Prima pagină » Titlurile zilei » Primarul Mihai Chirica a scos o „perlă” de zile mari. Vrea să transforme aproape 300 de parcuri din Iași în mici grădini botanice. Iată cum ar trebui să arate proiectul

Primarul Mihai Chirica a scos o „perlă” de zile mari. Vrea să transforme aproape 300 de parcuri din Iași în mici grădini botanice. Iată cum ar trebui să arate proiectul

01 aug. 2024, 02:00, 4 ,
Alexandra MAISNER, în Titlurile zilei

Primarul Mihai Chirica a dat frâu liber fanteziilor în ședința ordinară de la Palatul Roznovanu. Acesta vrea să creeze 300 de grădini botanice în oraș

După ce a primit un nou mandat la Palatul Roznovanu, edilul Iașului a început să dea frâu liber imaginației. Acesta visează ca orașul să se transforme într-o imensă grădină botanică. Se pare că nici în acest mandat nu va renunța să planteze gazon și panseluțe în loc să se axeze pe adevăratele probleme pe care ieșenii le sesizează în fiecare zi.

Fanteziile primarului Mihai Chirica! Vrea să creeze 300 de grădini botanice în Iași

Iașul ar putea fi singurul oraș din țară care va fi împânzit de grădinile botanice ale primarului Mihai Chirica. Ultima revelație a edilului a fost detaliată chiar de el în cadrul ședinței ordinare de ieri, 31 iulie 2024, de la Palatul Roznovanu. Acesta visează ca toate cele aproximativ 300 de parcuri de joacă din Iași să fie transformate în grădini botanice, cu sute de plante, iar pentru realizarea acestui proiect lucrează doi angajați ai primăriei.

„Continuăm să refacem parcurile de joacă pentru copii. Un lucru bun, ca să nu mai avem intervenții de-a lungul timpului, este că fiecare loc de joacă pentru copii va fi transformat într-o mini sau microgrădină botanică, adică vom introduce foarte multe plante. Desigur, nu arbori, să aibă pe ce se cățăra și de unde plonja, arbuști cu eflorescențe în diverse perioade a timpului. Lucrează două persoane de la primărie la acest proiect împreună cu șase asociații civice din municipiul Iași și cred că va fi un proiect reușit”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iașului.

Ideal ar fi ca Mihai Chirica să se ocupe, în primul rând, de modernizarea spațiilor de joacă ce arată ca în filmele de groază, unde copiii sunt în pericol. Majoritatea arată dezastruos, leagănele sunt deteriorate, toboganele sunt crăpate, iar cei mici se pot accidenta în orice moment. Totuși, problema pregnantă a edilului este modul în care și în acest mandat ar putea lua ochii ieșenilor cu plantarea gazonului și a panseluțelor, așa cum face de 10 ani, de când ocupă biroul de la Palatul Roznovanu. Cu siguranță, și de această dată, ieșenii vor fi mulțumiți de proiectele „mărețe” pe care Mihai Chirica le implementează și vor uita de situația traficului infernal din oraș, de lipsa străzilor noi, de împrumuturile nejustificate pe care le-a făcut edilul și prin care a îndatorat ieșenii pentruu următorii ani. Toate aceste probleme sunt nesemnificative, iar ieșenii se vor bucura după orele de stat în trafic pe o bancă, în cele 300 de grădini botanice.

Plantele care vor fi folosite în parcurile de joacă vor fi furnizate de Servicii Publice SA

Reporterii BZI au cerut mai multe detalii referitoare la proiectul pe care Mihai Chirica îl vrea implementat în oraș. Laurențiu Ivan, directorul Servicii Publice SA, a transmis faptul că sutele de plante care vor împânzi parcurile din oraș vor fi furnizate de instituție din serele și pepiniera pe care le deține.

„Da, am avut o discuție cu domnul primar în legătură cu aceste parcuri de joacă, dar nu am stabilit, momentan, detaliile, urmează să mai purtăm discuții în acest sens. În principal, este ideea de a crește numărul de plante, deci poate că e mult spus grădină botanică, dar oricum ne dorim să fie foarte multă verdeață într-un parc de joacă pentru copii. Dacă vor fi și plante deosebite, rare, atunci putem vorbi chiar și de o minigrădină botanică. Avem și seră, și pepinieră, avem foarte multe plante produse de noi. Aceasta și este ideea, să producem noi aceste plante, nu să le cumpărăm. Vor fi folosite plantele din seră și din pepinieră. Ideea este că un parc de joacă la ora actuală este foarte tern, gol, iar în momentul în care ar fi mai multă vegetație în aceste locuri, probabil că s-ar crea și o atmosferă mai caldă. Nu vom pune neapărat gazon pentru că, fiind trafic foarte intens în parcurile de joacă, nu ar rezista, însă între locurile de joacă, pe partea de împrejmuire, să fie totul vedre. Adică să aducem o pată de culoare în parcurile pentru copii din oraș. Am discutat cu domnul primar despre aceste lucruri, acum trebuie să concretizăm și să vedem ce se dorește mai exact. Sunt până în 30 de parcuri de joacă pentru copii în Iași”, a declarat Laurențiu Ivan, director Servicii Publice SA.

Primarul Mihai Chirica a dat frâu liber fanteziilor în ședința ordinară de la Palatul Roznovanu. Acesta vrea să creeze 300 de grădini botanice în oraș. Sutele de plante vor împânzi parcurile de joacă pentru copii.

Comentarii
  • Daca e vorba de conversia parcurilor de joaca in gradini de oricare ar fi ele, sustin! Scapam de tipetele isterice ale copiilor, trambitate chiar sub geamurile celor care din nefericire locuiesc in proximitatea parcurilor de joaca. Da Doamne!

  • Asta nu-i ala care a taiat salcamii ?!

  • locuitor la bloc

    De fondurile europene pentru reabilitarea termica a blocurilor , prin programul PNRR 2022 ce ne puteti spune???

  • Dupa ce a deșertificat orașul, acum face grădini botanice!… Ferească…. mare e .. GRĂDINA….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *