cetăţean al României – de prezumţia de nevinovăţie. Avem încrederea că domnul Ion Georgescu va avea puterea de a face lumină în acest caz”, se precizează într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a PSD Argeş.
Conducerea PSD Argeş îi asigură totodată pe cetăţenii din Mioveni că administraţia locală a oraşului va beneficia în continuare de toată susţinerea, astfel că proiectele de dezvoltare derulate prin fonduri locale, guvernamentale şi europene nu vor avea de suferit.

„Suntem convinşi, în egală măsură, că organizaţia din Mioveni a PSD are capacitatea de a rămâne la fel de puternică şi de unită şi va sprijini şi pe mai departe programul de dezvoltare a oraşului, inclusiv prin activitatea din cadrul Consiliului Local”, se mai menţionează în comunicat.

Organizaţia PSD Mioveni şi-a exprimat, joi, „susţinerea totală” faţă de primarul Ion Georgescu, exclus deja din partid printr-o decizie a conducerii organizaţiei judeţene.

„Organizaţia PSD Mioveni s-a întrunit astăzi, la ora 10,00, pentru a-şi exprima susţinerea totală faţă de domnul primar Ion Georgescu. Totodată, credem în nevinovăţia dumnealui şi avem încredere că va trece peste aceste momente dificile şi suntem convinşi că îşi va relua activitatea la Primăria oraşului Mioveni pentru că proiectele în derulare trebuie finalizate pentru comunitatea din Mioveni”, se menţiona într-o postare pe pagina de Facebook a organizaţiei.

Conform aceleiaşi surse, social-democraţii din Mioveni consideră că decizia de excludere din partid este „una pripită şi fără fundament la data adoptării”.

Comentarii
  • Toti astia isi incaseaza clasicul 10 % dar numai unui sunt prinsi cu fapta.

    De ce credem noi ca toti astia vor in politica ?

    Ca l-e este drag de asta, sau ca vor sa ajute oamenii sau societatea ??

    Nimic din toate astea, doar pentru spaga ce urmeaza sa o incaseze cand e in functie oricare ar fi ea dar sa poata produce banuti, spaga cea de toate zilele, de aceea sponsorizeaza partidul/ele cu bani, etc, stie sigur ca scoate inzecit, insutit.

    Asta e singura explicatie ca mor astia dupa politica, nu din patriotism, asta niciodata.

    Bine ca DNA lucreaza si cat la mai multe cazuri de genul.

    Trebuie extinse actiunile si la nivelul deconcentratelor, la judete.

    Unii traiesc ca nababii din spagi si folosesc bunurile statului, a directiilor respective in interes propriu sau pentru apropiati, care desigur platesc, sponsorizeaza.

    Au fost multe cazuri prezentate si aici in ziar dar nu se mai stie nimic ca si finalitate, deci concluzia e calara s-au prescris faptele sau nu exista prejudiciu, clasicul sfarsit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *