Primarul Mihai Chirica a ajuns să îi plătească tăcerea subordonatului Alin Aivănoaei din banii ieșenilor. Care să fie, oare, adevăratul interes al edilului. Alin Aivănoaei este exemplul clar de sinecură din cadrul statului român. Cu o susținere politică, șeful Termo-Service este plătit din banii ieșenilor și nu cu puțini bani. Alin Aivănoaei a câștigat în doar un singur an suma de 228.000 euro pe an de la SC Termo-Service SA. și din calitatea de membru în Consiliul de Administrație Servicii Publice Iași SA. În Consiliul de Administrație a Servicii Publice Iași SA sunt doar sinecuriști. Ieșenii capabili nu au loc în astfel de consilii ci doar sinecuriștii! Familia Aivănoaei își întregește venitul și prin salariul soției, Aivănoaei Viorica, care lucrează la Spitalul Clinic De Pneumoftiziologie Iasi și a încasat într-un an suma de 100.000 lei.
În cadrul ședinței ordinare de ieri, 28 aprilie 2025, Plenul Consiliului Local Iași a supus votului și a aprobat zeci de proiecte de hotărâre. Însă, cel mai important dintre ele și cu un impact uriaș pentru buzunarul directorului Alin Aivănoaei de la Termo Service, a fost cel cu privire la aprobarea bugetului pentru anul 2025. Sursele reporterilor BZI susțin că toată manevra privind creșterea salariului nu este altceva decât „o plată” din partea lui Mihai Chirica, pentru ca Aivănoaei să tacă în dosarele penale privind achiziția de cărbune la supra preț și furtul de păcură. Însă, edilul ar trebui să deschidă ochii larg și să nu se riște, pentru că, și în dosarul cu Adomniței, directorul Alin Aivănoaei a turnat tot, ca să se salveze.
Primarul Mihai Chirica plătește tăcerea unui subordonat cu peste 19.000 de euro pe lună? Directorul de la Termo Service a primit o mărire
Consilierii locali l-au întrebat, ieri, 28 aprilie 2025, pe primarul Mihai Chirica și pe directorul Alin Aivănoaei care sunt criteriile și justificările pentru care acesta să primească o leafă mărită, în contextul în care se știe clar că termoficarea este piatra de moară a bugetului local.
„În buget este prevăzută o creștere a componentei variabile, a indemnizației directorului (n.r. – Alin Aivănoaei), și aș vrea să știu ce justifică concret această creștere cu 36,18 la sută, în condițiile în care profitul scade cu 28,43 la sută. Ce indicatori de performanță sunt folosiți pentru acordarea componentei variabile, dacă sunt publici și cum sunt monitorizați. Nu am văzut să fie indicate fișe sau să fie evidențiate rezultatele indicatorilor de performanță sau vreo analiză de impact”, declară Petronela Zbranca, consilier local USR.
Însă, prin răspunsul evaziv și deloc la subiect al directorului Alin Aivănoaei, se înțelege că scopul măririi ar fi cu totul și cu totul altul, și care nu face altceva decât să întărească suspiciunea faptului că, în realitate, Mihai Chirica nu ar face altceva decât să îi cumpere tăcerea lui Alin Aivănoaei în dosarele privind achiziționarea cărbunelui și furtului de păcură.
„Referitor la creșterea pe care ați sesizat-o, aș vrea să vă amintesc faptul că ea se datorează reactualizării nivelului salariului mediu pe ramură, așa cum scrie și în raportul de specialitate a primăriei; în 2023 a fost o valoare a mandatului trecut, din 2019-2023 și în 2023 am încheiat un nou contract pentru următorul mandat, cu impact la reactualizare, pentru că, în cei 4 ani – 2019-2023 –, a existat această creștere a salariului mediu pe ramură. Referitor la indicatori, indicatorii sunt stabiliți de AMPIP (Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice), indicatori financiari și nefinanciari, de organismul de monitorizare a activității instituțiilor publice; sunt destul de exigenți, da? Și, în funcție de rezultatul financiar, în fiecare an fiscal, se verifică acești indicatori, și, în baza îndeplinirii peste 100 la sută a respectivilor indicatori, se poate acorda, conform Ordonanței 109, această variabilă”, a spus Alin Aivănoaei.
Directorul Termo Service va încasa, pe lună, peste 19.000 de euro
Alin Aivănoaei a încasat, până acum, un salariu lunar de 31.000 de lei, de la Termo Service. Însă, anul acesta, va fi anul de glorie; directorul a primit o majorare a salariului cu 36 la sută, deci va încasa 59.867 de lei, la care se mai adaugă alte venituri de performanță – adică 12 salarii anuale –, înseamnă încă un salariu pe lună, în valoare de 8.800 de euro. Deci, după un scurt calcul, Alin Aivănoaei va primi nu mai puțin de 17.000 de euro pe lună, la care se adaugă și cei 1.787 de euro pe lună, pe care îi încasează ca membru în consiliul de administrație de la Servicii Publice SA.
În orice caz, dragi ieșeni, din banii dumneavoastră sunt plătite toate aceste „taxe de protecție” și sunt făcute jocurile unor baștani, care nu fac nimic pentru dezvoltarea Iașului, ci își urmăresc, în continuare, doar propriile interese.
LA PUSCARIE CU PENALII ESCROCI DE CHIRIKA SI AIVANOAIEI !!!
Chirica ia făcut lu Aivănoiu șase sute de milioane salariu mă fraierilor mă! Plătiți proștilor plătiți. La cum il știu eu pe Aivănoiu sigur îl are la mână cu ceva pe Mihăiță
Iesenii dorm ca oile de peste 20 de ani si le place sa fie furati
Daca lepra de DNA Iași și-ar face datoria,așa ceva nu s-ar întâmpla!
Stau bine mersi pe bani publici și șpăgi ca sa nu ancheteze corupția!
DNA TREBUIE desființat de urgență!
Complet inutil!
Cred ca mai degrabă incompetenți
„Votati” penele pesede udemere….
VA MERITATI SOARTA GASTE PROASTE SI NAIVE ,O SA VA FURE MAFIA PSD USR PNL PANA SI MAMALIGA DIN FATA DE PROSTALAI CE SUNTETI ,STATI IN CASA OILOR CA ASTIA VA FURA DE 30 DE ANI INCONTINUU ……….
Firme cu activitate de servicii publice de monopol jefuiesc zi de zi pe ieseni. Prin aceste firme, CHIRICA are o masa de manevra de vot fixa si foarte mare. Luati Primaria, toate firmele primariei (SALUBRIS, CITADIN, Politia Locala, Servicii Publice, CTP, ECOPIATA etc), firmele abonate la contractele cu primaria(GIP Est, CONEST etc), dezvoltatorii imobiliari, alti bugetari abonati si care traiesc din banii primariei (profesorii de scoli, asociatiile de locatari, firmele de dezinsectie, deratizare etc) si altii. Luati angajatii din acestea si familiile lor. O haita intreaga. La acestia se adauga pensionarii carora le ofera transport local gratuit pe toate traseele (a facut cineva vreun studiu daca pensionarii au nevoie pe toate liniile facilitati, sa vada cit utilizeaza dintr-un abonament un pensionar intr-o luna, dar primaria pt a sifona bani plateste pt toate liniile ?). Veti vedea ce numar impresionant de votanti siguri rezulta .
La toate institutiile si firmele mentionate, mai ales cele din Primarie, numarul de salariati este cu mult peste ceea ce este necesar. In nici o firma reala nu exista asa un surplus de personal si atita ineficienta. In economia reala, firme din acestea ar muri imediat. In Iasi, li se asigura monopol. Plus, sint mai toti neamuri si in relatii puternice unul cu altul. In consecinta, acestia voteaza in haita. Calculati numarul lor si veti vedea ca vom mai trai mult cu Chirica.
Solutia este desfiintarea firmelor primariei si analiza la singe a alocarii banilor din Primarie. Atunci va conta fiecare vot. Pina atunci, traim asa. Studiu de caz : avem nevoie de o firma a primariei care sa se ocupe de pietele din oras ? In fapt, niste locuri infecte, care ar trebui inchise imediat de DSP ai alte institutii. Nicaieri in lumea civilizata nu veti gasi acest dezmat pe banii publici.
Salariile directorilor şi membrilor din consiliile de administraţie din subordinea Primăriei/CL Iaşi:
ECOPIATA S.A. – 642.800 lei / lună (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 1 director – 21.645 lei net/ lună, 4 membri în CA – 2.340 lei net/ lună,
CITADIN SA – 1.188,860 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 3 directori executivi – 17.550 lei net / lună / director, 4 membri CA – 3.546 net / lună
SPAŢII PUBLICE S.A. – 1.507.000 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 2 directori executiv, Director general – 22.707 lei net / lună,
Director executiv – 19.126 lei net / lună, 4 membri CA – 6.092 lei net/ lună
SALUBRIS S.A. – 1.238.000 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 1 director executiv – 26.714 lei net / lună, 6 membri CA – 5.563 lei net/ lună
COMPANIA DE TRANSPORT PUBLIC S.A. – 2.044.000 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 4 directori executivi – 17.550 lei net / lună, 5 membri din Consiliul de Administraţie – 5.960 lei net / lună
S.C. Termo Service S.A. – 658.000 lei / an (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 1 director – 15.210 lei net / lună, 4 membri CA – 4.212 lei / net lună
Firme de partid, Chirica le umflă salariile acum înainte de alegeri dar o vor lua în gură.
Publicati dracului comentariu! Mai rau ca pe vremea lui Stalin.
Directorul Aivanoaei afirma ca societatea si-a îndeplinit indicatorii de performanta și este indreptatit sa-și mărească indemnizația…el este cem mai harnic angajat al TermoService, ceilalți angajați au stat degeaba și nu merita și ei măriri de salariu…
Ieșiți la vot să le dăm în bot!