Prima pagină » Razboi în Ucraina » Primarul din Cernihiv vorbeşte de starea oraşului de după ultimele bombardamente ale ruşilor: „Nu mai facem față numărul de morți”

Primarul din Cernihiv vorbeşte de starea oraşului de după ultimele bombardamente ale ruşilor: „Nu mai facem față numărul de morți”

24 mart. 2022, 10:43,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Primarul din Cernihiv, declaraţii despre starea oraşului de după ultimele bombardamente ale ruşilor. Edilul afirmă că cimitirul oraşului din nordul Ucrainei nu se poate descurca cu toţi morţii şi acuză un ”carnagiu complet”. Clădiri grav avariate mărginesc străzile împrăştiate cu moloz, în timp ce incendiile încă aprinse umplu aerul cu fum greu, aşa cum se vede într-un nou videoclip publicat pe reţelele de socializare de primarul Vladislav Atroşenko.

primarul din Cernihiv despre starea, colaj starea orasului Cernihiv din Ucraina, cladire dezafctate dupa bombardamentele rusilor, oameni ramasi fara locuinte

În contextul atacurilor forțelor armate ruse asupra Ucrainei, au fost raportate situații tragice în orașul Mariupol, unde civilii trăiesc ca în iad

Primarul din Cernihiv, despre starea oraşului de după ultimele bombardamente ale ruşilor

Videoclipul lui Vladislav Atroşenko, primarul din Cernihiv, despre starea oraşului de după ultimele bombardamente ale ruşilor. Imaginile video publicate de acesta, geolocalizate şi verificate de către CNN, oferă o privire amplă de la sol asupra oraşului care a cunoscut unele dintre cele mai intense bombardamente de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu patru săptămâni.

„Cimitirul oraşului nu poate face faţă tuturor morţilor, aşa că ţinem oamenii în morgi şi frigidere mai mult decât în ​​mod normal. Îngropăm oameni în vechile cimitire care nu au mai fost folosite de ceva vreme”, a declarat Atrosenko.

Când persoana ce a înregistrat videoclipul a întrebat câţi oameni au murit până acum, primarul a spus că oraşul nu poate ţine statistici, dar toate cazurile vor fi tratate de Parchet.

„Uitaţi-vă la aceste cartiere. Sunt complet distruse. Puteţi vedea clar că aici s-a declanşat un carnagiu complet”, a mai adăugat primarul Atroșenko.

primarul din Cernihiv despre starea, pompier ce intervine la lichidarea flacarilor izbucnite intr-un imobil dupa bombardamentele rusilor in Cernihiv

Forțele armatei ruse se deplasează spre nord-est pentru a încerca să se conecteze cu camarazii săi și aliații separatiști ucraineni din regiunea Donbas, din estul Ucrainei

Capturarea Mariupolului, mutare vitală pentru efortul de război al Rusiei

În contextul atacurilor forțelor armate ruse asupra Ucrainei, au fost raportate situații tragice în orașul Mariupol, unde civilii trăiesc ca în iad. Orașul-port este unul de o importanță strategică uriașă pentru Rusia. Dacă va captura controlul total al Mariupolului, Rusia va putea controla aproximativ 80% din litoralul Mării Negre situat în Ucraina. În acest mod, ar putea fi limitate importurile de alimente sau alte bunuri care se fac cu ajutorul transportului naval.

De fel, orașul Mariupol nu este atât de important în plan internațional, dar pentru Rusia este în acest moment un oraș cheie pentru planul militar din Ucraina. Forțele armatei ruse se deplasează spre nord-est pentru a încerca să se conecteze cu camarazii săi și aliații separatiști ucraineni din regiunea Donbas, din estul Ucrainei.

Generalul Sir Richard Barrons, fost comandant al Comandamentului Forțelor Comunale din Regatul Unit, precizează cum capturarea Mariupolului este o mutare vitală pentru efortul de război al Rusiei.

„Când rușii vor simți că au încheiat cu succes acea bătălie, vor fi finalizat un pod terestru de la Rusia la Crimeea și vor vedea acest lucru ca un succes strategic major”.

Dacă orașul Mariupol ar fi capturat, Rusia ar ajunge să dețină controlul deplin a peste 80% din coasta Mării Negre a Ucrainei,  întrerupându-i totodată, comerțul maritim și izolându-l și mai mult de lume. Rezistând împotriva forțelor ruse înaintate în ultimele trei săptămâni, ucrainenii în apărare au reușit să preocupe un număr mare de trupe rusești. Dar eșecul Rusiei de a asigura o capturare rapidă a orașului i-a determinat pe comandanții ruși să recurgă la tactici de asediu medievale.

Reamintim, primarul din Cernihiv a făcut declaraţii despre starea oraşului de după ultimele bombardamente ale forțelor armate ale ruşilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *