Prima pagină » Actualitate » Primarul PNL, Dan Drăgulin, a murit din cauza infectării cu Coronavirus

Primarul PNL, Dan Drăgulin, a murit din cauza infectării cu Coronavirus

12 oct. 2020, 10:17,
George Cristian în Actualitate

Dan Dragulin, primar PNL al oraşului Călărași, a murit din cauza infectării cu Coronavirus. Conform informaţiilor până la această oră, edilul oraşului era internat deja la Spitalul ”Matei Balș” din Capitală.

În această dimineaţă, primarul a decedat din cauza Coronavirus, menţionează surse medicale din spital. Acesta avea şi alte comorbilități.

Primarul PNL, Dan Drăgulin a muri din cauza infectării cu Coronavirus

Dan Drăgulin, primar ales în urma alegerilor locale 2020, avea 59 de ani și era cunoscut ca având mai multe comorbilitati. Conform presei locale, primarul candidat la alegerile locale nu a putut să partice la ultima săptămână de campanie electorală pentru că luase COVID-19, iar starea lui de sănătate se agravase, fiind necesar transferul la Spitalul ”Matei Balș” din Capitală:

„Ne exprimăm regretul față de dispariția dureroasă a colegului nostru Daniel Drăgulin, primar al municipiului Călărași în perioada 2012 – 2020, președinte al filialei PNL Călărași și vicepreședinte al PNL. Partidul Național Liberal transmite condoleanțe familiei îndoliate și va păstra vie memoria colegului liberal care a luptat pentru o societate dreaptă în spiritul valorilor liberale naționale pentru toți cei din jurul său. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată într-un comunicat al PNL.

Alegerile din Călărași pentru funcția de primar au fost câștigate de Marius Grigore Dulce, candidatul PSD și consilier local şi director general al Casei de Asigurări de Sănătate Călăraşi. Potrivit AEP, Daniel Drăgulin a obţinut 32% din voturi, în timp ce câştigătorul alegerilor a obţinut 43%. Prezența la vot de aproape 40%.

România, creştere mare a numărului de cazuri de infectare cu COVID

În ultima perioadă, România se confrunta cu un al doilea val de COVID-19. Țara noastră stabileşte, zi de zi, record după record de infectări. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.880 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 431 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuția pe județe a acestor cazuri o regăsiți în tabelul de mai jos.

Iașul, la un pas de carantină totală. Scenariile care dau fiori, în plină explozie a cazurilor de COVID-19.

Pandemia COVID-19 și numărul uriaș de cazuri din ultimele săptămâni din municipiul Iași au dus către un scenariu nedorit de locuitorii orașului. Autoritățile ieșene și chiar conducerea de la Ministerul Sănătății au luat în calcul mai multe ipoteze ce conduc către o carantinare totală a municipiului Iași. Iașul se apropie de incidența de 3 la mie a numărului de cazuri de COVID-19, ceea ce poate duce la o serie de măsuri drastice. Citiți în rândurile de mai jos toate scenariile ce implică carantinarea municipiului Iași

Cele 139 de cazuri de COVID-19 înregistrate în Iași în cursul zilei de ieri, 11 octombrie 2020, au făcut ca incidența infectărilor să se apropie vertiginos de 3 la mia de locuitori. În aceste condiții, municipiul Iași riscă să intre într-o carantină totală, ceea ce impune o serie de restricții pentru intrările și ieșirile din oraș, dar și alte măsuri care pot fi luate într-o astfel de situație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *