Prima pagină » Local » Primarul Mihai Chirica și-a trimis locotenenţii spre puşcărie, după ce i-au ascultat ordinele în dosarul Revelionul. El a scăpat printre degetele procurorilor DNA – EXCLUSIV

Primarul Mihai Chirica și-a trimis locotenenţii spre puşcărie, după ce i-au ascultat ordinele în dosarul Revelionul. El a scăpat printre degetele procurorilor DNA – EXCLUSIV

16 mai 2024, 07:57, 13 ,
B, , h, , în Local

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, continuă să demonstreze că totul se face după bunul lui plac. Este posibil ca cel puțin 10 persoane să rămână fără loc de muncă şi vor trimise în judecată după ce aceştia au ascultat ordinele edilului, în dosarul Revelionul.

Nu mare e mirarea, Mihai Chirica a scăpat printre degetele procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Primarul Mihai Chirica a scăpat de DNA, dar funcționarii din Primărie vor fi trimiși în judecată

Directorul Vasile Tiron, şef Birou Alina Cepoi, consilierul Cătălin Boțoiu, impresarul Radu Groza şi mulţi alţii şi-au pierdut locul de muncă. Li s-a schimbat statutul, vor fi trimişi în judecată şi li se vor sechestra averile după ce au semnat şi au ascultat întocmai de Mihai Chirica.

„Locotenenţii” lui Mihai Chirica sunt acuzaţi de săvârșirea infracţiunii de abuz în serviciu, după ce s-a organizat o licitaţie măsluită şi a fost selectat un artist care trebuia să performeze pe scena din Iaşi de Revelionul 2022-2023.

Amintim că, la începutul anului 2023, DNA a ridicat, din Primăria Iași, documente legate de contractele ce au fost încheiate cu firmele impresarului Radu Groza pentru concertul de Revelion. Mai exact, ancheta are ca principal obiect modalitatea de atribuire a contractelor de organizare a evenimentelor din Iași, începând cu anul 2016 și până în prezent.

În perioada 2016-2022, peste 20 de contracte au fost încheiate între firmele administrate de impresarul Radu Groza și Primăria Municipiului Iași, iar valoarea totală a acestora depășește 9 milioane de lei, fără TVA. În ceea ce privește concertul de Revelion 2022, cei trei suspecți ar fi inserat condiții restrictive în cadrul anunțului de participare la licitație, caietului de sarcini și apoi în procesul de evaluare a ofertelor și de execuție, astfel încât singura societate care ar fi putut îndeplini condițiile solicitate ar fi fost SC R&A EVENTS & CONCERTS SRL, administrată de Radu Groza, împiedicând participarea la procedură și a altor operatori economici.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:

1. TIRON VASILE, la data faptelor și în prezent Director al Direcției Relații Publice și Transparență Decizională din cadrul Primăriei municipiului Iași, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

2. CEPOI ALINA ALEXANDRINA, la data faptelor și în prezent Șef Birou Evenimente Publice din cadrul Primăriei municipiului Iași, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

3. BOȚOIU CĂTĂLIN MARIUS, la data faptelor și în prezent Consilier Birou Evenimente Publice în cadrul Primăriei municipiului Iași, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

4. Persoană fizică fără calitate specială, reprezentant legal al SC R&A EVENTS & CONCERTS SRL, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

5. SC R&A EVENTS & CONCERTS SRL, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, au transmis procurorii DNA în 2023.

Comentarii
  • Persoana de pe sos Barnova nr 9A, cel cu materiale de constructii, a furat aprox 500 mp din terenul scolii Veronica Micle Iasi, practic si a facut a doua cale de acces spre propietate. Asta sub nasul autoritatilor incopetente si corupte !!!
    Verifica te rog Domn Primar actele de cand a cumparat in anii 90 acest individ si ce are in prezent cu acordul spagilor.

  • La alegerile trecute au venit la vot doar 27% din cetateni. CHIRICA a fost votat la alegerile din 2020 de 36.196 alegători din 322.441 persoane înscrise. Adică 11,22% din persoanele cu drept de vot. Practic a fost ales de panseluțari, de persoanele din primarie si institutiile ei, haita abonata la banul public și cam atit.
    Trebuie sa inteleaga toata lumea, Chirica, are grija doar de cei 12-15% din cei care vine la vot : asistatii sociali (ajutoare, nu-i cheama sa-si faca zilelel de lucru etc) , pensionarii cu venituri mici (libere cu nemiluita la transport in comun si nejustificat pentru multe dintre trasee pe are nu le utilizeaza niciodata, tot felul de chermeze pe banii primariei etc), imbuibatii din institutiile si firmele primariei care sint haita lui de vot si vor muri si tot il vor vota.
    Faceti singuri calculul cit angajati are Ecopiata, Citadin, Salubris, CTP, Servicii publice, primaria, muzeul x si y si veti vedea ca oamenii normali nu conteaza. SALUBRIS are 681 de angajati, CITADIN : 294, SERVICII PUBLICE : 562. Ma adaugati sutele de angajati din Politia LOCALA si institutiile primariei si miile de asistati sociali care primesc bani pentru ca nu au unde munci si care nu fac nimic. La atitea resurse, trebuia sa lingem mac prin oras. Vedem zilnic nivelul administratiei lui CHIRICA : vatmani care schimba macazul cu ranga, strazi cu gropi ca dupa bombardament, autobuze care fumega in trafic pt ca ITP falsificat,camioane din care cind a fost zapada s-a aruncat cu lopata sare (care in final vedem ca distruge astfaltul) si…. in loc de utilaje de deszapezire, am vazut buldoexcavatoare, camioane etc care sint utilaje pentru constructii nu pentru strins zapada. E plin youtube-ul de tehnologii pt sec. XXI si in Iasi deszapezim cu utilaje pentru sapat santuri inchiriate pe bani frumosi de la haitele asociate primariei. Asta, in secolul 21, anul 2024 intr-un oras cu pretentii de oras intelectual, universitar, cu cercetare si alte mofturi si pretentii.
    Ati vazut in ultimul an vreun intelectual sau vreo figura importanta a orasului care sa le dea peste bot acestor derbedei ? Nu niciunul pentru ca toti stau in birlog, minjiti de salarii babane si privilegii. Ti-e greata de atita mediocritate, indiferenta si ticalosie din partea primarului si a haitei lui. Sintem acolo unde trebuie sa fim cu astfel de conducatori. Un lucru este sigur. Pina cind cei care gindesc, cei care au initiativa ori cei care au realizat ceva important in viata prin fortele lor nu ies la vot, nimic nu se va schimba. Pe CHIRICA nu-l intereseaza decit sa intretina bazinul lui de vot care nu are pretentii de normalitate ca ceilalti ori ii controleaza pentru ca depind de el. Tot festivismului lui gretos pe la manifestarile la care participa, pozele pe Facebook si pe unde spune vorbe goale completeaza acest fapt. E trist dar asta-i realitatea.
    Avem ce avem pentru ca oamenii cumsecade si cu ceva minte au dubii sau nu vor sa mearga la vot. Chirica jubileaza si ride in nas tuturor ! Zilele trecute a obtinut si al doilea vice-primar pentru ca a mai gasit un tradator, iar acum cu alianta PSD-PNL va defila invingator pentru ca ceilalti candidati nu vor face decit sa sparga votul in loc sa se uneasca pentru un singur candidat.

  • Unde ați mai văzut ca un primar sa faca un profit de peste 120.000 euro la un eveniment privat? Primarul Chirica este captiv unor rețele de interese în zona imobiliară pe care nu stiu cine le mai poate descîlci. Eu ma intreb cum motiveaza Chirica prezenta la cumatria copilului a dezvoltatorilorimobiliari. Sa ne imaginam ca cineva isi boteaza copilul si la cumatrie, asa din rai, vin unii comercianti (cu interese mari la primarie). Cum naiba nu este asta o suspiciune rezonabila ca oameni pe nepusa masa sa vina la cumatria plodului tau si sa iti si mai dea un purcoi de dar ?

  • De ce nu-l prezentati si pe Alexandru Muraru, seful PNL Iasi? Acesta troneaza toate afisierele din oras, cerand votul iesenilor pentru a deveni eurodeputat. El ste seful lui Chirica pe linie de partid. Daca ar fi numai atat,….dar i-a plantat si steagul Israelului pe primarie,….

  • Hai să fim corecți și imparțiali

    Okay okay..acum scrieți despre țiganii din Iași. Spuneți ca sunt țigani, că fura, că sunt burtoși și ca nu platesc impozit.

    Aștept 🙂

  • Si citi menajeru , trantor cu acte in regulă , Petrica Muuuuuvilă, stuchitor, clefait si biții t, cu toate afirmatiile si comentariile date la closette , merită să candideze la mafia de la comitetul judetean de partid PMP Drept si Unit

  • As vrea sa il intreb pe dl Chirica : De ce nu se finalizeaza lucrarile din Parcul de pe CA Rosetti? De 7 ani a inceput sa lucreze la acest parc firma lui Cornel Branza si o lalaie, stau in aceea zona si toti locuitorii s-au saturat de praful si mizeria de acolo, e dezastru , mai ales cand ploua sau bate vantul, va rog sa va interesati de acest proiect sa fie finalizat

  • Sfântu Țepterie

    Nu a scăpat printre degetele procurorilor ci l-au făcut scăpat..deocmdată

  • MERIȚI SĂ ZACI LA ZDUP

    Kiron, cum e acuma mă? Cum e? E dulce ce ai supt de la Kikirik? Mare jeg de om ai fost și ești. De câte ori ți s-a zis că pici. Pregătește găoaza că te așteaptă malacii transpirați. O să fii ordonanța lor cu fustiță. Panaramă umană. Să-ți sune-n cap toate răspunsurile pe care le formulai tu in stil stereotip celor ce reclamau fărădelegile. Cum mai rânjeai tu ca un libidinos că îi făceai pe plac piticului.

  • Niște monștri

  • Sandu biciclisutul ecologist

    cum asa?! nu a semnat si penalul de Chirica Primarul de Iasi? cum adica pentru el nu e lege? adica seda cap in cap lege pe lege? ce sa ajuns in tara sta sa conduca penalii

  • ion aburlăciței

    …vă rog să nu vă luați de d.l primar , și nici de șeful meu Liviu Zanfirescu , că vă ia mama dracului …

  • Tic-tac,tic-tac,tic-tac…next!

  • Ce inaltime are primarul ? Am impresia ca e complexat rau ca e pitic

  • Nici macar ca martor nu a fost chemat? De ce? Doar este stiut ca nimic nu misca fara acordul lui. Ceva este putred. Poate ca cei inculpati fara vina o sa se intoarca impotriva lui.

  • Va rog nu va luati de Zanfirescu. El si numai el, este cel mai frumos politist local calare. Nu este aservit lui Chirica. Vegheaza la linistea cetatenilor cand voi dormiti ca niste nesimtiti ce sunteti voi.

  • Următorii care vor intra la bulau sunt Alexe, Pilă,dna cu nume de cimitir, breloc și cazacioc care semnează și execută tot ce le cere Alexe…. Aici e vorba de miliarde delapidare nu la mod Kiron

  • Breloc si Cazacu poate fac bulau. Alina Bella si Alexe scapa!!!

  • Dacă exista o singura probă ca primarul Chirica era implicat fiți sigur că era săltat. Voi chiar credeți ca la DNA sunt proștii satului? Nu au probe și nici cei implicați nu au declarat ca primarul are vreo implicare .

  • Pentru domnul Lica

    La proces sigur o sa apara si probele ca doar nu o sa le convina situatia. Deocamdata stau cu frica in san. Ori sunt dati afara din serviciu ori sunt trimisi in instanta si sunt suspendati. Finalitatea este aceeasi pentru ei. Nichiduta sta linistit pentru ca este demnitar ales si nu functionar public iar suspendarea nu functioneaza la el. Dar ca martor putea fi „deranjat”.

  • Știu ce ai făcut astă vară!

    Interesant e care sunt instituțiile statului care îl protejează și cum. Oricum, ulciorul nu merge de multe ori la apă și sunt convins că nu va rămâne nici așa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *