Prima pagină » Actualitate » Primarul din Rădăuţi a simulat vaccinarea anti-Covid-19 pentru o şedinţă foto
Primarul din Rădăuţi a simulat vaccinarea anti-Covid-19 pentru o şedinţă foto

Primarul din Rădăuţi a simulat vaccinarea anti-Covid-19 pentru o şedinţă foto

22 sept. 2021, 10:26,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Primarul municipiului Rădăuţi din judeţul Suceava, Bogdan Loghin, a simulat administrarea vaccinului împotriva COVID-19 şi a organizat o şedinţă foto pentru a putea publica imaginile pe o reţea de socializare.

Chiar dacă se imunizase în aceeaşi zi, iar un videoclip din acel moment a fost postat pe pagina de Facebook a Primăriei, Bogdan Loghin a stârnit semne de întrebare tuturor cetăţenilor după ce a publicat fotografii diferite din acelaşi moment când i s-a administrat serul.

Edilul din Rădăuţi a simulat imunizarea anti-Covid-19 pentru a arăta mai bine în poze

În vreme ce în videoul publicat de Primărie se vedea foarte clar cum edilul municipiului Rădăuţi stătea pe un scaun negru, într-o încăpere cu pardoseala de beton şi purta papuci de unică folosinţă, iar asistenta este îmbrăcată în albastru, în fotografiile de pe contul său, edilul apare pe un scaun maro, fără papuci de unică folosinţă, într-o altă încăpere, iar asistenta poartă halat alb.

Bogdan Loghin a oferit o explicaţie conform căreia ar fi simulat oarecum vaccinarea anti-COVID pentru că avea nevoie de poze mai clare pe care să le dea presei.

Certificate de vaccinare false vândute în România pe 100 de euro

În România, o rețea de falsificare vinde certificate de vaccinare împotriva coronavirus. Un jurnalist digi24.ro s-a dat și-a arătat intenția de a cumpăra un astfel de certificat. Odată intrat în posesia acestui document, acesta a plătit suma de 100 de euro. Cu acest certificat ar putea trece de filtrele autorităţilor, în România, dar şi în alte state.

Această afacere a prins repede, mai multe cadre medicale punând la dispoziție astfel de certificate. În dimineața zilei de 2 septembrie, polițiștii din judeţul Dâmboviţa au efectuat astăzi percheziţii la un medic de familie din Corbii Mari. Conform autorităților, medicul ar fi  eliberat adeverinţe false de vaccinare împotriva noului Covid-19, pentru nu mai puțin de zece fotbalişti.

„La această oră, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița pun în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, din județul Dâmbovița, la persoane bănuite de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic. Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19”, potrivit unui comunicat remis de Poliţie.

Ce spune Florin Cîțu despre „vaccinarea la chiuvetă”

Într-o conferință de presă susținută de șeful Guvernului, Florin Cîțu a vorbit despre falsificarea certificatelor de vaccinare anti-covid, precizând că nu va exista niciun fel de toleranță față de acest fenomen, asigurându-se că autoritățile vor lua în serios situația.

„Al doilea subiect vaccinarea. Este clar că avem un număr în creştere de persoane infectate şi aici trebuie să fim foarte atenţi. Campania de vaccinare trebuie să continue. Vreau de la dumneavoastră să ne asigurăm că avem capacitate de vaccinare intactă, să nu se închidă niciun centru de vaccinare să ne asigurăm că oameni se pot vaccina ca şi până acum. Trebuie să îi informaţi pe oameni de beneficiile vaccinării. Bineînţeles trebuie făcute eforturi speciale de informare în mediile rurale, dar ştiţi foarte bine că vaccinarea nu e obligatorie. Trebuie să explicăm foarte bine legat de vaccinarea copiilor sub 18 ani”, a afirmat Florin Cîţu, la videoconferinţa de joi cu prefecţii şi reprezentanţii DSP de la Palatul Victoria.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`