Prima pagină » Local » Primarul Mihai Chirica s-a ales cu plângere la Curtea de Conturi din partea europarlamentarului Vlad Gheorghe

Primarul Mihai Chirica s-a ales cu plângere la Curtea de Conturi din partea europarlamentarului Vlad Gheorghe

13 oct. 2023, 07:26, 2 ,
în Local

Europarlamentarul Vlad Gheorghe a anunțat că i-a făcut plângere la Curtea de Conturi primarului municipiului Iași, Mihai Chirica. Acesta a explicat, într-o declarație, şi motivele pentru care a recurs la acest gest.

Primarul Mihai Chirica este din ce în ce mai contestat. Sunt numeroase proteste împotriva edilului, ieșenii fiind nemulțumiți de lipsa de reforme din oraș.

Penalul Gabriel Gachi a fost dat în judecată de primarul Mihai Chirica.

Departe de a lua apărarea primarului Mihai Chirica, conform surselor jurnalistilor de la bzi.ro, edilul municipiului Iași și-a plătit din banii personali taxa de timbru în procesul împotriva obscurului Gabriel Gachi, cunoscut drept un individ cu numeroase procese pierrdute cu Primăria Iași și alte instituții locale.

Gabriel Gachi este recunoscut în Iași mai ales pentru practicarea șantajului și presiunilor pentru obținerea de avantaje materiale. Acest fapt este susținut de procesele pe care acest individ, numit „cancerul presei ieșene,” le-a pierdut împotriva Primăriei Iași și a dezvoltatorilor imobiliari, pe care i-a defăimat în mod repetat pe site-ul său de slabă calitate informațională, un site care dezinformează mereu și care pur și simplu face de rușine meseria de jurnalist. Unul dintre dezvoltatorii imobiliari afectați de aceste acțiuni, Daniel Niculiță, a câștigat procesul împotriva site-ului penalului Gabriel Gachi și a dezvăluit următoarele:

„Gabriel Gachi, cel care controlează ReporterIS, a fost condamnat de către magistrații de la Judecătoria Iași, pentru atacurile la adresa mea și a investițiilor derulate în oraș. Este o situație care arată că sentința judecătorilor este una corectă și care demonstrează că în Iași aceste practici nu își mai au locul. (…) Am avut un contract de publicitate încheiat cu publicația lui Gabriel Gachi pe o sumă de 3.000 lei lunar. În momentul în care nu am mai prelungit acest contract, Gabriel Gachi a început cu presiunile și atacurile la adresa mea și a firmei mele, prezentând în publicația respectivă informații trunchiate, calomnii și nu numai.”

Publicația ReporterIS și Gabriel Gachi au pierdut procesul cu Daniel Niculiță. „Atacurile șantajiste trebuie să înceteze” 

De ce este Gabriel Gachi considerat penal?

Gabriel Gachi a fost condamnal la închisoare pentru că a condus un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. Acest penal care publică pe site-ul deținut articole în care condamnă acest comportament este fix unul dintre bețivii de pe străzile din România. Trebuie să precizăm că doar norocul chior a făcut ca acest individ obscur al presei să nu facă victime în momentul în care a urcat beat la volan.  În altă ordine de idei, este de o imoralitate nemaivăzută faptul că un penal pozează a fi deontolog!

Jurnalistul penal Gabriel Gachi de la Reporteris a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare pentru că a condus beat un autoturism

Revenind la subiectul deontologiei, este important de menționat că Gabriel Gachi, un personaj aflat în metastază în domeniul jurnalistic, face un deserviciu presei din Iași, afectând întreaga industrie. Gachi reprezintă un element care descreditează presa locală în ansamblu. Din cauza lui, presa ieșeană este văzută atât de rău!

Gabriel Gachi intră în mașina poliției după ce a fost prins beat la volan. Deontologul din presa ieșeană este doar un infractor

Plângere pe numele lui Mihai Chirica depusă de europarlamentarul Vlad Gheorghe

Europarlamentarul Vlad Gheorghe din partea USR a dezvăluit joi că a depus o plângere la Curtea de Conturi împotriva primarului Mihai Chirica, acuzându-l de utilizarea în scopuri personale a resurselor Primăriei Iași.

„Am înștiințat Curtea de Conturi că primarul se folosește de funcția să și de resursele Primăriei Iași în folos personal. Chirica s-a gândit c-ar fi bine să intimideze jurnaliștii dându-i în judecată în calitate oficială. A făcut acţiune înregistrată la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni al Primăriei Iași, iar plângerea să citează calitatea oficială de primar. Surpriză – e ILEGAL!”, a scris Vlad Gheorghe, pe pagina sa de Facebook.

Vlad Gheorghe este un europarlamentar român care a candidat pe listele USR și care a depus o plângere împotriva lui Mihai Chirica

Vlad Gheorghe, membru în Parlamentul European din partea USR, a ridicat întrebări cu privire la achitarea taxei de timbru pentru depunerea acțiunii în instanță din fonduri publice și la suportarea onorariilor avocaților din bugetul Primăriei Iași.

„Va verifica toate aceste aspecte Curtea de Conturi și poate primarul Chirica mai adaugă un dosar penal la colecția personală, care este impresionantă, chiar și pentru un primar PSD-PNL. Primăria are obligația să furnizeze toate documentele acestei spețe Curții de Conturi, iar Curtea este obligată să sesizeze Parchetul când constată încălcarea legislației.

Partea bună e că acțiunea de intimidare a presei poate fi respinsă din fașă, fără a mai intra pe fondul cauzei, pentru lipsa calității procesuale active a Municipiului Iaşi, prin primar și Primărie”, a mai spus Vlad Gheorghe.

 

Comentarii
  • Anonim din PMI

    Vlad Gheorghe este “alimentat” cu informatii din interiorul primariei de catre Cezar Baciu!

  • Smekeru de karton cu haini di firma

    Gabriel Gachi a fost ziarist la musca bazaitoare !!!!!!!!!!!!!

  • La puscarie cu penalul si vita corupta de kirica lingau psd pnl

  • Meditativul de Iași

    Ce față de poponaut are acest europarlamentar sexomarxist. Sigur Gaychi îl vrea în patul său. Își vor da frenetic la ochiul maro. Poate se bagă și Bodilă la o treabă în trei.

  • Du te ma dracului de limbric împuțit ‘
    Sa i iei mielul la trântă lui Chirica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *