Prima pagină » Actualitate » Primarul din Brăila îndeamnă la nepurtarea măștii: „Victorie! Fără mască în Brăila!”

Primarul din Brăila îndeamnă la nepurtarea măștii: „Victorie! Fără mască în Brăila!”

15 oct. 2020, 14:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Primarul din Brăila, Marian Dragomir, îndeamnă oamenii la nepurtarea măștii de protecție.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Marian Dragomir scrie că va respecta legea chiar și atunci când nu îmi convine, dar o să folosesc toate mijlocele legale pentru a apăra drepturile și libertățile brăilenilor și voi iniția procedura de modificare a hotărârilor și legilor abuzive.

Marian Dragomir citează hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgentă în care se arată că, în Brăila, deoarece sunt sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori, masca trebuie purtată doar în pieţe, târguri, zone de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), faleza, zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale, proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii.

„Când vă plimbați în Parcul Monument, Gradina Mare sau oriunde în Brăila, cu excepția locațiilor enumerate anterior, masca nu este obligatorie, dar cei care doresc o pot purta. Acum, fiecare are dreptul de a decide!!! Persoane mai temătoare spun… dar dacă nu purtăm masca o să crească cazurile. Eu îi întreb, cu tot respectul – garantează cineva că dacă purtăm masca nu ne infectam? Există un studiu oficial? Personalul D.S.P. Brăila a purtat mască, a respectat regulile… și totuși s-a infectat!!!”, a scris primarul Brăilei pe pagina sa de Facebook.

Marian Dragomir, aluzie la purtarea măștii: „Decât o viață slugă, mai bine 4 ani vultur!“

Primarul Brăilei consideră că se consider un om sincer și tocmai de aceea scrie ce crede, că masca de protecție nu ajută!

„Unii mi-au spus – Au trecut alegerile, ești 4 ani primar… stai liniștit… nu te pune contra curentului… Am spus odată – DECÂT O VIAȚĂ SLUGĂ, MAI BINE 4 ANI VULTUR!!! Nu sunt „vultur”, este doar un proverb românesc adaptat. O să rămân mereu același om sincer și nu ma voi vinde pentru un post sau interes personal”, a precizat Marian Dragomir.

„O să ne interziceţi să deschidem şi geamul“

Într-o altă postare pe pagina sa de Facebook, primarul oraşului Brăila, Marian Dragomir, s-a arătat împotriva măsurii privind purtarea obligatorie a măştii în toate spaţiile publice din municipiu.

Marian Dragomir susţine că mască trebuie să fie purtată doar în spaţiile aglomerate şi critică decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

„Pot înţelege obligativitatea purtării măştii în spaţiile aglomerate …. dar nu pot înţelege obligativitatea purtării măştii când te plimbi singur pe stradă, când te plimbi doar cu soţia, copilul sau prietena pe stradă, când cobori din maşină, intri in scara blocului sau in curte şi nu te întalneşti cu nimeni. O să ne interziceţi să deschidem şi geamul în ritmul acesta?”, a mai scris Marian Dragomir pe Facebook.

Măştile ar putea fi obligatorii până în vara

Măsuri drastice împotriva COVID-19 au fost luate în toată lumea. Un specialist de la Oxford a anunţat că măştile ar putea fi obligatorii până în vară. În condiţiile în care în Regatul Unit locuiesc sute de mii de romani, evident şi aceştia vor fi afectaţi.

Potrivit unor date neoficiale, în Anglia trăiesc peste 500.000 de romani, motiv pentru care aceştia sunt extrem de afectaţi, acum, de măsurile luate de autorităţi, în contextul epidemiologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`