Prima pagină » Actualitate » Primarul din Deveselu, mort din cauza COVID-19! Candida la alegerile din 27 septembrie pentru al treilea mandat

Primarul din Deveselu, mort din cauza COVID-19! Candida la alegerile din 27 septembrie pentru al treilea mandat

17 sept. 2020, 10:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Primarul din Deveselu, Ion Aliman, a murit din cauza COVID-19.

Aliman fusese confirmat cu noul coronavirus, la începutul lunii septembrie, când a fost internat la Spitalul Municipal Caracal. Ulterior, la cererea familiei, el a fost transferat la Spitalul Colentina din Capitală.

Primarul din Deveselu, mort din cauza COVID-19! Candida la alegerile din 27 septembrie pentru al treilea mandat

Ion Aliman a fost căpitan de vas de croazieră până în 2012, când a renunţat la marinărie şi a trecut la la „cârma” comunei Deveselu. Acum se înscrisese din nou în cursa electorală şi voia al treilea mandat pe listele PSD.

În timpul mandatelor sale a fost operaţionalizată Baza NATO de la Deveselu. Pentru localnici, venirea militarilor americani, aici, a însemnat milioane de euro investite în dezvoltarea comunei.

Internat cu COVID-19 pe 4 septembrie

Ion Aliman a fost internat în 4 septembrie la spitalul din Caracal, unitate suport COVID-19, după ce a fost confirmată infecţia cu Sars Cov-2. La mijlocul săptămânii trecute a fost transferat, însăm la spitalul Colentina, din Capitală, având în vedere faptul că starea sa se înrăutăţea.

Până la momentul în care i-au fost finalizate analizele, Ion Aliman ştia că are ca antecedente medicale doar un transplant renal şi diabet pe care-l trata cu antidiabetice orale. Totuși, apropiaţii primarului spun că după ce i s-au făcut toate analizele, primarul din Deveselu a aflat că avea şi hepatită.

A crezut că e doar o răceală

La scurt timp după ce a fost internat, primarul Ion Aliman a povestit pentru Adevărul cum a descoperit că este infectat cu Covid 19 și a povestit totodată simptomele pe care le-a avut la debut.

În ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus, primarul mărturisea că nu s-a gândit niciodată la o astfel de posibilitate.

„Sâmbătă, acum o săptămână, m-am simţit mai rău. Să zic aşa, o mică răceală, când „te prinde curentul“. Duminică, am fost mai rău, iar luni, când m-am trezit să plec la serviciu, mi-am dat seama că nu prea mai sunt în posibilitatea de a… Şi am hotărât să rămân acasă, să-mi iau concediu, toată săptămâna, până fac analize şi văd ce se-ntâmplă cu mine“, a declarat in ziua internării primarul Ion Aliman.

Soţia edilului a fost izolată la domiciliu, la fel fiul şi nora, cu toate că, a mai spus primarul, s-a izolat de membrii familiei de la primele simptome, efectiv preventiv, chiar dacă nu suspecta că ar avea infecţia cu noul coronavirus.

Nu-și imagina că se va infecta!

Edilul spunea că nu s-a gândit niciun moment că ar putea fi COVID-19.

„Nici pomeneală, dar l-am făcut (n.r. – testul) să-mi ies din păreri, cu toate că era din ce în ce mai rău, nu dormeam mai mult de 5 minute, mă trezeam, transpiram, am început să fac şi temperatură.

Înainte aveam 36 grade, m-am mirat, acum era 37,1-37,2 . Am mers şi mi-am făcut testul miercuri, a ieşit rezultatul aseară şi uitaţi-mă la spital. Mă simt mai bine, să zic. Dar, ce am făcut, o zi de tratament…“, a mai spus, la acel moment, primarul Aliman. Peste nici două săptămâni, Ion Aliman ar fi împlinit 57 de ani.

În localitatea Deveselu au fost înregistrate anterior cazuri de COVID-19 şi chiar un deces, însă la această dată nu ar mai fi cazuri noi în evoluţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *