Prima pagină » Titlurile zilei » Primarul Mihai Chirica atacă din toate părțile! Angajații CTP rup tăcerea: „Ne punea să scriem pe liste pe cine votăm” – FOTO

Primarul Mihai Chirica atacă din toate părțile! Angajații CTP rup tăcerea: „Ne punea să scriem pe liste pe cine votăm” – FOTO

11 mart. 2024, 02:00, 13 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Primarul Mihai Chirica își făcea campanie la CTP Iași, sugerându-le angajaților să îl voteze, pentru a își păstra locul de muncă. Totuși, promisiunile oferite au fost doar vorbe goale, iar oamenii din companie s-au săturat

Acum o săptămână, controlorii au primit ordin de la primărie ca să nu mai dea amenzi pensionarilor, elevilor și studenților fără bilet de călătorie. Edilul pregătește deja campania electorală. În urmă cu 4 ani, acesta trimitea scrisori, tabele cu sondaje sau venea personal pentru a discuta cu angajații, pentru a mai câștiga câteva voturi.

Angajații de la CTP Iași trebuiau să voteze cu Mihai Chirica

Angajații au răbufnit după ce, în 4 ani de zile, primarul nu a respectat promisiunile făcute către ei. Acestora li se inducea faptul că riscă să își piardă locul de muncă, dacă nu va mai fi Mihai Chirica în funcția de primar. Mai mult, trebuiau să bifeze într-un tabel cu cine aleg să voteze, după care informațiile erau transmise mai departe. Acum, oamenii se așteaptă să treacă din nou prin aceste lucruri, cu ocazia alegerilor locale.

„După ultimele ordine, cu amenzile, ne așteptăm să înceapă și campania electorală prin depou. La campania electorală trecută, venea șeful de compartiment cu un tabel cu posibili candidați la Primăria Iași și ne puneau să bifăm în dreptul cui vrem să votăm. Primarul Chirica era primul în listă, așa, sugestiv. Normal că trebuia să îl bifezi pe el, altfel riscai să ai probleme la muncă. Se țineau ședințe în depoul de la gară, șefii de compartimente ne promiteau marea cu sarea, ziceau că, dacă nu iese el primar, compania se va închide sau privatiza și ne vom pierde locurile de muncă. Din nou, se pare că se pregătesc de alegeri, noi trebuie să suportăm tot de la pensionari, au liber de trecere peste tot, probabil de acolo vin multe voturi”, povestește o controloare de la CTP Iași.

Oamenii s-au săturat de promisiuni

Vatmanii au primit scrisori făcute de primarul Chirica, în care li se promiteau salarii și condiții de muncă mai bune. De asemenea, le era sugerat subtil cu cine ar trebui să voteze la alegerile locale din 2020.

„Oamenii primarului Chirica lăsau plicuri în poartă, la depou, și revizorii le luau și le împărțeau la vatmani. În plic erau niște scrisori de 2-3 pagini, în care primarul se lăuda cu reușitele sale și ne promitea tot felul de lucruri, condiții de muncă mai bune, salarii mai mari, iar la final ne sugera subtil că ar trebui să îl votăm pe el. Păcat că nu am mai păstrat hârtia respectivă, nu i-am dat mare importanță atunci. Oricum este posibil ca unii colegi să îl fi crezut și astfel că l-au votat”, își amintește un vatman de la CTP Iași.

Primarul a mers la garajul CTP din Tudor pentru a discuta cu șoferii și pentru a le promite tot felul de lucruri chiar înainte de alegerile din 2020. Mulți l-au crezut, însă după 4 ani sunt nemulțumiți de condițiile de muncă.

„Uneori, venea primarul personal la garaj ca să discute cu noi, mai ales când au fost problemele cu salariile și noi am protestat. Atunci ne-a promis mărirea salariilor, a bonurilor de masă, condiții de muncă decente, tot ce avem nevoie la mașini. Bineînțeles că fix înainte de alegeri, a fost pentru a strânge voturi, să își asigure un nou mandat. Problema este acum că lumea s-a cam săturat, atâtea promisiuni a făcut și abia dacă a rezolvat câteva probleme”, a spus un șofer de la CTP Iași.

Toți angajații companiei au dorit să își păstreze anonimatul, deoarece se tem că vor fi sancționați la locul de muncă din cauza informațiilor divulgate. La sfârșitul lunii februarie 2024, unui vatman i-a fost redus salariul cu 10 la sută pentru că a dat declarații în cotidianul BZI.

Totul era neoficial

Astfel de documente nu treceau prin registratura CTP, ci ajungeau direct la angajați. Totuși, rămâne de văzut ce se va întâmpla la alegerile locale de anul acesta, având în vedere că relațiile dintre primarul Mihai Chirica și conducerea CTP sunt tensionate.

„Nu știu de așa ceva și nu știu de scrisori sau vreun tabel. Cu siguranță, acest lucru nu are nicio legătura cu companie de transport. Nu a fost nimic oficial care să treacă prin registratura CTP”, a precizat Cristian Stoica, directorul general CTP Iași.

Reporterii BZI l-au contactat și pe primarul Mihai Chirica cu privire la această situație, însă nu au primit niciun răspuns. Mihai Chirica își asigură o parte din electorat din cadrul angajaților de la CTP Iași.

Comentarii
  • Pe bune? Oare angajatii CTP chiar nu stiu ca nimeni nu are cum sa controloeze cu cine au votat, ori o fac pe prostii? Ori poate choar sunt prosti…

  • PENSIONAR IASI

    LA PUSCARIE CU PENALII ,ESCROCII TRADATORII ,CORUPTII ,MITOMANII DIN FUNCTII PUBLICE IASI CA CHIRICA ,AIVANOAIEI ,POPA ETC !!!

  • de 2 ani am spus ca chirica si penalu de aivanoaiei cu dosar penal in fapt vor da vanda iar fostu cet dar iesenii dorm si gandesc ca oile ,va meritati soarta …

  • Wei astia de la ctp, unii dintre voi habar nu aveti sa cititi, esti si idiot sa pui x in numele altui candidat, cand te duci la vot, votezi ce crezi nu ce-a ce ti se impune. Idiotilor.

  • Chirica Mihăiță pe viață mare șef, în Palatul Roset–Roznovanu! Nu vă mai obosiți!

  • Asta e o noutate? De asta va câștiga la pas alegerile, are toată administrația de partea sa, are săfimea de la societăți alături de el deoarece le-a dat tot ce și-au dorit , apoi conduce din interior și PSD cu reprezentantii mafiei imobiliare , are pârghii și in USR, ila AUR mustește de simpatizanți , deci vînt din PUPA un nou mandat, deja se se gandeste cum va câștiga in 2028 ca acum îi zdrobește. Cu al de Balaniscu, Bodea, CHICHIRAU se distrează iar Ciuhodaru îl ajută că rupe tot de la ceilalți. A avut inteligenta să îl introducă pe Boca in PSD care ia cumpărat cu banii veniți din cheta imobiliarilor , încurajează candidatura unui terchea – berchea ca Balaniscu care nu va trece in viața lui de 10 % , apoi a băgat zâzanie in USR care sa spart , in PNL este el si își impune echipa, AUR partid de nișă fără valente administrative nu are cum să producă surprize se învârt la 10-15%
    Chirica poate să meagă la somn să plece în concediu că va bate în ăștia ca la fasole.

  • CTP-ul a devenit o mare mocirla. Neamuri și rude, plin de pupători in dos, care bârfesc pe la colțuri dar pe față nu au curaj să spună ce gândesc! Cei care au curaj, sunt repede sancționați sau avertizați!

  • asa fac toti primarii impreuna cu politia locala ––––––––la alegeri

  • Chiar daca in Primarie, institutiile publice si societatile Consiliului local salariatii au salarii bune, nivelul dezastruos al activitatii si eficienta nu se schimba. Exista insa si o minoritate in aceste institutii care-si face treaba bine. Am intilnit astfel de oameni. Doar ca, pentru a fi performant, iti trebuie mai intii minte, nu bani. In concluzie, in majoritate, Primaria, societatile CL si institutiile primariei (POLITIA LOCALA, SALUBRIS, ECOPIATA, CTP, CITADIN, DAC, Finante locale etc) nu sint altceva decit o gloata de golani analfabeti si incompetenti, multi neamuri intre ei, multe curve, multi lingai , care au ca singur scop sa primeneasca si sa mulga pe cetateni si pe altii ca sa alimenteze buzunare personale. La vreme de alegeri, daca numarati toti angajatii din aceste structuri, sint votanti extrem de fideli ce lupta in haita pentru a-l pastra pe mafiotul sef, primarul sau cine o mai fi. In nici o firma reala nu exista asa un surplus de personal si atita ineficienta. In economia reala, firme din acestea ar muri imediat. In Iasi, li se asigura monopol. Numarati citi angajati au aceste societati ale primariei ori institutii si veti vedea ca interesul de a le avea este majoritar electoral pentru ca votul lor este garantat. E spirit de haita. Voturi garantate. Nu conteaza pentru ce au fost create aceste structuri, nu exista controale sau audituri, totul in aceste structuri e protejat de mafiotul sef. Lunar, mafiotul sef primeste daruri de tot felul, dar mai ales plicuri cu bani de la fiecare dintre sefi. Aveti exemplul cel mai bun cu botezul copilului Primarului, a vicelui Botez si cite or mai fi. Exista dovezi. In fapt, multi dintre ei sint niste nulitati in toate directiile. Din pacate nimeni, nici macar opozitia sau presa nu zice nimic, iar justitie nu avem. Uitati-va la fetele acestor sefi din institutii si vedeti chipuri de oameni mediocri, supusi et cu inteligenta minimala. Uitati-va ce origini si studii au acesti oameni !

  • primar Jenant, cu avere nejustificata si un ziar de rahat, scuze de cacat!

  • Spun Adevarat

    E destul că zamfirache livache da ordin și la gardacieni, în ședința a spus de aici avem salarii mai mari că la polițiștii adevărați vedeți vetati Mihăiță

  • Ie-te disperatul de penal al celor șapte dosare penale se comporta ca cel mai degradat milog. La puscarie cu el

  • dintr un sofer al pichetului Sculeni o ajuns mirtzog nea primar penal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *