Prima pagină » Local » Primarul Mihai Chirica vrea antrenor străin la Politehnica Iași! Ce condiții a pus edilul pentru susținerea echipei?
Primarul Mihai Chirica vrea antrenor străin la Politehnica Iași! Ce condiții a pus edilul pentru susținerea echipei?

Primarul Mihai Chirica vrea antrenor străin la Politehnica Iași! Ce condiții a pus edilul pentru susținerea echipei?

12 mai 2022, 02:00, 10 ,
Vlad Rotaru în Local

Primarul Mihai Chirica își dorește un antrenor străin la clubul Politehnica Iași, echipa fanion a municipiului. Clubul din Copou tocmai s-a despărțit de antrenorul Costel Enache, imediat după încheierea sezonului competițional din play-out-ul ligii secunde

Primarul Mihai Chirica a luat taurul de coarne și a cerut ca echipa Politehnica Iași să atace promovarea în sezonul competițional următor din Liga a II-a la fotbal. Clubul din dealul Copoului a terminat sezonul 2021-2022 pe poziția a patra a grupei A din play-out-ul ligii secunde, cu 36 de puncte. În aceste condiții, clubul din Iași va continua și sezonul viitor în eșalonul doi fotbalistic. Totuși, oficialii echipei au decis să nu mai prelungească înțelegerea cu Costel Enache, antrenorul echipei.

Mihai Chirica vrea antrenor străin la Politehnica Iași

Edilul Iașului a cerut conducerii clubului din Copou să aducă un tehnician din afara țării, pentru a putea încerca să atace promovarea în sezonul următor. Edilul s-a arătat nemulțumit de evoluția unor jucători din lotul Politehnicii Iași.

„Dacă ar fi să iau eu o decizie, și chiar dacă aș putea fi blamat de mai puțin naționalism, eu aș aduce un antrenor din afara țării, care să nu mai lege niciun parti-pris cu niciun jucător din interior, care să se înțeleagă cât mai puțin prin cuvinte cu jucătorii în afara fotbalului și care să-și dorească să facă performanță și să-și dorească să nu se facă de râs, dând vina pe Campionatul Național care e slab, pentru a-și permite insuccesuri”, a transmis Mihai Chirica.

În urmă cu câteva zile, echipa din Copou a decis să se despartă de antrenorul Costel Enache. Costel Enache a semnat contractul pentru un sezon cu Poli în vara anului trecut.

Ce obiectiv a trasat primarul Mihai Chirica echipei din Copou?

În plus, primarul Mihai Chirica a mai precizat că echipa va trebui mai întâi să-și stabilească drept obiectiv accederea în play-off-ul campionatului pentru sezonul 2022-2023, ca apoi să încerce să acceadă în primul eșalon.

„Nu aș mai pronunța niciodată cuvântul că tragem pentru evitarea retrogradării sau tragem pentru a accede în Liga I. Mai întâi, să trecem de prima etapă, adică să intrăm în play-off. Ulterior, vom vedea exact ce măsură putem ataca cu adevărat, adică intrarea în liga superioară. Nu atac subiectul de ligă superioară dacă nu am și o formulă financiară care să-mi asigure supraviețuirea”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Consiliul Local a mai alocat fonduri la clubul fanion al orașului și în trecut.

Primarul Mihai Chirica cere sponsori la Politehnica Iași

Mai mult, primarul Mihai Chirica a precizat că situația financiară a clubului trebuie reglată și că, după o eventuală promovare în prima ligă, echipa nu ar trebui să se bazeze doar pe banii publici.

„Nu te poți baza de fiecare dată ca municipiul Iași să țină clubul în Liga I, nu avem posibilitatea legală și nici capacitatea financiară să plătim salarii de 20-25 de mii de euro la sportivi, care să-i țină în liga I. Să facem o echipă cu mai mulți tineri, să ne atingem obiective credibile, să atragem mai mulți sponsori”, a mai spus primarul Mihai Chirica, care a lăsat să se înțeleagă că ar dori un tehnician străin la Politehnica Iași.

Comentarii
  • Chirica vrea un mumu scurt. Incompetentul asta nu are nici o treaba cu sportul, este paralel total. A incercat el in repetate ori sa dreaga busuiocul la Poli Iasi in disperare de voturi (se astepta ca daca Poli promoveaza in divizia A sa ia minim 10.000 de voturi), dar de cand este primar (imediat dupa Nichita), a dat chix cu aceasta echipa de fotbal. Si asta ca si Nichita se opune vehement oricarui investitor privat in echipa. Acum iar o sa suga bani de la bugetul local (bani din taxe locale achitate de catre ieseni), ca sa-si aduca el ce antrenor vrea, doar ca aroganta asta a sa este pe banii nostrii.

  • Deștept acest Dorel

  • Bani publici aruncati.

  • Pentru ce l-ai adus pe Sfaiter ? Pentru ce ai adus cel mai slab antrenor din Romania si ați pierdut un an ,în acest moment echipa este varza nu a fost pregatita pentru a ataca promovarea .Tot primarul prin pupincuristi lui politici care ia plantat in funcții la club va taia va spanzura si va fura banul public .Singurul care poate face ca lucrurile sa funcționeze la Iasi este Sfaițer asa ca JOS LABELE DE PE ECHIPA chirica !!!!!!

  • Astazi, fotbalul nu mai are nimic de a face cu sportul. Scopul sportului este dezvoltarea calitatilor fizice individuale. Scopul fotbalului este banul. Primaria ar trebui sa sustina sportul adevarat: atletism, lupte, judo, scrima.

  • Iordache Evelyne Melania

    Chirica Mihai nu mai est primar din punct de vedere legal. Dumenlaui a obtinut un FALS impreuna cu avocatii clanului Corduneanu la Judecatoria Iasi. Iordache Evelyne Melania, Jurist international.

  • Chichirica un borfas care umbla sa-si umple sacii impreuna cu neamurile imobiliare,santem de rasul curcilor nu avem o echipa fanion a orasului care sa-i duca numele in lume,nu avem sala de sport,stadion totul e pe japca.Muhe chichirica si acolitilor tai!

  • Să se vândă echipa sau desființare.

  • Echipa este a orașului, nu trebuie implicata în jocurile politice a primarului și partidelor care urmăresc performante politice, dar dacă este voința și se dorește o echipa competițională în Iași se poate cu aducerea unui antrenor nu a unui Dorel ca Enache, aducerea de jucători nu fetite cum au fost la Poli, se va putea ataca promovarea, dar domnilor poate Chiajna o comuna,, poate Voluntari o comuna, la noi DC nu, sper în noul sezon sa vin la stadion cu placere, se poate dacă se vrea Forță Poli

  • Draga Evelyne,te stie tot orasul,nu ai ce cauta in libertate!!!Esti de internat la spital!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *