Prima pagină » Actualitate » Primarul dintr-un oraș din Mexic a fost asasinat într-un masacru cu cel puțin 18 morți – FOTO

Primarul dintr-un oraș din Mexic a fost asasinat într-un masacru cu cel puțin 18 morți – FOTO

06 oct. 2022, 11:08,
BZI.ro, în Actualitate

A fost masacru la o primărie dintr-un oraș din Mexic unde primarul a fost asasinat, iar numărul de oameni morți se ridică la cifra de 18. Atacul ar fi fost făcut de un cartel de droguri din Mexic.

Asta în condiţiile în care cartelurile de droguri din Mexic duc un război sângeros cu autoritățile care au mobilizat armata.

Primarul dintr-un oraș din Mexic a fost asasinat într-un masacru

A fost un masacru într-un oraș din Mexic, unde primarul localității a fost asasinat direct în primărie. În instituţia din San Miguel Totolapan, un orășel din vestul țării, au păstruns mai mulţi bărbaţi înarmaţi care au împuşcat pe oricine le-a stat în cale. Poliţiştii explică faptul că incidentul a izbucnit în ziua de miercuri, ora locală 14.00. Sunt multe fotografii publicate în mediul online care arată cruzimea antetatorilor. Partidul de stânga din care făcea parte primarul Conrado Mendoza Almed a condamnat atacul pe care l-au considerat un gest de lașitate și cer dreptate din partea autorităților centrale.

Anchetatorii consideră că atacul a fost lansat de către membrii clanului de droguri intitulat Los Tequileros, care are strânse legături că carteluri extrem de puternice din Mexic.

Masacrul s-a lăsat cu cel puțin 18 morți, iar autoritățile au arătat că în confruntare a ufost uciși atât lucrători din consiliul primăriei, cât și ofițeri de poliţie. Rețelele de socializare din Mexic sunt pline de imagini care arată numeroase cadrave desfigurate de numeroasele gloanțe.

Este clar faptul că toată operațiunea a fost îndreptată spre primarul orașului pentru că, în același timp cu incidentul, tatăl primarului, care a fost la rându-i primar, a fost și el ucis în propria casă. O autostradă din statul Guerrero, unde se află San Miguel Totolapan, a fost blocată pentru scurt timp de vehicule mari pentru a împiedica forțele de securitate să intre în oraș.

Armata va interveni pentru a calma situația

San Miguel Totolapan, orașul în care s-a produs asasinatul este situat într-o regiune care este cunoscută din cauza violențelor care au loc adesea, violențe făcute de cartelurile de droguri care controlează regiunea. Diverse grupuri se luptă pentru controlul rutelor profitabile de droguri la nord de-a lungul coridorului Pacificului, adaugă corespondentul nostru.

Într-un raport preliminar văzut de presă locală, procurorul general al lui Guerrero a spus că, pe lângă cele 18 persoane care au fost ucise, alte trei au fost rănite. În urma atacului, ministerul apărării a declarat că desfășoară unități ale armatei și marinei în zonă pentru a-i găsi pe oamenii înarmați.

Guvernatorul Guerrero, Evelyn Salgado Pineda , a scris pe Twitter că regretă profund decesele. Cu puțin timp înainte de atac, presupuși membri ai Los Tequileros au lansat un videoclip pe rețelele de socializare care anunță întoarcerea sa în regiune, unde se luptaseră cu o bandă rivală de droguri.

Los Tequileros dispunde de o vastă forță paramilitară pe care o folosește pentru a regla anumite conturi

Gruparea criminală a devastat Guerrero între 2015 și 2017 – și a fost cunoscut pentru amenințarea primarilor din regiune – până când liderul său Raybel Jacobo de Almonte a fost asasinat. Așadar, primarul din Mexic a fost asasinat de cartelurile de droguri, existând deja o frică mare printre populația civilă a zonei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *