Prima pagină » Local » Primarul Mihai Chirica a parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități. Cetățean: „Ce grad de handicap ai?” – UPDATE

Primarul Mihai Chirica a parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități. Cetățean: „Ce grad de handicap ai?” – UPDATE

23 oct. 2024, 08:21, 3 ,
în Local

Primarul municipiului Iași a fost din nou taxat de cetățeni. Mihai Chirica a parcat neregulamentar pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități.

UPDATE: Primarul Mihai Chirica a avut o primă reacție după ce a parcat neregulamentar.

„Legat de parcarea mea celebră (deja)

Îmi cer scuze, sincer nu am văzut, mă și grăbeam să văd dacă soția a reușit să urce copilul în autocar.

Eu am preluat mașina din stradă și am căutat o soluție până am reușit să intru în parcare, supermarketul nefiind încă deschis”, a declarat Mihai Chirica.

Știre inițială

Un cetățean a surprins momentul cu telefonul personal și l-a întrebat „Ce grad de handicap ai?”.

În imagini se poate observa cum edilul coboară de la volanul bolidului său marca Mercedes și își continuă traseul.

Clipul video a fost distribuit pe grupurile de Facebook, iar comentariile au fost cu zecile. Redăm mai jos o serie dintre replicile date de ieșeni:

„Bun exemplu le da cetăţenilor. Ruşine mare.

Dacă e primar îşi permite cine să îl amendeze, dacă îl ştiu toţi spagarii.

E primar şi asta e cel mai mare handicap.

Ne putem imagina ce părere are primarul despre persoanele cu dizabilităţi, dacă el însuşi le încălca drepturile.

Un nesimţit care a prostiţi un oraş întreg la alegeri, îşi bate joc pe faţă, şi ieşenii tac şi înghit tot, zici că nu se mai poate face nimic.

Handicap de primar se numeşte.

Le are pe toate, este cel mai îndreptăţit să parcheze acolo.

Aţi primit ce aţi votat.

Stă doar 2 minute. Primarul oraşului verde, cu Mercedes diesel.

La cum a călcat linia aia se pare că de vedere (la handicap mă refer)”, au transmis cetățenii.

În România, reglementările referitoare la parcarea pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități sunt stipulate în OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare.

Conform acestei legi, parcarea pe locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități se pedepsește cu amendă între 200 şi 500 lei și, în unele cazuri, cu ridicarea vehiculului.

Comentarii
  • Pai de ce l-ati votat?

  • În urma filmării doveditoare poliția sa autosesizat și a demarat o anchetă ! Contravenientul va răspunde conform legii 🤣🤣🤣🤣🤣

  • Nu el e handicapat, ci aia care l-au votat! :))) El doar profita de prostia votantilor lui!

  • Extraordinar! Parca ar fi singurul care parcheaza asa….In toate parcarile, locurile special destinate mamelor cu copii sau persoanelor cu dizabilitati sunt permanent ocupate.

  • kkrica cel tembel si spagile de aur

    Nu e prima oara, l-am vazut pe cocarlan parcand pe locul handicapatilor si in parcarea de langa Biserica Armeana. Un bandit ordinar votat de retardati!

  • Handicapul lui este ca ii place sa blocheze traficul in tot orasul!!!!
    ps: eu nu l-am votat

  • Bulevardul Poitiers

    Taxele pe NT sunt mai mici?

    Cand face un trip pe Bulevardul Poitiers, intre orele 6:30-18:00???

  • chirica sa ne suji belitele la tati handicapatii di Iasi !

  • Dupa cum observati are obiceiul sa circule cu aceasta masina de NT. De ce? Cred ca raspunsul il stiti deja…

    Si intr-adevar cu jud NT nu are nici o alta treaba in afara de relatia de familie care o are la domeniul trecut pe numele lui X.

    Sa nu uitam ca si toti dezv imobiliari, mai outin Dascalu, i-au dat darul la botez la vedere si la plic, asa cum le placere unora sa primeasca – ciorba la plic.

    Intr-o tara in care justitia ar fi functionat demult astfel de primari erau zburati, iar indivizi precum Nechita si Relu F, demult ar fi stat in garsoniere cu pensia minima pe luna.

    Dar la noi nu e cazul, ptr ca multi au pupat lesul mainilor acestor oameni, vanzandu-se ptr un pumn de galbeni.

    Nu uitati xa PSD – PNL in vazul lumii timp de mai bine de 2 decenii, se scuipa si se injura imreunandu-si mainile la spate.

    De voi restul ii doare in p…!

  • Arnautul si boierul

    Arnautul Zanfirescu ar trebui sa intocmeasca personal procesul-verbal de contraventie, dar nu o face ca nu cumva sa ramana fara prima de porc de la sarbatorile de iarna care se apropie.

    • Dar ăla de a filmat nu trebuia să fie la job la ora aia ? Numai frustrati care nu au ce parca. Câinele crapă de fuga și prostul de grija altuia.

  • Bai, bulangiilor, asta e orasul lui, da? Deci e parcarea lui, in orasul lui, ca asa ati votat voi, fraierilor. Gata cu galagia, ca va mai baga doua sarbatori ale iasului, de o sa va luati concedii fara plata cu lunile, ca oricum n-o sa mai ajungeti la serviciu!

  • capitalistul

    Să nu mai mănânce,,cacwt” că nu a văzut pe ce loc parchează. Mașina mai mult că sigur are cameră video pentru marșarier. Și când a dat cu spatele a văzut pe display-ul mașinii indicatorul pentru loc de parcare pentru persoanele cu dizabilități.

  • GLE 63S AMG .. masina de bugetar sarac. Presupun ca plateste impozitul de vreo 8000 lei pe an pentru motorul de 5000cmc.

  • GLE 63S AMG .. masina de bugetar sarac. Presupun ca plateste impozitul de vreo 8000 lei pe an pentru motorul de 5000cmc.

  • Dar numarul ilegal modificat ? Nimeni nimic ?

  • A fost amendat??????!!!!!!!

  • Domnule primar, nu aveti nicio scuza. ”În politică, prostia nu e un handicap.” – Napoleon Bonaparte

  • Comportament si atitudine de derbedeu. Iar explicatia, tipica pentru un mirlan.
    Sa va mai dau si eu citeva exemple.Mergeti dvs. in parcarile de la Selgros, Kaufland,Lidl,Metro,Dedeman si Carrefour. Are poporul un hectar de parcare. La Kaufland, sint in fata doar 3 locuri de parcare pentru persoanele cu handicap. In permanenta sint ocupate de tot felul de figuri de care ti-e greata cind ii vezi. La fel si in fata magazinului. Tot felul de neciopliti nu fac 10 metri pe jos. La Selgros, sint mai multe locuri pentru persoanele cu handicap. In permanenta sint ocupate de gretosii si mirlanii care vin la cumparaturi. Nimeni nu-i disciplineaza si nici nu-i deranjeaza. Am facut sesizare scrisa la conducerea Selgros de la Brasov si la Kaufland si nu s-a intimplat nimic. Deci, totul e cu complicitatea magazinelor. Pe strazi e cu complicitatea politiei. Sintem o natie de neispraviti, necivilizati si cu foarte mult tupeu prostesc.Politia nu-si face treaba, dincolo de educatie. Sa vedem daca politia se va autosesiza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`