Prima pagină » Local » Primarul Mihai Chirica cere în căsătorie USR-PLUS la Iași. Edilul vrea un mariaj pe termen scurt în Consiliul Local

Primarul Mihai Chirica cere în căsătorie USR-PLUS la Iași. Edilul vrea un mariaj pe termen scurt în Consiliul Local

13 mart. 2021, 09:24,
Vlad Rotaru în Local

Primarul Mihai Chirica a susținut că grupul PNL va discuta cu cei de la USR/PLUS pentru susținerea celor 22 de obiective. Mihai Chirica susține că este nevoie de o „căsătorie pe termen scurt” și chiar dacă acele formațiuni nu se înțeleg la nivel local, ar trebui să bată palma pentru a implementa obiectivele.

„E o căsătorie neconvențională, de moment. Este însă spre binele Iașului. Dacă în vremea interbelică se făceau asemenea căsătorii între aceste case, de data aceasta vorbim despre partidele politice. E vorba despre PNL și USR/PLUS. Vrem să facem asta spre binele Iașului. Am stabilit un program, o agendă de lucru, un certificat de mariaj pe baza căruia vrem să convingem ieșenii că le dorim binele. Vrem să facem echipă pentru Iași”, a susținut primarul Mihai Chirica.

Negocieri între PNL și USR-PLUS Iași

Biroul Politic Local al PNL Iași, reunit în ședință în după-amiaza zilei de vineri, 12 martie 2021, a adoptat următoarea rezoluție:

„Salutăm deschiderea și decizia alianței USR-PLUS Iași de a accepta invitația de a purta negocieri pentru formarea unei alianțe de guvernare locală împreună cu PNL Iași și le mulțumim doamnelor Cosette Chichirău și Monica Berescu pentru răspuns.  Considerăm că noi, partidele de dreapta, trebuie să ne unim energiile atât la nivel local, cât și parlamentar și guvernamental”, declară primarul Mihai Chirica, președintele organizației Municipale PNL Iași.

Negocieri la sediul Primăriei Iași

Întâlnirile dintre echipele PNL Iași și USR-PLUS Iași ar trebui să aibă loc sâmbătă, 13 martie, între orele 10.00 și 16.00, și duminică, 14 martie, între aceleași ore, la sediul Primăriei Municipiului Iași.

„Din punctul nostru de vedere, nu contează cine face parte din echipa de negociere a alianței USR-PLUS atâta vreme cât este o persoană competentă, de bună credință și se bucură de sprijinul alianței. Așteptăm, așadar, orice reprezentant desemnat al alianței USR-PLUS să discutăm concret despre proiectele Iașului și despre funcțiile de viceprimar, sâmbătă, 13 martie, între orele 10.00 și 16.00, și duminică, 14 martie, între aceleași ore, la sediul Primăriei Municipiului Iași.

Persoana desemnată de PNL Iași pentru a monitoriza implementarea până la finalizare a proiectelor depuse de PNL în programul comun este domnul consilier local Daniel Juravle, propunerea noastră pentru funcția de viceprimar. Pentru a crea un echilibru, rugăm conducerea alianței ca până la finalizarea negocierilor să își nominalizeze persoana desemnată pentru a monitoriza implementarea până la finalizare a proiectelor asumate, care, desigur, ar putea reprezenta propunerea pentru cealaltă funcție de viceprimar.

În aceste condiții, considerăm că, dacă suntem de bună credință, avem timpul necesar pentru ca luni, 15 martie, să putem ieși în fața cetățenilor Municipiului Iași atât cu o listă de proiecte comune, cât și cu propunerea alianței pentru funcția de viceprimar care să completeze echipa de implementare a acestor proiecte“, transmit reprezentanții PNL Iași.

Proiecte pentru cartierele din municipiul Iași

Un set de 22 de obiective au fost luate în calcul de conducerea de la Palatul Roznovanu pentru cartierele din municipiul Iași. Proiectele ar urma să fie implementate cu sprijinul Consiliului Local al municipiului Iași. În calcul au fost luate proiecte pentru transportul public, extinderea spațiilor verzi, dar și reabilitarea unor instituții de învățământ.

Cele mai importante proiecte de acest gen țin de o bandă unică de transport public în municipiu, dar și extinderea pietonalului Ștefan cel Mare și Sfânt până la Casa Modei. Primarul Mihai Chirica a menționat că proiectele ar urma să fie implementate pe termen scurt, mediu și lung, urmând a trece prin deliberativul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *