Prima pagină » Actualitate » Primarul din Flămânzi, judeţul Botoşani opreşte iluminatul public noaptea pentru a face economie
Primarul din Flămânzi, judeţul Botoşani opreşte iluminatul public noaptea pentru a face economie

Primarul din Flămânzi, judeţul Botoşani opreşte iluminatul public noaptea pentru a face economie

10 feb. 2022, 10:17,
în Actualitate

Pentru că nu are bani suficienţi, primarul unei localităţi din Botoşani a fost nevoit să recurgă la măsuri disperate din cauza facturilor imense. Primarul din Flămânzi a decis să oprească iluminatul public pe timpul nopţii.

Creșterea alarmantă a prețului la energie nu afectează doar omul de rând, ci și instituțiile publice sau societățile comerciale. Primăriile, școlile și spitalele au înregistrat creșteri semnificative ale facturilor la utilități, de câteva ori mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut, la un consum similar.

Primarul din Flămânzi, Botoşani opreşte iluminatul public noaptea

Între orele 23:00 şi 4:00, primăria oraşului Flămânzi, judeţul Botoşani a sistat iluminatul stradal după ce facturile la curent au crescut de patru ori.

Potrivit primarului Dan Oloeriu, în luna decembrie 2021, administraţia publică a primit o factură pentru energie electrică de 59.000 de lei,

În condiţiile în care în luna ianuarie a anului trecut cheltuielile pentru electricitate au fost de 14.000 de lei.

Pe luna decembrie, declara primarul Dan Oloeriu, administraţia publică a primit acum o factură pentru energie electrică de 59.000 de lei.

„Situaţia este gravă, pentru că această creştere este teribil de mare. În ritmul acesta nu avem nicio şansă să mai facem şi altceva, adică să mai facem şi investiţii”, a spus primarul Dan Oloeriu.

Pe lângă facturile la energia electrică pentru iluminatul public, acesta mai precizează că Primăria trebuie să acopere şi costurile cu energia pentru toate unităţile publice din subordinea sa.

Pentru a putea evita pe viitor facturile mari, primarul din Flămânzi susţine că va încerca să găsească soluţii alternative pentru producerea de energie electrică. Acesta ia în calcul varianta construirii unui parc de panouri fotovoltaice pe o suprafaţă de circa zece hectare.

Centru de vaccinare în prag de închidere, după ce a primit facturi uriașe la gaze

Primarul din orașul Motru, județul Gorj ar putea închide centrul de vaccinare, după ce a primit facturi uriașe la gaze pe lunile noiembrie și decembrie. Edilul orașului, Cosmin Morega a declarat că Primăria trebuie să plătească 35.000 de lei, deși până atunci, facturile nu depășeau mai mult de  7.000 de lei lunar.

Primarul Cosmin Mirega spune că acum ia în calcul închiderea centrului de vaccinare anti-Covid. Potrivit acestuia, plățile lunare pentru utilitățile centrului se ridică la aproximativ 50.000 de lei, deși se vaccinează cel mult 10 persoane pe zi,

Edilul a declarat că el însuși a primit la domiciliul său o factură mare la energia electrică.

„Mi-a venit o factură la energie electrică de 600 de lei. Factura mea pe două luni la o casă normală de 90 de metri pătrați a ajuns undeva la 1000 de lei. Eu consider că e enorm, în comparație cu anul trecut, când plăteam cel mult 200 de lei cu aceleași echipamente și același consum de energie. În altă ordine de idei, iau în calcul închiderea centrului de vaccinare, având în vedere că mi-a venit o factură la gaze de 35 de mii de lei, în condițiile în care nu depășeam 5000 – 7000 de lei pe lună. Acum, avem pe noiembrie și decembrie 35 de mii de lei la gaze”, a declarat primarul din orașul Motru.

Situația facturilor imense a devenit atât de gravă încât până și spitalele iau acum în considerare posiblitatea închiderii activității. Doar primarul din Flămânzi, Botoșani a decis că singura soluție pentru a putea  face economie e să sisteze iluminatul public pe timpul nopţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *