Prima pagină » Local » Primarul Mihai Chirica a renunțat la afișul electoral PNL din Copou, după ce BZI a sesizat pericolul pentru participanții la trafic

Primarul Mihai Chirica a renunțat la afișul electoral PNL din Copou, după ce BZI a sesizat pericolul pentru participanții la trafic

15 oct. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Primarul Mihai Chirica a decis să renunțe la afișul electoral cu PNL, aflat în colțul unei intersecții din Copou. Decizia a fost luată după ce cotidianul BZI a sesizat, de mai multe ori, problemele create șoferilor

Afișul electoral respectiv se afla în intersecția bulevardului Carol I cu strada Toma Cozma. Acesta era amplasat fix în colțul intersecției, iar vizibilitatea șoferilor era obturată. Mai mulți oameni au început să sesizeze problema, însă la început nu a fost făcută nicio modificare. Inclusiv Poliția Locală a fost în control, însă afișul avea aviz de la Consiliul Local Iași.

Mihai Chirica a renunțat la afișul electoral din Copou

La începutul lunii octombrie 2024, în cotidianul BZI, a apărut un articol cu privire la problemele cauzate de afișul electoral. Inițial, autoritățile au precizat că vor face verificări, iar în cazul în care se va depista problema, atunci va fi relocat. După aproape o săptămână, afișul a rămas în același loc, deși în control a fost și Poliția Locală. Oamenii au crezut că acesta nu va mai fi mutat și au rămas surprinși când, zilele trecute, nu l-au mai zărit. Acesta nu a fost relocat, ci a fost scos de tot din zona respectivă. Traficul din Iași oricum este foarte aglomerat, iar ultimul lucru de care ar avea nevoie șoferii este un alt element care le-ar putea distrage atenția și le-ar îngreuna mișcarea. În municipiul Iași sunt montate, în această perioadă, zeci de afișe electorale de acest tip.

„Am văzut duminică dimineața că nu mai este, chiar am rămas surprins. Sincer, credeam că nu se va face ceva în acest sens și va rămâne acolo până la alegeri. Este bine că și-au dat și ei seama că a creat probleme și astfel au evitat, poate, un accident sau ceva mai grav. Oricum, nici nu trebuia să fie montat acolo în primul rând, sperăm doar să nu se mai repete”, a precizat Ciprian, unul dintre șoferii care au sesizat problema de la început.

Codul Rutier era încălcat

În Codul Rutier este specificată această situație și reprezintă contravenție pentru cei care încalcă legea. În weekendul trecut, angajații de la Primăria Iași au fost la fața locului și au scos complet afișul. Afișul electoral era de la PNL pentru candidatura la președințiale a lui Nicolae Ciucă, care apare alături de Costel Alexe și Mihai Chirica. O comunitate funcționează doar dacă autoritățile locale sunt dispuse să facă modificări pentru bunăstarea cetățenilor. În acest caz, problema a fost creată tot de primărie, însă, în cele din urmă, a fost rezolvată fără să apară vreo problemă mai gravă.

„Inițial nu mi-am dat seama că nu mai este acolo, abia când le-am văzut pe celelalte, de la alte partide, am realizat că acesta a fost scos. Este bine că au recunoscut când au greșit și și-au dat seama că se poate rezolva, acum putem circula fără probleme, avem vizibilitate”, a spus Andrei, un alt șofer din Iași.

Mihai Chirica a renunțat la afișul electoral în urma articolelor apărute la cotidianul BZI și a nemulțumirilor spuse de către șoferii din zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`