Primarul Mihai Chirica, inculpat în dosarul DIICOT, a primit interdicție să mai vorbească cu angajații de la Urbanism. A fost lăsat și sub control judiciar timp de 60 de zile: „Același blestem care urmărește de multă vreme situația din Iași – FOTO/VIDEO

15 dec. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

DIICOT a audiat în cursul zilei de ieri, 30 de funcționari din administrația publică locală, în frunte cu Mihai Chirica. Acuzațiile procurorilor sunt grave și fac referire la afacerile imobiliare din ultimii ani, ce ar fi fost girate de factorii decidenți din Palatul Roznovanu. Primarul Mihai Chirica a fost plasat sub control judiciar timp de 60 de zile

În cursul zilei de ieri, 14.12.2022, procurorii DIICOT au răscolit Primăria Iași, în cazul unui dosar de corupție, privind afacerile din Iași în zona imobiliară. Mai mulți funcționari din Palatul Roznovanu, în frunte cu primarul Mihai Chirica, dar și fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, au fost audiați până aproape de miezul nopții. La ieșirea de la audieri, primarul Mihai Chirica a anunțat că are calitate de inculpat în acest dosar și interdicție de a semna acte legate de urbanism și de a contacta angajații de la departamentul de specialitate.

„S-a extins cazul din 2020 al domnului Zămosteanu tot pe probleme legate de urbanism. Același blestem care urmărește de multă vreme situația din Iași. Mi s-a adus calitatea de suspect și apoi cea de inclulpat în acest dosar și va trebui să interacționez mai puțin cu Direcția de Urbanism și cu cei care lucrează în zonă. Am interdicție să nu comunic cu cei care se ocupă de urbanism.

Există o oarecare dezamăgire ca să spun așa, pentru că nu este așa cum se vorbește și lucrurile astea se vor demonstra mai departe în instanță. Oboseală și puțin cam mult stres pentru această situație”, a transmis Mihai Chirica după audieri.

Primarul Mihai Chirica, inclupat in dosarul DIICOT, acuzat de mai multe infracțiuni

Daniel Atasiei, avocatul primarului a explicat în ce constau infracțiunile de care este acuzat edilul.

„Este vorba despre semnarea a opt acte, înscrisuri, în domeniul acesta al construcțiilor, iar pornind de la cele opt acte, pentru șapte dintre ele, se reține o infracțiune de abuz în serviciu, iar pentru una de uzurpare a funcției”, a transmis avocatul lui Mihai Chirica, Daniel Atasiei, după audieri.

Ce s-a întamplat în cursul zilei de ieri

Ieri, 14.12.2022, mai multe persoane au fost conduse la audieri, printre care primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, care a primit control judiciar și interdicție de a semna acte legate de urbanism, Cristina Oțeleanu, director de la Direcția Juridică, Doina Florescu, fostă șefa de la Juridic, Mihaela Pintilie, din cadrul aceluiași departament, fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, un om de afaceri ieșean, Alexandru Mustiață, arhitect șef, Mircea Nedelcu, angajat GIS Cadastru în Primăria Iași.

În dosarul DIICOR, Elena Herțanu, angajată la Direcția de Urbanism în cadrul Primăriei Iași are calitatea de suspect, iar Denisa Ionașcu, secretarul Consiliului Local, are tot calitatea de suspect pentru abuz în serviciu.

Procurorii au descins în 24 de locații, într-un dosar cu mai multe capete de acuzare.

„Ieri, 14.12.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Iaşi – S.C.F.T.S.B. pun în aplicare 24 mandate de percheziție domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile unor autorități publice locale, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu în vederea obținerii unui folos necuvenit, uzurparea funcției, delapidare, spălarea banilor, folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului societății într-un scop contrar intereselor acesteia, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au fost conduse, în vederea audierii 30 de persoane, despre care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracțională.

Acțiunea beneficiază de sprijinul B.C.C.O. Iași, B.C.C.O. Suceava, S.C.C.O. Vaslui și S.C.C.O. Botoșani, luptătorilor din cadrul SAS Iași, precum și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău și I.J.J. Iași”, se arată în comunicat.

Comentarii
  • Un dezvoltator

    Va rog sa il lasati in pace pe cumatrul meu, Harabagiu, sa ma ajute sa termin si eu cele 13 blocuri din complexul Cataleya Bucium. De 1 an, de cand l-ati tot luat la audieri, nu am reusit sa mai misc nimic in santier. Trebuie sa fiu sincer si sa recunosc ca nici nu mi-a daramat etajul construit in plus, fata de autorizatie :)). Sunt Marius, soferul de autocar care faceam bisnita cu parfumuri si dulciuri, transformat acum in dezvoltator imobiliar.

  • Mircea “Porc” Rotariu

    Aaa, Marius Patrascu. Lasa ca daca il aresteaza pe Harabagiu ( Doamne Ajuta ) te rezolv eu autorizatiile, sunt omul numero uno in PMI, sageata lui Gabi Vasile, ai uitat?

  • Gabitule HaraLabagiule ai uitat cand mergeai la bunul tau prieten in Bucium la studioul de video chat si te rugai, citez:
    “dă si mie o bunaciune sa ma stoarca putin, sunt asa incordat, am avut o zi agitata azi, am semnat o multime de acte…”

  • Cristina Fier

    Alo….DIICOT, vedeti ca omul cheie din urbanism Susanu Petronela s-a ascuns la primaria Rediu

  • Un singur om ai tine in libertate (PE hara si pe piticu ala de miai ‘care trage non stop pe nas de stres),da presiunea e mare si din 4 nume ,ramane omu cu 3 acus,a plecat bulgarele la vale ….

  • Barbat ocupat,cu nume de femeie

    Da ,cade reduta

  • Vorbeam acuma dimineata cu Harabagiu, era la baie facea caca si a zis ca îl mănîncă. A auzit el că ăștia care mânîncă cîcat au noroc si poate scapă și el de problemele cu DNA-ul

  • Pute a general la pensie

  • Alexandru Barnovschi

    Legenda spune că dacă baga 100k de km in buzunarele corecte va fi cel mai bun primar al Iașului.

  • Alexandru Barnovschi

    App, să întrebați cum a intrat un analfabet ca baciu cezar viceprimar prin „concursul aranjat”

  • Da, dom primar e stres mare la câtă avere aveți și nu va cunosc că descedent al unei case nobiliare….case, conturi chiar și ăla micu și-a început casa cu o vila la botez.

  • Petrica P M P

    Primarul va delega atributiile catre tinarul cu viziune Baciu Cezar Alexandru, un AnalFabet, incompetent, un tradator pentru o functie efemeră!!! Cezar ar foote-o si pe mă-sa pentru imagine!

  • Ciorapi bumbac 100%

    Asa e, Baciu va fi cel desemnat sa semneze. Îi este frica de Juravle, ăsta e omul lui Flutur!!!

  • Nu mai vorbiti prostii….chirica provine dintr-o familie bogata!!!! Parintii lui cu pensie de 500 euro au reusit sa stranga bani sa ii cumpere la nepotel o vila in centru Iasului!!!

  • Mihai Chirica ,”om curat ca lacrima”!
    Jigodii ordinare!Sa fiți puternici în puscarie!
    Asa sa va ajute Dumnezeu!

  • Rușine imensa pentru orașul asta !!

  • Zanfirescu este turnătorul!!!!

  • Procopius din Cezareea

    Ăsta sigur e avovcatrul lui Chirica și nu procurorul : „Este vorba despre semnarea a opt acte, înscrisuri, în domeniul acesta al construcțiilor, iar pornind de la cele opt acte, pentru șapte dintre ele, se reține o infracțiune de abuz în serviciu, iar pentru una de uzurpare a funcției”, a transmis avocatul lui Mihai Chirica, Daniel Atasiei, după audieri.

  • Jigodia de Denisa. La mulți ani la targșor! O să iti foloseasca silicoanele acolo printre lesbiene. Chiar daca ti le-a platit Niculiță. Ai blocat tot Iasul prin nesimțirea ta. A venit ziua sa platești și tu. Doar ți-am promis.

  • cum marius de la cataleya..dezvoltatoru imobiliar…a fost sofer de autobus si vindea dulciuri?:)))))iar acum le explica amantelor(una o stiu eu) cum e el milionar:))))))

  • INSPECTORATUL JUDETEAN DE CONSTRUCTII

    ADRIAN MORARIU
    La Puscarie Adrian Morariu – director la
    Inspectoratul Judetean in Constructii
    Nu exista zi in care sa nu mearga in santiere abuziv
    Fie ca se construiste casa sau fie bloc acest Jeg ordinar “ameninta constructorii “ si le cere șpaga sau le propune “dirigintele lui de Santier” in schimbul sumei de 5000 de lei LEGAL GEN !!!
    Verificati cate santiere in timp de executie pe Iasi si au schimbat dirigintele din cauza la acest jegos care cerseste bani! Nu se poate asa ceva!! Alooooooo
    DIICOT – e simplu sa-l luati ca e cel mai prost din curtea scolii! E bagat si el la inaintare de nenea partid sa aduc si el “beneficii” ! Si sclavul e atat de fidel incat e in stare sa ti dea si in cap! Opritiiii acesti sclavi sa nu mai cerseasca ca ei nici macar limba romana nu o stiu!!! Nu au ce cauta in institutii acesti depravati , șpagari si CERSETORI DE BANI!!!

  • În sfârșit s-a trezit DIICOT-ul. De atâția ani se fac mânării cu autorizațiile de construcție și nu s-a mișcat un pai. La pușcărie cu corupții, confiscate averile și demolate etajele fără autorizații.

  • Nu va mai bucurati degeaba. Mai e mult pana departe. In cateva zile se ridica si controlul judiciar ca si data trecuta. Va intra tantos la sedinta CL . Iar o luati la mumu, ofticatilor. Urmeaza Juravle!

  • PITICUL SA MEARGA LA ALBA CA ZAPADA!

  • GICA CHIRICA TIGANASI!

    PITICUL SA MEARGA LA ALBA CA ZAPADA!

  • Generalul acoperit?

  • Vreti sa intram in Schengen cu primari si presedinti de CJ suspendati din functie pentru fapte de coruptie/infractiuni de serviciu/constituire de grup organizat? Boicotati in continuare OMV si altele, ca alesii ne duc sigur in Schengen.

  • Mai adaugă,polițiști,procurori,judecători corupți…

  • GIGI MUSTEATA

    DOMNILOR , SA SE IA ATITUDINE !!!!
    SUNT PROBLEME MARI LA IASI CU AUTORIZATIILE , CU PUZ-URI SI CALITATEA TERENURILOR CE SUNT PESTE NOAPTE INREGISTRATE SUB ALTA FORMA (VILAN, INTRAVILAN, PARC, ETC. !!!!) SI NIMENI NU STIE CINE FACE ACESTE LUCRURI, RIDICA TOTI DIN UMERI ….
    SE BLOCHEAZA SI NU SE REMEDIAZA SITUATIA DE PESTE 10-15 ANI SPUNANDU-SE CA SE LUCREAZA, SA ASTEPTAM !! TE POTI TREZI CA AI CUMPARAT UN TEREN SI DEODATA AFLI CA DE FAPT NU POTI CONSTRUI O CASA…PENTRU CA ACEL TEREN E INCADRAT GRESIT.
    SUNT INTERESE MARI !!!!!!!!!

    DOMNULE PRIMAR SI DOMNII DE LA URBANISM , MERGETI LA SERVICI SI FACETI-VA JOBUL SI ATAT !!! REMEDIATI PROBLEMELE SI LASATI INTERESELE PERSONALE !!!! AVETI BANI DESTUI !!!!

    VETI RASPUNDE INTR-O ZI , PENTRU TOATE SMECHERIILE SI GOLANIILE PE CARE LE-ATI EFECTUAT IN PRIMARIE !
    ORDINARILOR !!!

  • Zlavog si Vieru luati si anchetati. Astia sunt mana dreapta a lui Chirica. Zlavog umbla numai jegos si cu aceleasi haine, sa creada lumea ca el e cinstit si nu are bani.

  • Andrei Miron

    Sa se verifice toate adresele si cererile din cadrul departamentului de Urbanism sa vedeti ce raspunsuri si ce solutii ofera dumnealor . Nici o cerere nu este solutionata , sunt persoane ce au procese deschise cu primaria..
    In acesta primarie , SE DOARME DOMNILOR !!!! , ACOLO SE IAU SALARII NESIMTITE !!!! , se merge la servici doar pentru a se pleca de acasa si a primii salarii !!!
    Se poate verifica oricand , in cadrul urbanismului, printr-un audit intern, care este activitatea din ultimii ani. Ce anume au facut la servici !!!
    Cate solicitari si cereri au avut, si CATE AU REZOLVAT !!!!!

    Deschideti ochii oameni buni, e o BOMBA ce va exploda cat de curand la URBANISM IASI !!!!

  • omu' de rand

    Au furat , dar au si facut ! ( blocuri intre blocuri)

  • Sper sa fie vorba de blocul ridicat de Zamosteanu in Nicolina, constructie intrerupta de Chirica, la nivelul 2 si aprobata APOI pentru S+4+1, LA DISTANTA DE 20-25 METRI DE UN BLOC din care le poti arunca parjoale cu prastia la viitorii locatari.

  • sa l lingeti in cur pe Zamosteanu:)))))

  • Cu mult timp în urmă descopeream o față absolut surprinzătoare a dulșelui târg al Ieșîlor. Anume aceea că e de un jeg fabulos (din mai toate punctele de vedere, inclusiv moral), însă pozează în … Fecioară. Definiția Iațîlor ? JEG LUSTRUIT. Mââândră cetate ! P.S. Nu cunoaștem nici măcar originea numelui acestui mult-prea-împuțit târg. Unii zic c-ar fi ceva neamuri de migratori, posibil iranieni. Probabil așa se explică.

  • Pe Zămoșteanu îl linge în cwr Aura Pîrvu Florentina, finantista penala care a facut puscarie 90 zile si s-au pișat țigăncile din arest pe ea…

  • DNA nu face nimic , fratele primarului nu poate justifica „cadourile” care le are dintr-un salar la Antibiotice. Fura in prostie cine ajunge primar in Iași.

  • Cum sa linga Aura in cur pe Nazi…. Aura e wc-ul lui Nazi. Are o fantezie nebuna Aura sa fie pișată în gură

  • Doi primari din Tiganasi fiice foști turnători , unul la Iasi , unul la Tiganasi. A lui Chirila a fost tractorist, nu stiu nimic despre tatăl lui Chirica.

  • DIICOT nu investigheaza actiuni de crima organizata si terorism? Asa departe s-a ajuns la primaria Iasi? Sau nu mai are activitate DIICOT-ul si ii ia painea de la gura dna-ului?

  • Votez primar Nichita inapoi !

  • Bine că Poliția Locală îi amenda pe cei care au făcut o șarpanta pe bloc și pe ăștia nu ia văzut nimeni. Ăștia sunt gaborii lui Zanfirescu. Se iau de amărâți cu garaje, un gard etc și pe ăsta cu ditamai etajul în centrul orașului nu l-a dibuit. Și ghici cine răspundea dr asta: cumatra care vrea înapoi la serviciu.

  • Iar veti bloca urbanismul 2 ani?

  • Totul a fost un scenariu si show pentru ca muritorii de rand sa aiba ce vorbi de sarbatori! Horror e un frustrat obez care vrea fala dar fala vine la omul discret,nu la cloun ca el😂

  • Sa ma pis pe bugetari

    Crăcănatul dracului! Ar trebui sa le ia toate averile, in curul gol cu ei, să ii pună pe toți grămadă într-un cămin și să îi trimită la munca. La ce sa stricam mâncarea din pușcărie pe ei? La munca și fără drept să mai lucreze in instituții publice și în funcții cu putere de decizie. Să vezi ce se calmează bugetarii de birou, le dispare sângele albastru din cap.

  • Intrebati mai marii Parchetelor iesene daca mai vor sa faca treaba in Iasi!

  • Are un program variat Penalul Chirica.
    Pana primeste ordin de cazare pe Copou, iese si Nichita – se schimba ,,garda” la palatul Primariei Iasi ,,Penal SRL”.

  • Tu ești Mosul pe care l a scos Nichita în șuturi,sau ești ginerele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *