Prima pagină » Local » Primarul Mihai Chirica denunță alianța USR-PSD de la Iași! „Cosette Chichirău a fost atrasă într-o capcană penibilă”
Primarul Mihai Chirica denunță alianța USR-PSD de la Iași!

Primarul Mihai Chirica denunță alianța USR-PSD de la Iași! „Cosette Chichirău a fost atrasă într-o capcană penibilă”

27 aug. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Primarul Mihai Chirica dezvăluie alianța USR-PSD de la Iași. Acesta spune că a devenit ținta unor atacuri orchestrate de către alianța informală USR-PSD. Edilul este optimist și consideră că nu există niciun motiv pentru care ar putea pierde alegerile locale

Primarul Mihai Chirica dezvăluie alianța USR-PSD de la Iași. Asta după ce la începutul acestei săptămâni Dacian Cioloș, copreședinte USR-PLUS la nivel național, i-a dat o replică lui Costel Alexe, ministrul mediului, privind curățenia din PNL. Dacian Cioloș a dat exemplul primarului Mihai Chirica, care a trecut de la PSD la PNL. Primarul a precizat că aceste ieșiri publice sunt cauzate și de faptul că nu a putut fi racolat în USR sau PLUS.

„Nu vreau să-i reamintesc domnului Cioloș. Eu nu am plecat din PSD, eu am explodat în PSD. Cred că am fost singurul kamikaze din ultimii 30 de ani, care am arătat că acest partid este pe un drum greșit. N-aș vrea să mă laud, dar cred că așa am devenit erou național și european. Aș vrea să văd câți au reușit să aibă o reacție atunci când România fierbea. Câți și-au pus pielea la bătaie, să renunțe la postul de vicepreședinte la nivel național, pentru a arăta că lucrurile nu merg în direcția bună”, a spus primarul.

Mihai Chirica a văzut alianța PSD-USR de la Iași, din care cel mai mult are de pierdut Cosette Chichirău

Primarul a comentat și acțiunile politice din ultima perioadă. După trecerea la USR a lui Marius Bodea, candidat pentru șefia Consiliului Județean, edilul a observat că PSD și USR formează o alianță menită să-l atace frontal pe edil. Din această schemă ar avea de suferit chiar Cosette Chichirău, candidat pentru Primăria Iași. Culmea, președintele PSD, Maricel Popa, l-a protejat pe Marius Bodea în perioada cât a fost director la Aeroportul Internațional Iași, în ciuda faptului că era membru PNL.

„Eu am remarcat următorul lucru și îl spun cu maximă responsabilitate. De multă vreme, am asistat la o îmbrățișare permanentă între un candidat (Marius Bodea- n.r.), fost director la Aeroportul Iași, deputatul zero, și Maricel Popa. Acum o sa fie și barat. Și-a făcut o țintă din primarul Iașului. Soluțiile au fost mână în mână cu PSD. Îmi pare rău de Chichirău, a fos atrasă într-o capcană penibilă. Și g4 media s-a băgat în chestia asta. Între USR și PSD, la Iași, este o alianță nescrisă, nedeclarată, dar vizibilă. În schimb, între USR si PNL este o alianță pozitivă la nivel național”, a adăugat Mihai Chirica.

Primarul a trecut la PNL după ce a asemuit formațiunea cu o mireasă potrivită

Candiatul PNL la Primăria Iași a explicat și de ce a trecut la PNL.

„M-am dus în Partidul Național Liberal. Eram necăsătorit. Am dreptul să-mi aleg mireasa pe care o consider potrivită. Acea mireasă a fost PNL. Am ales, m-a acceptat și m-am căsătorit cu ea pe data de 7 martie 2020. Deci, după comemorarea cutremurului din ’77, de pe data de 4 martie. Așa încât e alegerea mea. Îmi asum și nimeni nu poate să mi-o conteste”, continuă Mihai Chirica.

Întrebat de reporterii BZI dacă s-a gândit măcar o clipă că ar putea pierde alegerile, primarul a fost tranșant.

„Nici prin absență nu le-aș pierde, nu vreau să fiu prea plin de sine. Nu cred că am greșit atât de mult încât să ma pun într-un pericol atât de grav. Nu am luat în calcul o asemenea opțiune. Lucrurile care contează trebuie sa le fac și eu. Mă interesează ca proiectele Iașului să le transform în realitate. Eu nu am probleme personale cu nimeni din USR, ci cu cei din PSD, dând deoparte electoratul PSD care mă simpatizează. Cei care erau iubitorii lui Dragnea au devenit detractorii lui Dragnea, și spun că Ciolacu este lumina de la răsărit. După 27 septembrie va trebui să ne întâlnim și să gândim ce e mai bine pentru ieșeni, nu pentru primar”, a încheiat edilul-șef.

Încep pregătirile pentru alegerile locale, din data de 27.09.2020

Municipalitatea ieșeană a anunțat că încep pregătirile pentru alegerile din data de 27 septembrie. Pentru păstrarea distanței sociale pe timp de pandemie, secțiile de votare vor fi dotate cu minimum 3 urne de votare. Mai mult, vor fi amplasate și cabine pentru persoanele cu dizabilități. Față de alegerile trecute, punctele de afișaj vor fi suplimentate de la 72 la 84, pentru a permite accesul tuturor candidaților. Totodată, partidele au fost somate să scoată bannerele până la finalul acestei zile, ora 00:00. În caz contrar, materialele electorale vor fi demontate de către echipele Primăriei Iași, iar facturile vor fi trimise partidelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *