Prima pagină » Titlurile zilei » Primarul Mihai Chirica a fost urecheat de părinții elevilor de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”. Atitudinea edilului a fost una grobiană la adresa celor care i-au cerut explicații – FOTO

Primarul Mihai Chirica a fost urecheat de părinții elevilor de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”. Atitudinea edilului a fost una grobiană la adresa celor care i-au cerut explicații – FOTO

28 dec. 2023, 02:00, 22 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Primarul Mihai Chirica a fost asaltat de părinții elevilor de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași. Aceștia i-au cerut o dată exactă când copiii vor fi mutați în școala modulară

Părinții care au copiii la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași s-au săturat de promisiunile primarului Mihai Chirica. Aceștia au intervenit în cadrul ultimei ședințe de la Palatul Roznovanu și au cerut explicații și o dată certă când elevii vor fi relocați în containerele modulare. Atitudinea edilului a fost una grobiană, lipsită de profesionalism față de cei prezenți.

Primarul Mihai Chirica a fost urecheat de părinții elevilor de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”

Părinții elevilor de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași au cerut primarului Mihai Chirica un termen exact în care copiii vor fi relocați în containerele modulare ce vor fi instalate în curtea instituției de învățământ. Edilul a evitat să ofere o dată exactă și a afișat o atitudine grobiană în momentul în care reprezentantul părinților a punctat faptul că nimeni nu va fi niciodată de acord cu relocarea elevilor la Liceul „Dimitrie Mangeron”. Iată dialogul dintre primarul Mihai Chirica și Veronica Jalbă, reprezentantul părinților de la Liceul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași.

„- Subiectul mutării la Liceul «Mangeron» este unul închis pentru tot Liceul Pedagogic. Acolo arată foarte urât, s-a făcut o chestie de spoială. Ați fost în interior, domnule primar? Nu”, a spus Veronica Jalbă, reprezentantul părinților de la Liceul Pedagogic.

„- Stați o secundă, dar dumneavoastră ați fost înăuntru? Când, doamnă? Mințiți și deja discutăm în alt registru”, a replicat Mihai Chirica.

„- Am fost acolo, sunt poze din interior”, a răspuns Veronica Jalbă

„- Ne mințiți cu o nerușinare ieșită din comun. Vă rog frumos să vă abțineți și să nu puneți consilierii locali la punct pentru că au fost respectuoși. Acolo, la Liceul «Mangeron», s-a lucrat cu maximă exigență tehnică și este una dintre cele mai frumos reabilitate școli din Iași, nu spuneți prostiile astea. Sunt mari prostii ce spuneți și vă rog să luați loc”, a fost atitudinea grosolană a primarului Mihai Chirica față de reprezentantul părinților din cadrul Liceului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași.

Părinții elevilor de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași nu mai cred în promisiunile edilului

Este important de precizat faptul că părinții au ajuns să ia cuvântul în cadrul ședinței de Consiliu Local, din data de 21 decembrie 2023, după ce s-au săturat de amânările și promisiunile edilului cu privire la montarea modulelor pentru ca elevii să revină la programul normal de studii.

„Primarul Mihai Chirica nu se aștepta ca noi, părinții, să fim prezenți la ședința de Consiliul Local și să ne susținem punctul de vedere. Noi chiar nu mai credem în termenele dumnealui și în tot ceea ce spune. Exact cum am și spus atunci, până nu vedem copiii intrați în școală, noi nu mai credem în nimic și acest lucru l-a stârnit pe el. Primarul dorește în continuare ca noi să ne mutăm la «Mangeron», în continuare dorește ca Școala Junior să intre în Castelul Vasilian, asta se anunță prin tot orașul prin diferite surse, deja sunt acreditate 2 clase de liceu cu profil pedagogic, de la anul, pentru Școala Junior.

În ceea ce privește atitudinea domnului primar, acesta a arătat ceea ce poate, ceea ce este dumnealui în relație cu oamenii și mai ales cu o femeie pe care a văzut-o prima dată, care nu este afiliată politic, eu nu am fost niciodată în vreun partid politic. El nu vede altfel, probabil, el nu poate să se desprindă de zona asta politică. Eu știu dintotdeauna, comportamentul unei persoane vorbește despre acea persoană, nu despre persoana către care se îndreaptă. Eu încercam să îl evit pe dumnealui și ce spune”, a declarat Veronica Jalbă, reprezentantul părinților de la Liceul Pedagogic „Vasile Lupu” .

Mai mult decât atât, aceasta a precizat faptul că nu este prima dată când colectivul unei instituții de învățământ refuză relocarea elevilor la Liceul „Dimitrie Mangeron”, din zona bulevardului Poitiers.

„De exemplu, Liceul «Cantemir» a fost în reabilitare 2 ani de zile și când li s-a propus să meargă la «Mangeron» au refuzat și i-au transferat la «Alecsandri». Deci au mai fost situații de genul acesta. Noi avem contractul încheiat până în martie la «Asachi», ce facem până la sfârșitul anului? Eu asta vreau să înțeleagă părinții, ca aceste mesaje trimise imediat după ce am fost în primărie și am deranjat sunt doar de manipulare. Sunt școli modulare care funcționează extraordinar de bine, nu sunt containere de gunoi, sunt niște clădiri făcute din panouri. Primarul Mihai Chirica încearcă prin toate metodele să arate că este îngerul păzitor, că face tot ce spun părinții, acolo, la ședința din Consiliul Local, a fost un teatru fantastic. Totul este de fațadă”, a adăugat Veronica Jalbă.

Amintim faptul că discuțiile cu privire la implementarea modulelor în care vor învăța elevii au fost promise încă din luna martie 2023, însă, de atunci și până în prezent, proiectul nu a fost realizat, suferind amânări peste amânări. Primarul Mihai Chirica a fost urecheat de părinții elevilor de la Colegul Pedagogic „Vasile Lupu, acesta a încercat să le pună pumnul în gură celor care cereau explicații, date exacte cu privire la concretizarea proiectului privind instalarea modulelor pentru relocarea elevilor și la refuzul acestora de a-și muta copiii la Liceul „Dimitrie Mangeron”, situat pe bulevardul Poitiers, într-o zonă sufocată de traficul rutier.

Comentarii
  • ZII CHIRICA SI ..TRAGE APA ..LOCUL VITEI CORUPTE DE PRIMARU 7 VILE E DE MULT LA PUSCARIE DAR AUTORITATILE DORM INCA ..

  • Constantinescu I.

    Totuși aceste containere ne vor costa 10 milioane lei… Din banii noștri… E o școală noua nu o improvizație pentru 3 ani… 10 milioane pe puțin… Pentru ce pentru niște mofturi… Sau sunt interese… La minim 19 milioane.. Chirii… Etc..

  • La cât costa containere alea faci 2 scoli noi.. Plus ca dacă iau foc… Mult foarte mult…

  • Niste parinti imbecili care nu pricep ca administratia publica nu poate monta niste containere decat in baza unei achizitii publice de servicii de proiectare si de executie.
    Ce ar fi fost daca tembelul de Pompa amplasa de capul lui asazisul spital de covid de care nu s-a mai auzit nimic? Pai simplu: scapam definitiv de el, ca il umfla dna-ul a doua zi. :)))
    Asta dincolo de costurile suplimentare pe care le presupune aceasta scoala in containere pe care le platim toti.
    Dincolo si de faptul ca Tembelii de parinti nu inteleg ca in 2,05m inaltime nu asiguri cubajul de aer pentru fiecare copil, stabilit prin normativul de scoli.

  • Aici este vorba de interese imobiliare. Iar Chirica ca si Nechita nu pot sa se dezbare de tot felul de smecherii. Cu scoala Junior este o poveste pentru a distrage atentia de la adevaratul motiv. Terenul de acolo este foarte interesant pentru „rechinii imobiliari” (vezi licitatia pentru reabilitarea cladirilor unde Chirica insista pe acelasi ofertant care nu indeplineste nici o conditie de calificare dar care este foarte activ pe piata imobiliarelor). Tudorel Toader a venit in urma cu trei ani cu o solutie de bun simt, care a fost refuzata vehement de o parte (5-6 persoane) a colectivului de cadre didactice. Apare intrebarea daca acestia nu sunt „pe-o mana” cu Chirica si „rechini imobiliari”? „Drumul spre iad este pavat cu intentii bune”.

  • Cea mai proasta decizie sa închiriezi containere că sa bagi copiii în ele să învețe și asta în anul 2024…Eu cred că era mai bine daca închiriau o clădire de birouri cu săli suficient de mari unde să învețe copiii…Așa se cheltuie o suma considerabila pe o măsură provizorie și este și o bătaie de joc la adresa copiilor și a părinților și a cadrelor didactice.Este nevoie de scoli noi la standarde europene pentru că sunt foarte multe clădiri în care funcționează scoli care ar trebui reabilitate și transformate în muzee nicidecum să funcționeze școli în ele pentru că nu mai îndeplinesc criteriile de funcționare ca școală.

  • Votati misu drogaru

  • Elevii acestia nu si pot desfasura cursurile dupa amiaza ,intre orele-14-20 intr un liceu care are programul dimineata?
    In Iasi,toate liceele au program dimineața ,intr un singur schimb.
    ISJ ul nu s a gândit la soluția aceasta?

  • Atitudine de fariseu, fatarnic, comuna tuturor celor care conduc institutiile statului. In universitati, la USAMV, aceeasi atitudine, superioara si degradanta, imorala.

  • L-am vazut ieri la amiaza pe chirica prin galata, a coborat din masina si incerca sa se bage in seama, dar lumea isi vedea de ale ei si absolut nimeni nici macar nu l-a observat…s-a dus la un magazin sa si ia ceva

  • La ce va asteptati de la Chirica, asta ati ales, asta ati gasit.Un om cu viziune scurta, interese personale, aroganta, tupeu obraznic si dosare penale care usor, usor, cu sprijinul magistral al justitiei iesene, se prescriu. Speculatiile sunt foarte multe vis a vis de acest liceu care ar fi fost de exemplu lasat intentionat in paragina, ca urmare a unor interese imobiliare, drept dovada si mutarea usor, usor a cursurilor la Lic Mangeron.

  • acum au descoperit ziaristii ca sedintele sunt live pe youtube? dupa o saptamana? se sparg 3 mil de lei pe niste containere si nimeni nu vine cu solutii, si care vine e luat la impins vagoane niste idi.oti

  • Chirica,esti un nimeni,un zero barat. Stie toata lumea cum ajungeti voi primari,prin fraudarea alegerilor,altfel nu vad cum si cine te-ar vota,in afara de neamurile tale si acolitii tai politici. Mars acasa jeg penal. Sper sa ajungi pe urmele prededecesorului tau. Gunoaiele societatii.

  • Ba voi sunteți idiooți? Zice unul pe aici ca Tudorel a vrut sa renoveze liceul. Pai ba cercopitecule, el a vrut sa facă asta ca să bage școala lui acolo. Chirica i-a zis directoarei sa refuze și când directoarea a refuzat, s’a luat de ea ca de ce a refuzat. E coorva cu doua fete kikrika.
    Trebuie școală modulara acolo pana se termina renovarea liceului, nu ii poți muta în 100 de locuri din oraș.

  • La cate orgii se intampla in liceul pedagogic, conducerea nu are voie sa vorbeasca.

  • De ce nu se unesc investitorii care au construit miile de apartamente in Copou sa construiasca o scoala noua in zona ? In alte orase s-a putut ,la noi de ce nu se poate? Cine ar da toate avizele necesare functionarii unei „scoli” in module pentru o perioada de cel putin 3 ani?S-au intamplat atatea nenorociri in ultima vreme din cauza improvizatiilor si a autorizarilor date pe sub mana. La viata copiilor dumneavoastra nu va ganditi, dragi parinti? In functie de ce se poate descoperi in timpul lucrarilor intr-o scoala atat de veche , de modificarile care se presupun pentru utilitati la standarde de ultima generatie , de bani ,lucrarile se pot prelungi foarte mult,nu? Doua dintre fostele licee tehnologice sunt in conservare , iar noi vrem cheltuieli nejustificate. Cu banii respectivi se poate interveni la decongestionarea traficuli prin construirea unui,macar a unui, pasaj suprateran ,or subteran, numai sa fie.

  • Pentru ca draga Nona , asta este pentru interesul alesilor , nu-i asa? Uite , iti recomand pe Panait Istrati ca in una din scierele lui spune cam asa: citat din memorie ; Orice organizatie e facuta in folosul organizatorilor , nicidecum a celor organizati. ,,Spre Alta Flacara” . E o trilogie. Sper sa tragi cateva concluzii din ea si sa compari cu ce e azi!!

  • ceea ce nu stiti este ca cirica a urgentat si chiar gasit si renovat spatiu pentru scoala junior – de ce ? ghici ? hahaha pentru fica lui care termina scoala generala la junior si care o sa fie la liceu tot la junior . cand a adus-o pe ficasa la junior a gasit un spatiu mai mare(sala de clasa ) si chiar la renovat ( ehe ce misto e sa ai tata primar . cei de la pedagogic sunt doar un interes al cuiva !

  • PENSIONAR IASI

    LA PUSCARIE CU PLOSNITA DE CHIRICA CE PROSTESTE IASU DE 10 ANI INCONTINUU

  • Sunt contra Chirica in marea majoritate a situatiilor, dar aici are dreptate. Solutia logica este folosirea cladirii de pe Poitiers pe perioada lucrarilor. Parintii refuza din snobism, pentru ca motive logice nu au. Primaria a spus ca le asigura transport gratuit elevilor si tot nu e bine. Dar sa dam vreo cateva milioane de euro pe containere, dupa care sa ne uitam la ele, e bine?

    N-ai cum sa faci scoala in containere. N-ai iluminat natural suficient, n-ai spatiu suficient, n-ai aer suficient. Cum ar arata 25 de elevi + 1 profesor intr-un container de 6,050 m x 2,430 m x 2,590 m? Incap numai daca stau toti in picioare. Dar poate ca parintii vor containere maritime, care sunt de doua ori mai lungi.

  • Chirica va merge la puscarie ca asa se poarta la PNL Iasi.

  • Da’ cie este seful PNL la Iasi?……S-a folosit de orice pentru a introduce studierea istoriei evreilor si holocaustului in liceu, a ordonat lui Chirica sa dea jos bustul lui Octavian Goga, a ordonat renovarea cladirii unde a fost chestura pentru a face muzeul pogromului la Iasi. Documentati-va, o sa descoperiti mai multe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *