Prima pagină » Local » Primarul din Rediu vede doar câțiva câini fără stăpân în comună. S-a grăbit să cumpere servicii veterinare după ce un bărbat a fost atacat de o haită

Primarul din Rediu vede doar câțiva câini fără stăpân în comună. S-a grăbit să cumpere servicii veterinare după ce un bărbat a fost atacat de o haită

20 apr. 2023, 02:00, 4 ,
Alexandra MAISNER în Local

Ciprian Grosu, primarul comunei ieșene Rediu, pare că vede doar câțiva câini fără stăpân. Acesta s-a grăbit să cumpere servicii veterinare după ce, în luna martie, un bărbat a fost atacat de 9 câini

În urma articolelor apărute în cotidianul BZI, Primăria Rediu a fost amendată de Poliția Animalelor cu suma de 10.000 de lei, după ce Mihai Blagoci a fost atacat de nouă câini fără stăpân chiar pe drumul din centrul comunei.

Cu toate acestea, primăria a contestat amenda primită și dă vina pe Consiliul Local pentru nepunerea în aplicare a hotărârii privind înființarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân. Mai mult decât atât, recent, Primăria Rediu a cumpărat servicii de gestionare pentru capturarea animalelor.

În comuna Rediu se pare că sunt doar 39 de câini fără stăpân

Potrivit cumpărării directe de pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Primăria Rediu a bătut palma cu Asociația Sprijină Câinii pentru serviciile de gestionare a câinilor fără stăpân. Valoarea contractului este de 33.150 de lei, fără TVA, iar suma ajunge doar pentru 39 de exemplare, tariful pentru un singur câine capturat fiind de peste 1.000 de lei.

„Servicii de ecarisaj: capturare – ​ 450 Ron/cap câine, transport -​ 150 Ron/cap câine, examen clinic -15 Ron/cap câine, întreținere și hrănire, în adăpost, a populației canine per zi ori 21 de zile – 100 Ron/cap câine, eutanasiere -​ 5 Ron/cap câine, incinerare ​- 5 Ron/cap câine, vaccinare rabie – 30 Ron/cap câine, deparazitare internă – 25 Ron/cap câine, deparazitare externa – 25 Ron/cap câine, înregistrare R.E.C.S – 10 Ron/cap câine, microcip – 35 Ron/cap câine. Total: 850 Ron + TVA”, se arată pe platforma SEAP.

Procedura a fost publicată pe data de 13 aprilie 2023, iar, în aceeași zi, oferta Asociației Sprijină Câinii a primit acceptul. Astfel, în următoarea perioadă, 39 de câini fără stăpân din comuna ieșeană Rediu vor fi capturați. Amintim că un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost atacat de 9 câini fără stăpân, în timp ce se deplasa pe bicicletă, spre casă, la sfârșitul lunii martie.

Chiar dacă primarul din Rediu anunța la începutul lunii februarie că luptă pentru a rezolva problema câinilor fără stăpân, se pare că aceste lupte au fost doar pe platformele de socializare, până nu s-a întâmplat nefericitul eveniment. Bărbatul a căzut de pe bicicletă, suferind mai multe leziuni. Acesta a publicat detaliile incidentului și imagini concludente cu rănile suferite inclusiv pe profilul său de pe o platformă de socializare.

Într-o comună din Iași, câinii fără stăpân fac legea

În comuna ieșeană Rediu, câinii fără stăpân fac legea. Oamenii sunt revoltați de faptul că primăria nu face niciun demers în acest sens. Mai mult decât atât, se pare că animalele sunt din ce în ce mai multe și mai prezente pe străzile din localitate. Recent, reporterii BZI au semnalat mai multe probleme din comună. Mai exact, spre finalul lunii ianuarie 2023, într-o zonă din localitate au apărut munți de gunoaie, iar localnicii înotau printre deșeuri. Aceștia au mărturisit că problema persistă de câteva luni, iar autoritățile n-au făcut nimic.

Ba mai mult, unul dintre săteni și-a luat inima-n dinți și a vizitat zona, unde a remarcat o haită ce trăiește în niște cuști special amenajate. Practic, localnicii au sesizat faptul că acei câini fără stăpân ar fi fost plasați pentru a masca neregulile din zonă. Astfel, problema câinilor fără stăpân este una deosebit de gravă. Oamenii sunt revoltați de incapacitatea primăriei de a face față acestei situații.

Recent, Primăria Rediu a inițiat o cumpărare directă pentru capturarea unui număr de 39 de câini fără stăpân. Valoarea contractului este de 33.150 de lei, fără TVA.

Comentarii
  • Primarul din Rediu este mana in mana cu insectirul Susan de la urbanism care momentan este tot pe arest in Copou!!!

  • Trebuia sa cumperi serviciile de la primarul din Valea Lupului….i se spunea Tranchilizatorul:)))))))) …..de bani

  • Primarul Grosu sta cu bagajul la usa. Cu cat Susan sta mai mult pe arest, cu atît cresc sansele primărasului Grosu sa fie si el ARESTAT!!!! 🥳🥂🍾

  • Ar trebui sa meargă domnul primar și în Horlesti între penultima și ultima statie pe al doilea rand sa vadă ce este acolo…sunt vreo 30-40 de câini și el știe asta dar nu vrea sa facă nimic…a fost anunțat de foarte multe multe ori și mereu nu sunt bani….bine ca sunt bani de interfoane cu cartela la întrarea in primărie,(instituție publica)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *