Prima pagină » Titlurile zilei » Primarul din Golăiești scoate oamenii în stradă să protesteze împotriva transportului public asigurat de SC Rîndunica SRL! „Tot salariul se duce pe transport!

Primarul din Golăiești scoate oamenii în stradă să protesteze împotriva transportului public asigurat de SC Rîndunica SRL! „Tot salariul se duce pe transport!

07 mai 2022, 02:00, 15 ,
Andreea Andrei în Titlurile zilei

Primarul din Golăiești, Costel Manoliu, dă vina pe transportator și cheamă oamenii la protest. Patronul firmei SC Rîndunica SRL, Dan Sale, pune creșterea prețurilor pe seama scumpirilor prețului la combustibil. Oamenii din comună sunt disperați și susțin că nu își mai permit să plătească prețurile cerute pentru transportul în comun

Vineri, 6 mai 2022, în comuna Golăiești, s-a organizat un protest împotriva condițiilor din transportul în comun asigurat de firma S.C. Rîndunica SRL. Oamenii din comună se plâng de faptul că nu își mai permit să vină la serviciu în Iași. Primarul comunei Golăiești, Costel Manoliu, susține că este cel care a chemat locuitorii din comună în fața primăriei, pentru a protesta. Locuitorii sunt nemulțumiți de creșterile de preț din partea companiei S.C. Rîndunica S.R.L. Patronul companiei de transport se scuză, dând vina pe prețul carburantului.

Primarul din Golăiești a organizat protestul

Primarul comunei Golăiești, Costel Manoliu, își asumă organizarea protestului și susține că administrația locală nu are cum să ofere o soluție, deoarece contractul cu transportatorul este făcut de Consiliul Județean. Un alt aspect pe care primarul Costel Manoliu îl consideră mai important este caietul de sarcini pe care transportatorul nu îl respectă. Primarul susține că, la momentul semnării contractului, transportatorul s-a prezentat cu vehicule noi – în schimb, pe traseu sunt tot cele vechi.

„Sunt foarte supărat, pe motiv că firma care transportă cetățenii comunei Golăiești nu respectă caietul de sarcini, nu respectă condițiile de transport și, cu toate astea, dumnealui mărește prețul. L-am invitat pe domnul (n.r. – Dan Sale) să vină la primărie, să mergem la Consiliul Județean. Se pare că până acum nu am găsit înțelegere de niciun fel. Sper că de luni (n.r. – 9.05.2022) putem colabora cu Dan Sale de la Rîndunica S.R.L. Îi dau dreptate dumnealui pe partea de costuri, dar vreau să punctez ceva foarte important: când a venit la licitație în 2022, când la Consiliul Județean era președinte domnul Marcel Popa, s-a semnat pentru un caiet de sarcini, a venit la licitație cu niște mașini de o calitate bună. De ce nu face transport cu acele autocare cu care a venit la licitație? Folosește autobuzele vechi! Un an m-am ținut de dumnealui să aducă măcar un autobuz nou… A adus unul și se strică pe traseu. Nu ne putem asuma numai partea financiară… Să încasezi și atât. Voi forța autoritățile să ia măsurile necesare și să dea amenzi. Nu cred că au primit vreo amendă. Chiar eu am rugat locuitorii să vină să fim alături la acest demers (n.r. – protest)”, declară primarul comunei Golăiești, Costel  Manoliu.

Locuitor al comunei Golăiești: „Tot salariul se duce pe transport!”

Nemulțumirile locuitorilor din comuna Golăiești sunt nenumărate în legătură cu transportatorul Rîndunica SRL. Aceștia susțin că prețul abonamentelor și al biletelor s-a scumpit enorm de la începutul anului 2022. Un alt aspect ar fi și condițiile oferite de transportator. Acestea arată că în mijloacele de transport în comun este mizerie, aglomerație și căldura/aerul condiționat lipsește din toate mijloacele de transport.

„A început să scumpească odată cu scumpirea motorinei. A făcut abonamentul 340 de prima dată. Acum e 408 lei. A fost 200, apoi 240, acum 408 lei, până în comună. Dacă mergi mai departe, e mai scump. Am trei copii la liceu, plus eu, care merg la muncă. Patru persoane care au nevoie de abonament. Tot salariul se duce pe transport! Școala dă 90 de lei de cont transport și nici nu dau decontările în fiecare lună. Am încercat la primar, a zis că transportul aparține Consiliului Județean, că ei sunt firmă privată. Ne-am hotărât mai mulți din comună să ne adunăm în fața primăriei. Nu mai facem față, ce facem – nu mai mergem la muncă sau la școală? Nu avem cum”, susține Iustin Vasile, locuitor al comunei Golăiești.

Transportatorul se scuză că a crescut prețul carburantului

Dan Sale este managerul firmei Rîndunica SRL. Acesta argumentează creșterea de preț la bilete și abonamente cu scumpirile de carburanți, asigurări și mentenanță a vehiculelor.

„Luna aceasta merg aproape goale autobuzele. Mizeria se face tot de către călători, în funcție de vreme. Dacă plouă, eu nu am ce face, altă mizerie nu este decât pământul adus pe picioare. Pe subiectul scumpirilor, s-a mers sub prețul motorinei, acum un an motorina era 4,5 lei/litru. Abia acum, la 1 mai, am scumpit și tot sub prețul motorinei este. Eu îi cred pe oameni, dar nu am cum. Sunt costuri mari la motorină, asigurări, mentenanță. Noi suntem pe picioarele noastre. Dacă ai bani de taxe și carburant, ieși la stradă, dacă nu, stai acasă. Oamenii au dreptate, eu le dau dreptate. Sunt familii cu doi-trei copii la școală, cu abonamente… Până la creșterea motorinei, nu am schimbat prețul, șase ani nu am umblat la preț. Eu nu condamn pe nimeni, dar nu am nici eu ajutor. Soluția ar fi la nivel național, ca în țările europene, unde s-au plafonat prețurile carburanților. Eu sunt sub prețul pieței, am mărit prețul ca să rezist costurilor”, declară Dan Sale, managerul Rîndunica S.R.L.

Toată lumea este nemulțumită de transportul în comun, inclusiv primarul din Golăiești, însă nimeni nu pare a avea soluția pentru rezolvarea problemelor.

Comentarii
  • Ar trebui să facă acelaș lucru și oamenii din Barnova cu tot cu primar , acelaș transportator e pe Barnova…mare golan

  • Face ce vrea golanul ăsta. Își bate joc de noi și ne pune în pericol cu tigaile lui

  • Confirm și la Popricani la fel copii merg la preț de adult deci cu doi copii la școală în oraș un salar îl dau la Micedu și legat de caietul de sarcini e o golănie practicată de toate aceste firme merg la licitați cu autocare noi de mare capacitate, după care trimit pe traseu dube care merg arhipline, ARR, ISCTR, Poliție rutieră toți sunt mână în mână cu acești patroni de carton, nu mai zic de evaziunea făcută în acest domeniu.

  • Patronul de la Randunica spune ca autobuzele circula goale. Spune asa pentru ca in loc sa numere calatorii, numara biletele vandute. Sa afle patronul ca din trei calatori care dau bani la sofer, daca unul primeste bilet este mare lucru. Pe ruta Barnova sunt doi soferi de la care nu am primit niciodata bilet anul acesta.
    Poti sa-mi zici : si ce-ti pasa tie? Imi pasa, pentru ca daca firma ar avea incasari mai mari nu ar mai fi nevoita sa ridice pretul biletelor.

  • Inspector ARR

    Cel mai mare evazionist si golan dintre toti transportatorii est tiganu Dinte Costica de la Micedu. Are cel mai bun traseu, face curse cate vrea pe zi. Si da, are protectie de la Remus Marguta de la ISCTR cu care este inrudit: cumatru. Dinte are bani si cumpara pe orișicine de la judecatori la procurori si politai

  • ….sa va imprumute masina dl premar sau sa va cumpere un mijloc ca la vecinii din Victoria dedicat exclusiv cadrelor didactice si elevilor ………..

  • La Prisacani aceeași situație.Preturi mărite,condiții de transport mizerabile.
    Domnule patron de la ,,Rândunica”d-tale ți-ar plăcea să mergi cu-n microbuz(cel alb,cu care se circulă mai cu seamă duminica) care este o rabla,o vechitură, cu care n-ai siguranță că mai ajungi la destinație?La primul hop,ai impresia că se va descompune…Nu te interesează viețile oamenilor transportați,inclusiv a șoferilor,ci numai profitul? Du vechitura asta la Pieta și nu ne mai pune viețile in pericol că suntem oameni,nu rândunici! Cum câștigați licitațiile pentru trasee cu așa mijloace de transport ar fi cazul unor instituții sa va controleze,daca ar vrea…Succes,profit cât mai mare!

  • Uitați va pe site urile de proful sa vedeți ca un junghi de autobuz e mai ieftin decât o mașină mica. Cu 10 mii euro îți iei unu bun bun. Asa da afacere încasezi bilete la preturi europene și mergi cu rable de dus la casat. Patronu mananca căcat când face referire la costu de întreținere ca acesta de fapt este minim sau deloc. E bine rău să fii patron în Romania

  • Rândunica retro

    Microbuzul alb de la Prisacani e retro,pentru promenada,folosit duminica și în zilele de sărbători legale.Ceva vintage…Mișto!

  • anti microbuz

    astia de la randunica de unde oare cumpara rablele lor de microbuze? nu-s facute pentru noi. is prea inghesuite. mie nu-mi incap picioarele cand stau pe scaun. trebe sa le tin de-a hoarta pe culoar. spataru scaunului este prea ingust si ies cu jumate din spate pe culoar. o prostie. is facute pentru unii mai mici, pentru asiatici. sau pentru copii. da, asta trebe sa fie. au fost facute pentru dus copii la scoala si cand s-or rablagit le-or luat astia de la randunica pe doi lei.

  • Patron ,,Rândunica"

    Persoana anti microbuz,daca nu-ți convine că nu-ncapi in microbuz,cumpara-ti un Jeepan,sa-ncapi,sau mai slăbește, sa-ncapi pe spătarul scaunului.De picioare,nu pot să-ți recomand sa le retezi,sa ai loc în microbuzul Rândunica…ar fi prea horror…Și dacă ocupi 2 locuri,să plătești 2 bilete !S-anteles? In microbuzele noastre,zbori ca Rândunica,nu simți nimic!Degeaba am pus numele firmei așa?

  • anti microbuz

    eu nu cred ca esti patronu, da totusi am sa-ti raspund asa din politete pentru ceilalti care citesc. nu-s gras. am facut sport de performanta. nu-mi incape spatele, nu burta. am xxxL la geaca si xL la pantaloni. asa ca ce spui sunt carcoteli fara rost. nu stii situatia da vorbesti. in microbuzu de duminica incap pe scaun numai femeile. barbatii toti nu incap si stau ciuciti inspre coridor ori in picioare, cum stau si eu. asta clar este bataie de joc. sa puna autobuz normal, nu microbuz pentru copii.

  • Comentariul de la 12:10 p.m. a fost un pamflet și trebuie tratat ca atare!Nu s-a observat ironia,adresată chiar patronului?Sunt in asentimentul d-vstra în privința condițiilor de călătorie ale acestei firme cu nume de păsărică! Bătaie de joc pe banii călătorilor! Sa fie proști și cât mai mulți=rețeta perfectă de făcut bani!

  • Brancardieru

    Sotia lui Dan Sale, Muhaela lucreaza la spital. Dar isi acopera lipsa de la serviciu prin partide sex catre medicul sef!!!

  • @ Brancardieru de la Pneumo

    Vai,d-nu’ brancardieru’,cum sa desconspirati asemenea secrete,se-ntampla așa ceva prin spitalele noastre?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *