Prima pagină » National » Primarul din Melitopol ar fi fost răpit de soldați ruși
Primarul din Melitopol ar fi fost răpit de soldați ruși

Primarul din Melitopol ar fi fost răpit de soldați ruși

11 mart. 2022, 23:42,
în National

Primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, a fost răpit vineri seara, a declarat Anton Gerașcenko, consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei. Potrivit lui Gerașcenko, primarul Ivan Fedorov a refuzat să coopereze cu invadatorii.

Ivan Fedorov ar fi fost răpit de soldați ruși. Consilierul ministerului de Interne a fost primul care a vorbit public despre răpirea primarului.

Acesta spune că zece persoane au intrat în centrul de criză, i-au pus o pungă pe cap edilului și l-au luat „spre o direcție necunoscută”.

Orașul Mariupol este blocat. Toate intrările către oraș au fost distruse

Șeful Centrului de Control al Apărării Naționale din Rusia, Mihail Mizintsev, a transmis astăzi, în cadrul unui briefing, că orașul Mariupoleste blocat.

„Toate podurile și intrările către oraș au fost distruse, drumurile principale au fost minate de naționaliști (n.r.: ucraineni), iar bărbații înarmați merg pe străzi, deschid foc nediscriminatoriu, forțând astfel populația civilă să rămână în casele lor”, a spus Mizintsev, citat de Interfax.

Sediul apărării teritoriale a Republicii Populare Donețk a declarat vineri mai devreme că „încă 32 de persoane, inclusiv patru copii”, au fost evacuate din orașul ucrainean Mariupol, cu o populație de 400 de mii de oameni și din așezările din zona suburbană a acesteia, în Novoazovskz.

Un furnizor de internet din Ucraina a fost ținta unui atac cibernetic

Ieri, 10 martie, Triolan, un furnizor de servicii de internet din Ucraina, a fost ținta unui atac cibernetic. Inginerii încă nu au reușit să stabilească conexiunea în totalitate.

Nu a fost imediat clar cine a fost responsabil pentru organizarea atacului. Purtătorii de cuvânt ai Triolan nu au învinuit în mod explicit hackerii ruşi, dar au precizat că „inamicul” este responsabil, un termen pe care oficialii ucraineni l-au folosit pentru a se referi la Rusia în timpul războiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *