Prima pagină » Razboi în Ucraina » Primarul din Odesa avertizează că se aşteaptă să fie asediaţi de ruşi

Primarul din Odesa avertizează că se aşteaptă să fie asediaţi de ruşi

09 mart. 2022, 16:13,
în Razboi în Ucraina

Ghenadi Trukhanov, primarul oraşului Odesa, afirmă că se aşteaptă un atac din partea forţelor armate ruseşti atât dinspre mare, cât şi de la sol, inclusiv dinspre Transnistria, el subliniind că oraşul se va apăra.

Primarul Trukhanov spune că pentru a respinge atacurile dinspre mare, plajele din zona oraşului au fost minate.

peisaj orasul Odesa din Ucraina

Conform Forțelor Navale Ucrainene, nava de război rusească Vasily Bykov ce a fost implicată într-un schimb de focuri cu trupele ucrainene care apărau orașul Odesa

Se aşteaptă un asediu al ruşilor asupra oraşului Odesa

Primarul din Odesa avertizează că se aşteaptă să fie asediaţi de ruşi. Ghenadi Trukhanov, a declarat într-un interviu acordat miercuri că „este posibil” un atac dinspre Marea Neagră, unde navele ruseşti sunt masate în apropierea oraşului.

Acesta spune că, pentru a respinge un atac dinspre mare, plajele din zona oraşului Odesa au fost minate „în caz de invazie, atacul va fi pe mare, dar ne aşteptăm totodată şi la bombardamente de artilerie aeriană şi credem că apărarea noastră antiaeriană va fi impactată”.

Întrebat dacă se teme de un atac şi dinspre Transnistria, Ghenadi Trukhanov a spus că „este posibil” un atac şi dinspre Transnistria, subliniind că forţele armate ucrainene se vor apăra indiferent de situaţie.

„Ne e teamă pentru copiii noştri, nu e teamă pentru noi, ne vom apăra pământul. (…) Suntem bărbaţi şi suntem pregătiţi să ne apărăm familiile, copiii. Nu vrem ca fiii şi fiicele noastre să vadă aceste atrocităţi pentru ele riscă să-i afecteze pentru mulţi ani de acum înainte. Ei ştiu deja ce este o alertă antiaeriană”, a povestit edilul .

Potrivit primarului Trukhanov, miercuri, 9 martie, ajung ajutoare din partea Franţei şi a altor ţări din vest în Odesa, inclusiv produse alimentare. Întrebat dacă se teme că preşedintele rus Vladimir Putin vrea să distrugă Odesa, edilul a răspuns:

„Nu ştiu dacă este sau nu gata să îl distrugă, nu ştiu care e starea lor (a ruşilor – n.r) de spirit. (…)Cuvântul denazificare nu are nici de-a face cu Rusia. Ucraina nu e o ţară de nazişti. Noi preţuim memoria eroilor celui de-al Doilea Război Mondial. Noi preţuim istoria”, a mai precizat primarul din Odesa.

camp, cauciucuri, tanc, vreme mohorata, atac asupra Odesa

Potrivit primarului Trukhanov, miercuri, 9 martie, ajung ajutoare din partea Franţei şi a altor ţări din vest în Odesa, inclusiv produse alimentare

Navă scufundată în apropiere de Odesa

În prima zi de invazie a Rusiei în Ucraina, apăreau informații și despre o navă care a atacat grănicerii ce se aflau pe Insula Șerpilor, pe care i-ar fi ucis. Urmând ca mai apoi, autoritățile ucrainene să dea publicității faptul că cei 13 soldați ar fi în viață, fiind luați prizonieri de ruși. Acum, vine însă o nouă veste cu privire la respectiva navă de război a forțelor ruse din Marea Neagră.

Există o vorbă din bătrâni care spune că roata se învârte mereu, iar aceasta se potrivește de minune și în cazul războiului pornit de Rusia în Ucraina. În cazul marinarilor ruși ce au deschis focul asupra Insulei Șerpilor la debutul războiului din Ucraina s-a întâmplat mai devreme decât se anticipa. Din câte se pare, respectiva corvetă rusească a fost implicată într-un schimb de focuri în apropiere de orașul Odesa. Așadar, se poate spune că răsplata a fost pe măsură, ba chiar și mai mult, în cazul navei ruse.

Conform Forțelor Navale Ucrainene, nava de război rusească Vasily Bykov ce a fost implicată într-un schimb de focuri cu trupele ucrainene care apărau orașul Odesa, a fost lovită de o rachetă trasă de pe uscat și avariată destul de tare. Ulterior, conform unor imagini video postate pe rețelele sociale, corveta Vasily Bykov s-a scufundat.

Într-o altă ordine de idei, amintim faptul că primarul din Odesa avertizează că se aşteaptă să fie asediaţi de ruşi cât de curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *