Prima pagină » Local » Primarul Iașului, Mihai Chirica, prezent la redeschiderea școlilor la Colegiul Național Iași – FOTO, LIVE VIDEO

Primarul Iașului, Mihai Chirica, prezent la redeschiderea școlilor la Colegiul Național Iași – FOTO, LIVE VIDEO

08 feb. 2021, 08:56,
George Cristian în Local

In aceste momente, primarul municipiului Iași, Mihai Chirica este prezent la reluarea cursurilor in scoli. Acesta participă la o ora derulata la o clasă terminală la Colegiul Național din Iași. În aceste momente, la clasa la care Mihai Chirica participă, un medic specialist oferă câteva sfaturi de protectie anti-COVID-19 elevilor.

Pe de altă parte, managerul instituţiei, prof. dr. Elena Calistru este şi ea alături de edil. Pe imagini se poate vedea faptul că elevii respectă distanţarea fizică, fiind singuri în bancă.

Primarul verifică și modul in care funtionează infrastructura dedicată cursurilor online.

UPDATE: Mihai Chirica a intrat în cabinetul medical din Colegiul Naţional Iași. Acesta vrea să se asigure că toate normele sunt respectate.

Scenariile de funcționare a unităților de învățământ din județul Iași la începutul semestrului al II-lea

Raportat la incidența epidemiologică din data de 5 februarie 2021, la nivelul județului Iași, dintr-un total de 98 de unități teritorial-administrative, 76 sunt în scenariul verde, 20 în scenariul galben și două în scenariul roșu. Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori în Probota și Valea Lupului (scenariul roșu), între 1 și 3/1.000 de locuitori în municipiul Iași, Aroneanu, Belcești, Ciurea, Erbiceni, Golăiești, Gorban, Heleșteni, Holboca, Ion Neculce, Miroslava, Miroslovești, Oțeleni, Rediu, Românești, Tățăruși, Tomești, Trifești, Vânători, Victoria (scenariul galben), sub 1/1.000 de locuitori în celelalte localități (scenariul verde).

Care sunt scenariile aplicate în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Iași

Astfel, în județul Iași, la data de 5 februarie 2021, se înregistrează următoarea situație: 390 de unități de învățământ în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică, cu prezența fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Sunt 256 de unități de învățământ în Scenariul 2 (galben): participarea zilnică, cu prezența fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal.

În 6 unități de învățământ în Scenariul 3 (roșu): participarea zilnică, cu prezența fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și participarea zilnică, în sistem on-line, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu. MS precizează oficial că acei părinți care doresc completarea formularelor de consimțământ anticipat pentru testare (a propriilor copii) în cazul apariției unor situații speciale, o pot face din proprie inițiativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *