Prima pagină » Local » Primarul din Ciurea aruncă banii europeni pe imprimante de lux! Cătălin Lupu a plătit peste 53.000 de lei pentru echipamente tehnice

Primarul din Ciurea aruncă banii europeni pe imprimante de lux! Cătălin Lupu a plătit peste 53.000 de lei pentru echipamente tehnice

13 apr. 2022, 02:00,
Maria Moldovanu în Local

În comuna Ciurea, conform datelor de pe SEAP, edilul aruncă banii europeni pe imprimante de lux. Au fost procurate 10 laptopuri marca Asus Vivobook și două imprimate performante marca HP, pentru suma totală de 53.374 RON fără TVA inclus. Primarul comunei, Cătălin Lupu, s-a mai remarcat și prin alte investiții fără sens.

În comuna ieșeană Ciurea, în luna martie a acestui an, s-au achiziționat echipamente tehnice de ultimă generație în cadrul a două proiecte. Potrivit primarului, Cătălin Lupu, tehnologia performantă este necesară pentru întocmirea tuturor rapoartelor și mențiunilor legate de proiectele respective. Imprimanta marca HP cu capacitatea de a-și verifica singură codul de funcționare este considerată cea mai sigură din lume.

„Proiecțelele“ lui Cătălin Lupu: Primarul din Ciurea aruncă banii europeni pe imprimante de lux

Pe data de 16 martie 2022, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), s-au înregistrat mai multe achiziții efectuate de către Primăria comunei Ciurea. Conform datelor din sistem, au fost procurate 10 laptopuri marca Asus Vivobook pentru suma totală de 33,600 RON și două imprimate performante marca HP, la prețul de 19.774 RON. Suma totală care a fost alocată a depășit 53.000 RON fără TVA inclus.

Compania ofertantă care a câștigat proiectul respectiv este S.C. SMART CHOICE S.R.L. S.R.L., o firmă cu sediul la Iași. În anul 2020, aceasta a avut o cifră de afaceri de 6.509.232 RON și un profit net de 465.055 RON.

Primarul comunei, Cătălin Lupu, a precizat că banii provin din fondurile europene și i-a cheltuit pentru a oferi echipamentele necesare personalului care le necesită.

Edilul afirmă că sunt două proiecte pentru care s-a făcut finanțarea și acestea au legătură directă cu copiii

„Am luat 10 laptopuri. Nu sunt pentru uz personal sau ceva anume. Sunt cumpărate în cadrul unui proiect finanțat prin fonduri europene. Sunt două proiecțele… Pentru cei care lucrează cu copiii în cadrul acestor proiecte, la un moment dat am făcut dotări. S-au achiziționat câte cinci laptopuri pentru fiecare proiect și două imprimante ca să-și poată face rapoartele și toate mențiunile în cadrul acestui proiect… de fonduri”, precizează primarul comunei Ciurea, Cătălin Lupu.

Investiții lipsite de sens făcute de Cătălin Lupu

Nu este pentru prima dată când edilul comunei se remarcă prin investiții fără sens. După ce pandemia a ajuns și în România, iar școlile au fost nevoite să treacă la forma de învățământ online, edilul din Ciurea a decis să investească 500.000 de euro pentru dotarea instituțiilor de învățământ din Ciurea cu tablete școlare, inclusiv abonament la internet pe o perioadă de 24 luni, precum și a altor echipamente electronice indispensabile desfășurării activității didactice în mediul on-line în bune condiții în anul școlar 2020-2021. Inițiativa ar fi fost una lăudabilă, dacă nu ar fi venit prea târziu, când copiii deja au revenit la orele desfășurate în format fizic.

În 2019 s-a încheiat un contract cu Con Ted Construct, o companie din Iași, cu privire la construirea unor blocuri sociale din localitatea Hlincea. Proiectul a ridicat semne de întrebare întrucât banii care ar fi trebuit să ajungă pentru construirea a patru blocuri locative s-au alocat pentru unul singur. Costurile prezentate pentru întocmirea respectivului proiect au depășit cu mult prețurile dezvoltatorilor imobiliari ieșeni.

De asemenea, primarul a mai fost implicat și în alte scandaluri imobiliare din comuna sa, în care proprietarii cartierului Astoria și-au exprimat toate inconvenientele cu privire la lucrările executate de firma dezvoltatorului imobiliar Constantin Machedon.

Analizând traseul investițional al Primăriei comunei Ciurea, atunci se poate observa faptul că banii europeni care au fost aruncați pe niște imprimante de lux se înscriu pe o lungă listă de investiții fără sens făcute de către primarul Cătălin Lupu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *