Prima pagină » Local » Primarul din Pașcani ia hotărâri și dă vina pe consilieri! Ștrandul Municipal Pașcani este pasat de la primărie la CSM și invers

Primarul din Pașcani ia hotărâri și dă vina pe consilieri! Ștrandul Municipal Pașcani este pasat de la primărie la CSM și invers

09 iul. 2022, 02:00,
Andreea Andrei, în Local

Primarul din Pașcani dă vina pe consilieri pentru deciziile pe care le ia în numele Consiliului Local Pașcani, prin cei care sunt în subordinea sa. Acesta se joacă cu Ștrandul Municipal Pașcani, fără să țină cont de cheltuielile făcute prin aceste demersuri

Primarul Marius Pintilie dă vina pe consilieri pentru hotărârile luate în Consiliul Local Pașcani, la propunerea sa. Acesta a propus ca Ștrandul Municipal Pașcani să treacă în grija Clubului Sportiv Municipal, oferind și un buget de 190.000 de lei clubului. Mai nou, primarul consideră că această decizie nu a fost una bună, dar vina este a consilierilor care nu s-au opus asupra acesteia.

Primarul dă vina pe consilieri pentru hotărârile eronate propuse de el

Situația Ștrandului Municipal Pașcani este una foarte delicată. Edilul Pașcaniului a venit cu o propunere, prin care ștrandul a trecut din administrarea primăriei în grija Clubului Sportiv Municipal (CSM) Pașcani.

Această hotărâre a fost luată în septembrie 2021. Pe urmă, edilul și echipa administrativă au constatat că CSM Pașcani nu are personalul necesar pentru a întreține baza de agrement. Din surse din interior, s-a aflat faptul că în încercarea de a „drege” situația personalului, s-ar fi calificat, la Roman, un „salvamar”. Cei de la centrul de calificare au rămas surprinși în momentul în care și-au dat seama că persoana ce venea pentru a obține atestatul de salvamar nici nu știa să înoate. Pe lângă asta, s-a făcut și o modificare a hotărârii de Consiliu Local, pentru a schimba organigrama CSM Pașcani.

Hotărâri, corecturi și alte decizii eronate

La finalul lunii iunie 2022, s-au alocat fonduri în valoare de 190.000 de lei către CSM Pașcani, sub forma unei subvenții ce stă sub semnul întrebării în legătură cu legalitatea acesteia, dar și cu banii cheltuiți pentru club.

În acest caz, consilierul Sorin Olariu ar fi depus o cerere la Primăria Pașcani, conform legii 544, cu privire la accesul la informațiile de interes public. Acesta nu a primit, până în prezent, niciun răspuns.

„Eu am făcut o cerere pe legea 544 ieri, alaltăieri (n.r. 6-7 iulie), aștept să văd pe ce s-au cheltuit acești bani. Efectiv, până acum, au cumpărat doar niște vopsea. Din câte am văzut astăzi (n.r. 8 iulie), s-au schimbat, într-adevăr, nisipul, pompele de apă și sistemul de clorinare. Dar nimeni nu a știut să îmi spună, a trebuit să mă duc eu să văd”, a declarat Sorin Olariu, consilier local Pașcani.

Baza de agrement a fost trecută în administrarea primăriei, din pricina faptului că CSM-ul nu ar fi avut dreptul, conform statutului, să încaseze bilete pentru intrarea în ștrand.

Proiectele prin care ștrandul a fost trecut în administrarea CSM Pașcani, precum și modificarea hotărârii, au fost adoptate de către Consiliul Local Pașcani, deoarece au fost avizate favorabil de Comisia juridică, condusă de Cătălin Conache, președintele clubului CSM Pașcani. Cu atât mai mult, proiectele au primit viză de legalitate de la secretarul general al Primăriei Pașcani.

Ședințele din Consiliu Local din Pașcani au devenit adunări pentru ceartă și reproșuri, în care primarul dă vina pe consilieri pentru hotărârile propuse de el sau de cei care constituie majoritatea politică.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *