Prima pagină » Local » Primarul dă autorizații de construcție, dar nu se gândește că se distrug drumurile!

Primarul dă autorizații de construcție, dar nu se gândește că se distrug drumurile!

06 sept. 2022, 02:00, 5 ,
Andreea Andrei în Local

La intrarea în satul Șorogari, comuna Aroneanu, drumul principal devine pericol public pentru oamenii care trec zilnic spre case. Primarul dă autorizații de construcție pentru cartiere rezidențiale, dar nu ia în calcul că mașinile de mare tonaj avariază asfaltul

Localnicii din Șorogari sunt terorizați de condițiile pe care le au în comună. Aceștia susțin că primarul dă autorizații de construcții oricui și oriunde. Cel mai mare pericol de pe drumul pe care oamenii îl străbat spre casă sunt anumite țevi de metal care încet-încet se ridică din asfalt și ar putea să le provoace daune serioase la mașini.

Primarul dă autorizații de construcție, dar nu repară daunele

Locuitorii comunei Aroneanu sunt la capătul puterilor din pricina condițiilor din satele comunei. Pe lângă faptul că în foarte puține locuri există asfalt, acolo unde este ajunge să fie distrus de camioane și diverse utilaje de mare tonaj care nu sunt reglementate în niciun fel.

„Intrarea în satul Șorogari este plină de adrenalină și suspans. E o margine de țeavă de oțel care așteaptă, cuminte, niște anvelope la tăiat. Asfaltul turnat are un dor de mare, face valuri. Când își pierd dorul de mare, gropile respective ne amintesc de monumentul eroilor neamului morți în bombardamente. Pentru situația asta trebuie să mulțumim domnului primar Moruzi, primul gospodar al comunei, groparului imobiliar 7Moon, prieten material și imaterial al domnului primar care a transportat sute de camioane supratonate cu pământ pe acest drum, dar și consilierilor locali care se gândesc la cetățeni și dorm”, declară Aurel Brașoveanul, locuitor al comunei Aroneanu.

Drumul principal este tranzitat de majoritatea localnicilor din satele din Aroneanu, motiv pentru care gradul de degradare a drumului este accentuat.

Blocuri imense pe malul lacului

Un alt aspect care trezește îngrijorarea localnicilor ar fi construirea unui mare complex de 24 de blocuri, chiar pe malul lacului Aroneanu.

Complexul 7Moon se construiește, în ritm alert, chiar pe malul lacului, iar cele 24 de blocuri de locuințe care răsar pe zi ce trece nu fac decât să creeze un disconfort continuu pentru localnici. Aceștia au de suportat praful, mizeria și zgomotele specifice unui șantier, dar și utilajele de mare tonaj ce strică straturile de asfalt.

Încă un motiv de îngrijorare îl constituie pericolul alunecărilor de teren din zonă, deoarece, în Șorogari, au dispărut puținii copaci care existau.

„Vom ajunge să ne trezim într-o dimineață cu blocurile alea mari și frumoase în lac. Casele noastre o vor lua la vale. Nu se gândește, nu îl interesează pe «don» Moruzi altceva decât șpăgile”, completează Bogdan, un alt localnic.

Primarul comunei Aroneanu, Benoni Moruzi, explică faptul că acest drum se află în reabilitare.

„Acel sector de drum face obiectul unui contract de execuție lucrări și este predat constructorului. Mai sunt și astfel de situații până la finalizarea lucrărilor. Finalizarea drumului ține de disponibilitățile financiare. Fondurile sunt obținute de la minister, din împrumut și fonduri guvernamentale”, a declarat Benoni Moruzi, primarul comunei Aroneanu.

Localnicii din Șorogari sunt terorizați de condițiile pe care le au în comună. Aceștia susțin că primarul dă autorizații de construcții oricui și oriunde. Cel mai mare pericol de pe drumul pe care oamenii îl străbat spre casă sunt anumite țevi de metal care încet-încet se ridică din asfalt și ar putea să le provoace daune serioase la mașini.

Comentarii
  • Aa… astazi sa înțelegem a scăpat primarul de la Dumesti iar de serviciu este ,,primarul de la Aroneanu”
    Dacă nu dădea autorizații era pus la gazeta ca de ce nu da… ca e un incompetent, etc.
    Dragi gazetari plătiți la comanda sa faceți reportaje de defăimare, luați și studiați problema apoi scrieți..

  • Moruzi trebuie alungat cu pietre, nu a făcut nimic pentru comună ci doar pentru buzunarul propriu.

  • Si in orasul Iasi nu e la fel? Spagarii din primarie (cu ChisChirica in frunte) si mafiotii imobiliari fac bani din tot felul de golanii, iar orasul e distrus de camioane, betoniere etc.

  • Si in orasul Iasi nu e la fel? Spa.garii din primarie (cu Chis.Chirica in frunte) si mafiotii imobiliari fac bani din tot felul de gol@nii, iar orasul e distrus de camioane, betoniere etc.

  • Danutz Mondialu

    Eu zic sa avem răbdare! dacă constructorul a luat angajamentul că repară stricăciunile sa vedem când și în cât timp! nu sunt fan Moruzi dar sa vedem cat mai durează până face firma podul din fața magazinului meu și rigolele aferente drumului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *