Prima pagină » Titlurile zilei » Primarul Mihai Chirica s-a angajat part-time ca organizator de evenimente. Acesta este primul său „proiect” din centrul Iașului – FOTO

Primarul Mihai Chirica s-a angajat part-time ca organizator de evenimente. Acesta este primul său „proiect” din centrul Iașului – FOTO

30 dec. 2023, 02:00, 15 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Mihai Chirica organizează singur evenimentele de Revelion. Acesta s-a speriat de dosarul de la DNA, de la Revelionul din 2023, și nu a mai apelat, anul acesta, la impresarul vedetelor, Radu Groza

Niciun artist celebru nu va urca pe scena din fața Palatului Culturii în cadrul evenimentelor organizate în noaptea dintre ani. Primăria Iași a publicat două anunțuri privind contractarea serviciilor de organizare a evenimentului „Revelionul Ieșenilor”.

Mihai Chirica organizează singur evenimentele de Revelion. Niciun artist celebru nu va urca pe scenă

Recent, Primăria Iași a publicat două anunțuri privind contractarea serviciilor de organizare a evenimentului „Revelionul Ieșenilor”. Astfel, asigurarea scenografică, scena, sonorizarea, luminile, ecranele video și asistența de specialitate pe toată perioada de organizare și desfășurare a evenimentului vor costa 150.000 de lei, fără TVA.

„Municipiul Iași va organiza un program de evenimente menite să creeze o atmosferă festivă pentru a marca momentul trecerii dintre ani atât pentru ieșeni cât și pentru vizitatori. Cu această ocazie se va desfășura evenimentul «Revelionul ieșenilor», manifestare aprobată prin Hotărârea Consiliului Local privind aprobarea Calendarului evenimentelor ce se desfășoară în Municipiul Iași, în anul 2023”, se arată în documentele publicate.

În ceea ce privește focul de artificii, Primăria Iași va cheltui 50.400 de lei, fără TVA, pentru o durată de 10 minute.

„Focul de artificii va dura 10 minute, se va desfășura în baza deținerii acordurilor din partea Municipiului Iași și al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean Iași și al avizului Inspectoratului Județean de Poliție Iași. Desfășurarea spectacolului pirotehnic va avea loc pe data de 01.01.2024, începând cu ora 00:00”, este precizat în documentele publicate.

Ce artiști vor urca pe scena din fața Palatului Culturii din Iași

Anul acesta, niciun artist de renume nu va urca pe scena Palatului Culturii din Iași cu ocazia organizării concertului din cadrul evenimentului „Revelionul Ieșenilor”. Și de această dată, Mihai Chirica va aduce doar artiști locali.

„Pentru concert intenția municipalității este de a contracta artiști ieșeni, precum Andra Botez și DJ Line, și tineri artiști români, precum JO și JUNO, care vor evolua începând cu ora 21.00. În deschiderea spectacolului, de la ora 19.00, va fi organizat «Revelionul copiilor», dedicat celor mai tineri artiști ieșeni câștigători la concursuri naționale și internaționale”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

În premieră, față de ceilalți ani, anul acesta va fi organizat și „Revelionul copiilor”, începând cu ora 19.00. Evenimentul este dedicat celor mai tineri artiști ieșeni, câștigători la concursuri naționale și internaționale:

„Copiii de la Școala de performanță AKAdemy Talents Iași, coordonați de doamna Alexandra Amarandei: Marie-Sophie Aivănoae, Maria Ilea, Ada Istrate, Giulia Haidău, Daria Gurici, Alexia Țăruș, Leticia Maftei, Sofia Grigoriu, Adelina Fecioru și un grup de 20 de copii; Clasa de Excelență a doamnei prof. Anca Apetroaiei de la Palatul Copiilor: Elena Costăchescu, Andreea Șoroagă, David Jianu, Mayra Parasca, Aryana Chișcă, Teodora Luncanu, Antonia Zberchea, Eliza Spiridon, Sara Sârbu, Elisa Miron, Kamasis Hrib, Erika Simirad, Ecaterina Burcă, Laura Axinte, Rareș Iacob – Sax; Maya Susanu”, sunt numele care vor urca pe scena din fața Palatului Culturii din Iași.

Dosarul Revelionul l-a speriat pe Mihai Chirica?

Mihai Chirica, edilul Iașului, s-a speriat de dosarul Revelionul, iar, anul acesta, niciun nume celebru nu apare pe lista artiștilor. Astfel, din cauza anchetei recente a Direcției Naționale Anticorupție, pe scenă vor cânta doar artiști locali. Amintim că, la începutul anului 2023, DNA a ridicat, din Primăria Iași, documente legate de contractele ce au fost încheiate cu firmele impresarului Radu Groza pentru concertul de Revelion. Mai exact, ancheta are ca principal obiect modalitatea de atribuire a contractelor de organizare a evenimentelor din Iași, începând cu anul 2016 și până în prezent.

În perioada 2016-2022, peste 20 de contracte au fost încheiate între firmele administrate de impresarul Radu Groza și Primăria Municipiului Iași, iar valoarea totală a acestora depășește 9 milioane de lei, fără TVA. În ceea ce privește concertul de Revelion 2022, cei trei suspecți ar fi inserat condiții restrictive în cadrul anunțului de participare la licitație, caietului de sarcini și apoi în procesul de evaluare a ofertelor și de execuție, astfel încât singura societate care ar fi putut îndeplini condițiile solicitate ar fi fost SC R&A EVENTS & CONCERTS SRL, administrată de Radu Groza, împiedicând participarea la procedură și a altor operatori economici.

Mihai Chirica organizează singur evenimentele de Revelion, de frica DNA. Niciun artist celebru nu va urca pe scena amplasată în fața Palatului Culturii din Iași.

Comentarii
  • pensionar Iasi

    plosnita corupta ,mitomana de primaru lui peste chirica in actiune cu circu in Iasi ,adevaratele probleme ale iesenilor nu il intereseaza pe martafoiu lingau …….

  • Radu Mazare ce mai face? Si Nichita este bine?

  • Ne meritam soarta

  • Party CHIRICA SRL

    Mișu e conștient ca NU mai pupa vreun mandat de primar și se antrenează sa dețină abilități pentru ce va urma. Va dati seama, dacă NU a făcut NIMIC notabil pentru Iași și are deja buzunarele pline (el și clica), dar dacă făcea ceva ? Eeeeiii ?

  • daca nu va fi retinut,daca nu va avea probleme cu justitia care sa nu-i permita sa candideze,nu cred ca va avea probleme pentru obtinerea unui alt mandat!

  • cred ca DNA ,singura institutie corecta din Romania,ar trebui sa organizeze revelionul!(poate si licitatii,aprobari pentru autorizatii de constructii…..)

  • iu-iu-iu și tra-la-la, să urce pe scenă expirăciunile locale, Ștefan Pintilie, Anton Achiței, C-tin Bahrin, taraful RATP, că ăștia cântă pentru o badoagă de vin.

  • Slab, foarte slab. De cand are Chirica DNA-ul & DIICOT-ul pe cap, ne tine asa intr-o ceata sau bezna totala. La nivel de an 2023, la nivel de entertainment, tu aduci 3 artisti, doua grenade, o saracie de scena ? Slab primar, slaba primarie, slab oras. Cred ca Suceava si Vasluiul ne bat la fund asa am ajuns. Multumim primarului Chirica pentru nimic. Mai bine nu se mai deranja !!

  • Grozavu si Tiroida

    Alo, DNA (Directia Nationala Anticoruptie), da nenea Chirica nu are nici macar calitatea de martor in dosarul Revelion 2023? Chiar nu exista nicio suspiciune rezonabila, ca doar nu este gestionar de aprozar? Oare cine este in varful organigramei primariei?

  • CITITI AICI !!!
    Mihai Chirica va iesi primar in 2024 … va fi votat cu majoritate …. Iasul inca nu a gasit un oponent serios pentru el !!!
    Singura sansa sunt catusele!

  • Foarte bine.suntem satuii de panaramele din București.

  • Trebuie sa fie un primar care nu executa ordinile antiromanilor, a unor indivizi care reprezinta alte state.

  • Anul asta fura singur.. de aia

  • Păcat de necuvântătoarele care vor suferi după ,,focul de artificii”.

  • Mai exact ce meserie are acest edil al Iesilor ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
16 octombrie 2024
16 octombrie 2024