Prima pagină » Local » Primarul Mihai Chirica a trecut cu vederea problemele de la CTP. Cristian Stoica poate răsufla ușurat, rămâne în funcția de director general: „Nu este, de fiecare dată, vina conducerii” – FOTO

Primarul Mihai Chirica a trecut cu vederea problemele de la CTP. Cristian Stoica poate răsufla ușurat, rămâne în funcția de director general: „Nu este, de fiecare dată, vina conducerii” – FOTO

13 mart. 2024, 02:00, 6 ,
Petronel Ștefan în Local

În luna ianuarie 2024, primarul Mihai Chirica lansa amenințări pentru conducerea CTP Iași, însă apele s-au liniștit. Directorul general Cristian Stoica își păstrează funcția în continuare, cât timp Mihai Chirica este primar

În cadrul CTP, situația este tensionată, deoarece exista o mare posibilitate să fie făcute schimbări la nivelul conducerii. După dezastrul din perioada de iarnă, ieșenii au răbufnit la adresa primarului și a conducerii companiei de transport. Edilul a reacționat atunci, însă totul a fost dat uitării după ce apele s-au liniștit.

Mihai Chirica a trecut cu vederea problemele de la CTP

Deși s-au făcut investiții majore în ceea ce privește transportul în comun din Iași, prin oraș încă mai circulă autobuze și tramvaie vechi de zeci de ani. Totuși, o problemă foarte mare a companiei de transport este faptul că oamenii nu primesc suficiente informații despre situația vehiculelor în timp real. Vatmanii se plâng de faptul că nu există piese de schimb, iar tramvaiele sunt reparate cu sârmă și șuruburi vechi.

De altfel, în luna ianuarie, când a nins pentru câteva zile, tramvaiele și autobuzele au rămas blocate complet, iar ieșenii au înghețat în stații și au mers pe jos. Atunci, primarul a reacționat dur la adresa conducerii și i-a cerut demisia directorului Cristian Stoica. Compania a început să fie mai activă pe rețelele de socializare, iar în tramvaie au început să apară afișe cu informații folositoare pentru călători, totuși, nu este suficient. După mai bine de două luni de atunci, directorii de la CTP pot răsufla liniștiți, deoarece primarul a trecut totul cu vederea.

„Nu vor fi schimbări la nivelul conducerii, nu este nimic adevărat. Într-adevăr, au mai fost probleme cu managementul, însă s-au găsit soluții pentru multe dintre ele. Desigur că nu este, de fiecare dată, vina conducerii pentru anumite evenimente produse. Nu din cauza managementului au ajuns, în Iași, 97 de mii de oameni din alte zone, cu tot cu mașini. Statul trebuie să își facă niște priorități atunci când face politica de fiscalitate, de înmatriculare a mașinilor poluante și introducerea unor reguli privind consumul de carburanți fosili”, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Primarul exclude revenirea la PSD

În ultimele săptămâni, mai mulți politicieni de la PNL au schimbat taberele și au trecut în echipa celor de la PSD. Totuși, primarul Mihai Chirica nu vrea să renunțe la PNL și va merge la alegeri cu sprijinul liberalilor.

„Este exclus. Rămân pe drumul pe care am început, vreau să duc lucrurile la capăt cu bine. S-au tranșat lucrurile la PSD după conferința de presă de sâmbăta trecută, și-au numit candidații, prin urmare, și-au ales drumul pe care îl vor urma”, a precizat Mihai Chirica.

Directorul general de la CTP poate sta liniștit în funcție, deoarece primarul Mihai Chirica a trecut cu vederea peste problemele de la compania de transport.

Comentarii
  • ctp iasi = curve ,tampi si putori

  • Un călător

    Normal. Are nevoie de voturi!

  • Are dreptate a. de la 7.02. Numai curve gasești în această unitate. Curvari in adevaratul sens al cuvantului. Cate casnicii nu s-au destramat, s-au despartit de partener ca sa se ia cu alt partener, ei între ei.

  • Chiar daca in Primarie, institutiile publice si societatile Consiliului local salariatii au salarii bune, nivelul dezastruos al activitatii si eficienta nu se schimba. Exista insa si o minoritate in aceste institutii care-si face treaba bine. Am intilnit astfel de oameni. Doar ca, pentru a fi performant, iti trebuie mai intii minte, nu bani. In concluzie, in majoritate, Primaria, societatile CL si institutiile primariei (POLITIA LOCALA, SALUBRIS, ECOPIATA, CTP, CITADIN, DAC, Finante locale etc) nu sint altceva decit o gloata de golani analfabeti si incompetenti, multi neamuri intre ei, multe curve, multi lingai , care au ca singur scop sa primeneasca si sa mulga pe cetateni si pe altii ca sa alimenteze buzunare personale. La vreme de alegeri, daca numarati toti angajatii din aceste structuri, sint votanti extrem de fideli ce lupta in haita pentru a-l pastra pe mafiotul sef, primarul sau cine o mai fi. In nici o firma reala nu exista asa un surplus de personal si atita ineficienta. In economia reala, firme din acestea ar muri imediat. In Iasi, li se asigura monopol. Numarati citi angajati au aceste societati ale primariei ori institutii si veti vedea ca interesul de a le avea este majoritar electoral pentru ca votul lor este garantat. E spirit de haita. Voturi garantate. Nu conteaza pentru ce au fost create aceste structuri, nu exista controale sau audituri, totul in aceste structuri e protejat de mafiotul sef. Lunar, mafiotul sef primeste daruri de tot felul, dar mai ales plicuri cu bani de la fiecare dintre sefi. Aveti exemplul cel mai bun cu botezul copilului Primarului, a vicelui Botez si cite or mai fi. Exista dovezi. In fapt, multi dintre ei sint niste nulitati in toate directiile. Din pacate nimeni, nici macar opozitia sau presa nu zice nimic, iar justitie nu avem. Uitati-va la fetele acestor sefi din institutii si vedeti chipuri de oameni mediocri, supusi et cu inteligenta minimala. Uitati-va ce origini si studii au acesti oameni !

  • NU MAI VOTAȚI CHIRICA!

    Daca toti sunt neamuri fini si nasi se apara intre ei. Este un circ total si o mare bataie de joc la ctp. Nu mai votati Chirica

  • Daca nu stiti cum sa ocupati un post de sef de formatie fara pregatirea necesara, dar sa incasezi indemnizatie pt asta, veniti la depou. Este unul care nu stie sa scrie, dar este sef. Ce spune legea? Ca angajatul este obligat sa restituie intreaga suma incasata in mod ilegal! Auditul??
    Domnul Primar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`