Prima pagină » Local » Primarul din Dumești pregătește un ultim tun înainte să plece acasă! A inventat 3 posturi pentru ginere, nepoată și consilierul personal. Mihai Cocoveică: „Acuzațiile sunt motiv de a bloca funcționarea în parametri normali a primăriei”

Primarul din Dumești pregătește un ultim tun înainte să plece acasă! A inventat 3 posturi pentru ginere, nepoată și consilierul personal. Mihai Cocoveică: „Acuzațiile sunt motiv de a bloca funcționarea în parametri normali a primăriei”

04 iul. 2024, 16:55,
Alexandra MAISNER, în Local

Mihai Cocoveică, primarul comunei Dumești, dă ultimul tun înainte să plece acasă. Acesta a inventat 3 posturi pentru a-și angaja ginerele, nepoata și actualul consilier personal în instituție

După ce a pierdut alegerile locale din comună, Mihai Cocoveică a încercat să aprobe, în ședința de Consiliu Local, din data de 27 iunie 2024, un proiect de hotărâre care avea ca obiectiv reorganizarea aparatului de specialitate și a statutului de funcții din primărie. În fapt, miza a fost crearea unui număr de 3 locuri de muncă pentru rudele sale și pentru actualul consilier personal chiar înainte să părăsească funcția.

Primarul din comuna Dumești, Mihai Cocoveică, pregătește un ultim tun înainte să plece acasă

Acuzații grave au fost aduse actualului primar, Mihai Cocoveică. Acesta ar fi mascat trei posturi noi, de director și administrator la Căminul Cultural din localitate și în compartimentul de achiziții al primăriei, pentru ginere, nepoată și consilierul personal într-un proiect de hotărâre privind reorganizarea aparatului de specialitate din primărie. Surse dintre angajații instituției susțin faptul că pe ultima sută de metri înainte de plecarea din funcție vrea să dea și ultimele tunuri.

„A fost pe ordinea de zi, pe data de 27 iunie 2024, în ședința Consiliului Local, un proiect referitor la reorganizarea aparatului de specialitate și a statutului de funcții ale primăriei. De fapt, prin acest proiect, Mihai Cocoveică a vrut să facă niște posturi unice ca să își angajeze rudele, toată primăria știe, toți angajații știu despre asta. Vorbim aici despre ginerele acestuia, despre nepoata acestuia și despre actualul consilier personal, Costin Jalbă. Din cauza faptului că a pierdut alegerile, acum, pe final, în loc să se ocupe de proiecte și să lase ceva în urmă, continuă să își angajeze neamurile prin primărie. De când este primar, Mihai Cocoveică și-a angajat diferite neamuri prin toate departamentele primăriei. Din cauză că legea austerității nu îi permite să angajeze persoane pe posturile deja existente, primarul a găsit un artificiu prin care să mai aducă oameni. Consilierii locali au mirosit mârșăvia și proiectul de hotărâre a fost respins”, a spus un angajat al primăriei comunei Dumești.

Cătălin Pachițac, viceprimarul comunei Dumești, confirmă faptul că primarul voia să creeze 3 posturi pentru rudele sale

Inclusiv viceprimarul comunei Dumești, Cătălin Pachițac, a confirmat reporterilor BZI faptul că Mihai Cocoveică a avut în plan, prin aprobarea proiectului de hotărâre privind reorganizarea aparatului administrativ, angajarea ginerelui, a nepoatei și a actualului consilier personal, Costin Jalbă.

„Din anul 2019, aproape la fiecare ședință de Consiliu Local am insistat ca primarul Mihai Cocoveică să aducă organigrama și a refuzat de fiecare dată. Acum, când mai are 3 luni până la sfârșitul mandatului, dorește să angajeze în primărie încă doi membri ai familiei sale și pe consilierul personal. Din cauza ordonanței de Guvern a austerității, care nu-i dă voie să angajeze decât pe posturi unice, a fost forțat să aducă organigrama, de data aceasta, în Consiliul Local. Ar putea să angajeze și fără să prezinte organigrama, dar este o procedură mai greoaie, trebuie făcut un memorandum către minister și durează foarte mult. Primarul Cocoveică Mihai are deja fiica și nora angajate în compartimente importante din primărie și ar vrea să mai planteze câteva rude pentru a avea control asupra tuturor compartimentelor de specialitate din cadrul primăriei”, a spus Cătălin Pachițac, viceprimarul comunei Dumești.

Mihai Cocoveică, primarul comunei Dumești, neagă acuzațiile

Contactat de reporterii BZI, primarul comunei Dumești, Mihai Cocoveică, neagă faptul că ar fi vrut să angajeze rudele în instituția publică locală. Acesta susține faptul că proiectul de hotărâre respins de consilierii locali, de fapt, urmărea doar reorganizarea aparatului administrativ și reducerea personalului de la 43 de angajați la 28.

„În urma adresei primite de la Instituția Prefectului, cu numărul 6196/17.04.2024, prin care s-a stabilit numărul maxim de posturi, și a adresei de la Evidența Populației, prin care ni se comunică că a scăzut numărul populației comunei Dumești sub 5.000 de locuitori, am propus, spre aprobare, Consiliului Local diminuarea posturilor din organigramă, de la 43, în prezent, la 28, nicidecum suplimentarea ei. Acuzațiile sunt nefondate, organigrama scăzând de la 43 la 28 de angajați! Acuzațiile viceprimarului sunt un motiv de a bloca proiectul de hotărâre și funcționarea în parametri normali a primăriei. Prin cele 3 posturi noi nu aveam intenția să îmi angajez ginerele, nepoata și pe actualul consilier personal în vreo funcție. De exemplu, ginerele meu lucrează în mediul privat, unde are un salariu de peste 7.000 de lei, nu ar veni niciodată să lucreze într-o primărie pentru un salariu de 3.000 de lei”, a spus Mihai Cocoveică, primarul comunei Dumești.

Menționăm faptul că, în urma alegerilor locale din data de 9 iunie 2024, Mihai Cocoveică (PNL) a pierdut în fața candidatului PSD, Gabriel Agavriloaie. Cel din urmă va intra în funcție în toamnă.

Mihai Cocoveică, primarul comunei Dumești, dă ultimul tun înainte să plece acasă. Acesta a inventat 3 posturi pentru a-și angaja ginerele, nepoata și actualul consilier personal în instituție. Proiectul de hotărâre a fost respins de consilierii locali în ședința din data de 27 iunie 2024.

Comentarii
  • E gata si cu asta, pleaca acasa ? Probabil asa fac toti astia care sunt ca si plecati din functii, dar de asta ati tot scris in ultimii ani.

  • golănii politice

    Toți fac la fel, din această cauză alegerile trebuie făcute cât mai aproape de expirarea mandatului.

  • Vlad Tomozei

    Si care e problema? Si eu si sotia suntem in aceeasi SITUAȚIE PENTRU CA LA PRIVAT E PREA MULTA MUNCAAAAA SI BANI FFFFFFFFFFFF PUTINI!!!!!! Nu se merita!

  • Nu are fata de primar

  • Îmi amintesc că și de nora lui spunea ceva asemănător”nora mea lucrează la o bancă,unde câștiga foarte bine, dar a venit să lucreze la primărie pentru binele comunității chiar dacă salariul este mai mic „

  • La puscarie cand mere? si el si scarbele alea de copii ai lui , patronii firmei care au ucis copilul ala sofer pe camionul cu piatra de la Baltati. Nu se mai satura de bani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *