Prima pagină » National » Primarul Dominic Fritz, după ce Timișoara a intrat în scenariul verde: „Este rezultatul unor luni de sacrificii pentru noi toţi”
Primarul Dominic Fritz, după ce Timișoara a intrat în scenariul verde: „Este rezultatul unor luni de sacrificii pentru noi toţi”

Primarul Dominic Fritz, după ce Timișoara a intrat în scenariul verde: „Este rezultatul unor luni de sacrificii pentru noi toţi”

09 mai 2021, 18:51,
Bianca Rebegea, în National

Dominic Fritz, primarul municipiului Timişoara, a anunțat că orașul în fruntea căruia se află, a intrat, de astăzi, 9 mai, în scenariul verde. Acesta a precizat că sacrificiul făcut de timișoreni a reușit să scoată acest oraș din scenariul roșu, un scenariu marcat de restricții stricte.

Primarul Timișoarei susține că „vaccin cu vaccin” se va reveni la normalitate. Anunțul acestuia a fost făcut în contextul în care rata de infectare în oraş a scăzut la 1,40 la mia de locuitori. Astfel, începând de duminică, 9 mai, timișorenii pot reveni la spectacole, în cinematografe, în restaurante, în limita unei capacităţi de 50 la sută.

Dominic Fritz, după ce Timișoara a intrat în scenariul verde: „Este momentul să fim uniţi şi să reconstruim”

Primarul Dominic Fritz invită locuitorii Timișoarei la unitate și reconstruire. El este de părere că datorită sacrificiilor făcute de timișoreni, orașul a reușit să intre în scenariul verde.

”Timişoara este de azi în scenariul verde, după ce rata de infectare cu Covid-19 a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori. Este rezultatul unor luni de sacrificii pentru noi toţi, dar care, până la urmă, le-am făcut pentru a salva vieţi. Am pierdut în aceste luni şi oameni dragi nouă, de care ne vom aminti mereu. A venit însă timpul să arătăm că timişorenii şi spiritul acestui oraş nu pot fi înfrânte. Este momentul să fim uniţi şi să reconstruim”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Edilul Timişoarei mai anunţă că se va putea reveni la spectacole şi în restaurante, însă în limita unei capacităţi de 50 la sută.

”De azi putem reveni la spectacole, în cinematografe, în restaurante, în limita unei capacităţi de 50 la sută. De azi, treptat, ne reluăm vieţile pe care le aveam înainte de această boală. Lupta cu această pandemie nu s-a terminat, dar, zi cu zi, vaccin cu vaccin, vom reveni la normalitatea pe care noi toţi o vrem”, a mai scris Dominic Fritz.

Timișoara este de azi în scenariul verde, după ce rata de infectare cu Covid-19 a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori. Este…

Publicată de Dominic Fritz pe Sâmbătă, 8 mai 2021

 

Și Iașul a intrat în scenariul verde

La finalul lunii aprilie, Iașul a intrat în scenariul verde. Acest lucru presupune faptul că nu s-a renunțat la purtarea măștii în aer liber sau modificarea programului de lucru al magazinelor, sau prelungirea posibilităţii de a intra mai târziu în casă. Totuşi, ca o noutate, scenariul verde a presupus extinderea capacităţii unităţilor alimentare (restaurante, baruri etc. ) de a opera la o capacitate de 50% în interior.

Principalele măsuri preventive specifice scenariului verde sunt:

  • este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor (inclusiv cele din interiorul hotelurilor și pensiunilor), în interiorul clădirilor fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6,00-22,00.
  • este permisă organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.
  • este permisă activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu respectarea orarului de lucru stabilit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *