Prima pagină » Local » Primarul Mihai Chirica crede că a găsit soluția pentru traficul infernal din Iași: benzi reversibile spre Bucium și sens giratoriu în Baza 3 – FOTO/VIDEO

Primarul Mihai Chirica crede că a găsit soluția pentru traficul infernal din Iași: benzi reversibile spre Bucium și sens giratoriu în Baza 3 – FOTO/VIDEO

22 nov. 2023, 02:00, 4 ,
Alexandra MAISNER, în Local

Primarul Mihai Chirica a transmis, recent, noile măsuri ce vor duce la stoparea traficului infernal din Iași. Este vorba despre benzi reversibile și un sens giratoriu

Din cauza nenumăratelor nemulțumiri cu privire la traficul infernal din Iași, dar și la lucrările ce se desfășoară pe șoseaua Bucium, edilul Mihai Chirica a transmis o serie de măsuri ce vor fi luate pentru a reduce din infernul prin care trec șoferii în fiecare dimineață. Pe șoseaua Bucium vor apărea benzile reversibile, iar în intersecția din Baza 3 cu Calea Chișinăului va fi realizat un sens giratoriu.

Noi soluții pentru diminuarea traficului infernal din Iași

Pentru a avea o imagine cât mai clară a situației privind lucrările ce se desfășoară în Iași, primăria va întocmi o platformă digitală. Aceasta va ajuta la corelarea intervențiilor, astfel încât să nu mai apară blocaje în trafic.

„Vom întocmi o platformă digitală. Toți vom fi în aceeași platformă, cu cod de intrare unic. Astfel, vom ști ce se întâmplă în fiecare moment, ce intervenții au de făcut și care este modalitatea prin care ne putem corela, astfel încât să ajungem la întreruperi cât mai reduse a traficului rutier. Lucrările vor fi efectuate etapizat. Vom supraveghea continuu modul în care se execută lucrările acolo (n.r. – zona Bucium).  Desfășurarea lucrărilor va avea loc preponderent pe timpul nopții”, a spus Mihai Chirica, edilul Iașului.

În același sens, primarul a mai transmis și faptul că pe pasajul Socola vor fi create benzi reversibile. Măsura vine pentru a fluidiza traficul dinspre și către Bucium dimineața și seara.

„Crearea unor benzi reversibile. Am dat drumul deja la proiect. Este vorba despre aducerea unor benzi reversibile pe pasajul Socola, în sensul că în funcție de ora de vârf o să încercăm să traversăm pasajul Socola, astfel încât să putem să folosim trei benzi când intrăm spre oraș dimineața și 3 benzi când ne întoarcem spre Bucium după-amiaza. În același timp, vom încerca să folosim și polițiștii noștri de la Rutieră, astfel încât să punem să luăm măsura cea mai convenabilă.

Vom încerca, de asemenea, prin semafoare, un semafor va fi în X, asta înseamnă că nu poți intra pe bandă, și celălalt care va da verdele spre înainte sau invers, când se va face banda reversibilă pe sensul celălalt și, sigur, și cu popici de delimitare fizică. Am cumpărat deja popici, îi avem la SPI. Vom încerca să delimităm axul drumului, care se va muta spre stânga sau spre dreapta, în funcție de ora de vârf, astfel încât, până apare obișnuința celor care traversează pasajul, să nu intre pe contrasens”, a mai adăugat Mihai Chirica.

Un sens giratoriu va fi realizat în Baza 3

Într-o altă zonă aglomerată din Iași vor fi luate măsuri pentru fluidizarea traficului. Este vorba despre realizarea unui sens giratoriu în intersecția cu Calea Chișinăului, loc în care va fi realizat un sens giratoriu.

„Am găsit, de asemenea, în urma analizei un nod foarte important, și anume Baza 3. Baza 3 ne creează mari probleme la defluire, în sensul că toată lumea încearcă să folosească doar această intersecție (n.r. – Calea Chișinăului – strada Bucium). Pe noi ne-ar interesa să străpungem pe lângă stâlp și să facem un sens giratoriu și astfel vom putea folosi toate prioritățile unei girații. Credem noi că în felul acesta o să reușim să fluidizăm și preluarea traficului din spre Bucium și încărcarea lui spre Calea Chișinăului ori spre Metalurgie, în funcție de destinația fiecărui participant la trafic și, desigur, cu condițiile necesare pentru ieșirea din complexul comercial”, a mai transmis primarul Iașului, Mihai Chirica.

Noi măsuri vor fi luate pentru fluidizarea traficului infernal din Iași. Un sens giratoriu în Baza 3 și benzile reversibile din Bucium ar trebui să îmbunătățească situația.

Comentarii
  • Ireversibil e procesul de degradare neuronala al acestui pampalau!!!

  • IASUL sunt eu.. Voi sunteți ai mei, eu sunt cel mai deștept, viata voastră este dictata de mine, sunt cel mai competent , specialist în toate … Cam asa se gândește… Cam asa se crede…… dar ca veni și momentul adevărului…

  • istoria recenta spune ca aproape toate deciziile pe care le-au luat in ultimi ani, nu au facut decat sa degradeze tot orasul, dar e an electoral, sa stea linistit , suntem satui de „relizarile” lui chirica. Cugul e varza, Padul de piatra e varza, Pacurariul e varza, urmeaza Buciumul.. daca nu se contruiesc benzi noi, ce face asta e doar sa te enerveze.

  • Prostia lor de pasaj minuscul nu va face fata traficului de peste 3-5ani. Doar daca se mai fac vreo 5 treceri peste calea ferata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024