Prima pagină » Local » Primarul cu viziune scurtă, Mihai Chirica, face Iașul de rușine! Alte orașe au piețe agroalimentare la standarde europene, iar comercianților noștri le plouă în cap – FOTO

Primarul cu viziune scurtă, Mihai Chirica, face Iașul de rușine! Alte orașe au piețe agroalimentare la standarde europene, iar comercianților noștri le plouă în cap – FOTO

30 mart. 2024, 02:00, 21 ,
Sorin Pavelescu, în Local

Primarul cu viziune scurtă, Mihai Chirica, face Iașul de rușine din cauza dezinteresului pe care îl arată cu privire la dezvoltarea municipiului

De ani de zile, ieșenii sunt obligați să meargă la cumpărături în piețe învechite și murdare. Primăria Iași, în speță Mihai Chirica, nu a demarat niciun proiect de modernizare a acestora, iar locațiile au ajuns să arate ca în lumea a treia.

Primarul cu viziune scurtă, Mihai Chirica, face Iașul de rușine! Alte orașe au piețe agroalimentare la standarde europene, iar comercianților noștri le plouă în cap

De ani de zile, ieșenii sunt bătaia de joc a unui edil cu viziune scurtă, care este total dezinteresat de problemele și necesitățile reale ale acestora. Comercianții din piețele agroalimentare din municipiu sunt nevoiți să își vândă marfa pe tarabe ponosite, mâncate de rugină, iar în perioadele ploioase sunt nevoiți să își aducă umbrele de acasă din cauza faptului că locațiile au acoperișuri improvizate și sparte, astfel că apa le curge în cap. Piețele din Iași se prezintă la ani lumină în urmă față de cele din alte orașe ale țării, iar Mihai Chirica știe acest lucru, dar, de când este primar, nu a mișcat niciun deget ca să le modernizeze.

Un edil nepăsător ce doar pozează ca fiind interesat de ieșeni și de problemele acestora, dar care nu face nimic. Ori de câte ori este întrebat ce are de gând să facă pentru piețele din Iași, acesta spune doar că mai are o speranță, dar nu realizează niciun proiect concret. Asta e dovada clară că primarul Mihai Chirica este un edil cu viziune scurtă, care este mult prea ocupat cu șprițurile de la Legend și agățatul blondelor din locație, în loc să fie concentrat pe dezvoltarea municipiului pe care îl administrează. Până și taximetriștii s-au săturat să îl ducă beat acasă.

Cum ar putea un asemenea primar să fie apt să lucreze în interesul cetățenilor când seara iese la agățat prin baruri? Nu îl interesează, sub nicio formă, starea orașului, până și femeile evită să mai meargă în Legend pentru că s-au săturat de avansurile edilului care se crede buricul pământului și care a pierdut de mult conexiunea cu realitatea.

Piețele din Vaslui și Piatra Neamț, modernizate la standarde europene, în timp ce, la Iași, Chirica nu mișcă niciun deget pentru realizarea vreunui proiect

Dacă, în Iași, piețele agroalimentare sunt un dezastru, comercianții nu au condițiile necesare să își vândă produsele, iar cumpărătorii sunt sătui de spațiile învechite, la Vaslui, locațiile arată ca în occident, fiind modernizate la standarde europene. Ar trebui ca Mihai Chirica să mai facă o vizită în județele limitrofe, să ia un exemplu despre cum ar trebui să arate piețele agroalimentare.

Poate că în felul acesta se va „obosi” să facă un proiect și pentru ieșeni, pentru electoratul pe care îl minte la fiecare campanie electorală și de la care cerșește, la fiecare 4 ani, câte un vot în plus. Inclusiv la Piatra Neamț, locațiile sunt la standarde europene, iar delăsarea edilului nu poate demonstra decât faptul că acesta nu încurajează producătorii locali pentru a se dezvolta și pentru a putea să își vândă marfa în locații moderne. În oricare dintre piețele Iașului, fie că este vorba de Piața Nicolina, Piața Alexandru cel Bun, Piața Sudului (CUG), Piața Dacia, Piața Păcurari sau altele, situația a rămas încremenită în timp, iar Chirica se face că nu vede.

Primarul cu viziune scurtă, Mihai Chirica, face Iașul de rușine! Vaslui are piață agroalimentară la standarde europene, iar comercianților noștri le curge apa în cap.

Comentarii
  • Zii primaru chirika 7 vile si 7 dosare penale si trage apa .

  • pensionar Iasi

    cand dispare mafia din piata alexandru ? e plina piata de ciori bisnitare si speculante ce inseala pensionarii din Iasi

  • De ce in talcioc duminica sunt marlani ce ocupa cate 10 tarabe odata cu un bilet si afara vand pana peste bazar 100 de ieseni amarati ???

  • DE CE NU POSTATI COMENTARIILE AVETI NEAMURI LA PRIMARIE SAU LA ECOPIATA ???

  • total gresit ,comerciantii stau in afara pietelor pe trotuare .cei care vand la tarabe sunt bisnitarii care cumpara marfa de la samsarii de la cug. o mare evaziune fiscala pe spatele oamenilor.

  • In talcioc duminica in iasi sunt 2 frati mici de statura bruneti ce fura pe rupte de la portofele la argint de pe tarabe ,aveti grija la buzunare cand ii vedeti .#

  • ðece dim8neata in talciociasi maturatoru din talcioc ocupa 20 de tarabe si 15 locuri pe jos pentru neamurile si neamurile lui ecopiata ce face e doar aspirator de taxe ?

  • mafia ecopiata e un aspiator de taxe nu fasi nik pt vanzatorii si taranii autohtoni

  • -militia in loc sa patruleze si sa faca pande ca in lege ei stai in masini cu cafeluta pe tik tok

  • Eusebiu Calin

    Pe penalu de chirika il intereseaza doar spaga atat are 7 vile il doare la kur de Iasi si de Ieseni ii dadea lui escrocu de starika 9000 lei pe luna fara sa faca nimic ,acum a pus alta putoare la ecopiata ce nu face nimic ,in piete a vopsit tarabele doar randu din fata si se lauda pe fb ca a facut multe ..in visele lui doar ..mafia ecopiata din talcioc are lepre ce ocupa cate 10 tarabe sau le rezerva pt cunostintele lor ,politia nu se implica ,asa politie asa primar ,corupti si mitomani !

  • 💥ȘOK și GROAZĂ !💥La TALCIOC e marfă din TOMBERON !!!😱

    💥Atenție !!! Majoritatea mărfii din talcioc a.k.a. piața de colecționari provine din tomberoane !!!
    Foarte mulți gunoieri adună marfă de la tomberoanele din Pașcani, Tg Frumos etc și vin în Iași și o vând la preț de antichitate.
    Linguri,oale, ceaune uzate, cărți,timbre, tinichele …toate provin de la GUNOI !

  • La alegerile trecute au venit la vot doar 27% din cetateni. CHIRICA a fost votat la alegerile din 2020 de 36.196 alegători din 322.441 persoane înscrise. Adică 11,22% din persoanele cu drept de vot. Practic a fost ales de panseluțari, de persoanele din primarie si institutiile ei, haita abonata la banul public și cam atit.
    Trebuie sa inteleaga toata lumea, Chirica, are grija doar de cei 12-15% din cei care vine la vot : asistatii sociali (ajutoare, nu-i cheama sa-si faca zilelel de lucru etc) , pensionarii cu venituri mici (libere cu nemiluita la transport in comun si nejustificat pentru multe dintre trasee pe are nu le utilizeaza niciodata, tot felul de chermeze pe banii primariei etc), imbuibatii din institutiile si firmele primariei care sint haita lui de vot si vor muri si tot il vor vota.
    Faceti singuri calculul cit angajati are Ecopiata, Citadin, Salubris, CTP, Servicii publice, primaria, muzeul x si y si veti vedea ca oamenii normali nu conteaza. SALUBRIS are 681 de angajati, CITADIN : 294, SERVICII PUBLICE : 562. Ma adaugati sutele de angajati din Politia LOCALA si institutiile primariei si miile de asistati sociali care primesc bani pentru ca nu au unde munci si care nu fac nimic. La atitea resurse, trebuia sa lingem mac prin oras. Vedem zilnic nivelul administratiei lui CHIRICA : vatmani care schimba macazul cu ranga, camioane din care cind a fost zapada s-a aruncat cu lopata sare (care in final vedem ca distruge astfaltul) si…. in loc de utilaje de deszapezire, am vazut buldoexcavatoare, camioane etc care sint utilaje pentru constructii nu pentru strins zapada. E plin youtube-ul de tehnologii pt sec. XXI si in Iasi deszapezim cu utilaje pentru sapat santuri inchiriate pe bani frumosi de la haitele asociate primariei. Asta, in secolul 21, anul 2024 intr-un oras cu pretentii de oras intelectual, universitar, cu cercetare si alte mofturi si pretentii.
    Ati vazut in ultimul an vreun intelectual sau vreo figura importanta a orasului care sa le dea peste bot acestor derbedei ? Nu niciunul pentru ca toti stau in birlog, minjiti de salarii babane si privilegii. Ti-e greata de atita mediocritate, indiferenta si ticalosie din partea primarului si a haitei lui. Sintem acolo unde trebuie sa fim cu astfel de conducatori. Un lucru este sigur. Pina cind cei care gindesc, cei care au initiativa ori cei care au realizat ceva important in viata prin fortele lor nu ies la vot, nimic nu se va schimba. Pe CHIRICA nu-l intereseaza decit sa intretina bazinul lui de vot care nu are pretentii de normalitate ca ceilalti ori ii controleaza pentru ca depind de el. Tot festivismului lui gretos pe la manifestarile la care participa, pozele pe Facebook si pe unde spune vorbe goale completeaza acest fapt. E trist dar asta-i realitatea.

  • Chiar daca in Primarie, institutiile publice si societatile Consiliului local salariatii au salarii bune, nivelul dezastruos al activitatii si eficienta nu se schimba. Exista insa si o minoritate in aceste institutii care-si face treaba bine. Am intilnit astfel de oameni. Doar ca, pentru a fi performant, iti trebuie mai intii minte, nu bani. In concluzie, in majoritate, Primaria, societatile CL si institutiile primariei (POLITIA LOCALA, SALUBRIS, ECOPIATA, CTP, CITADIN, DAC, Finante locale etc) nu sint altceva decit o gloata de golani analfabeti si incompetenti, multi neamuri intre ei, multe curve, multi lingai , care au ca singur scop sa primeneasca si sa mulga pe cetateni si pe altii ca sa alimenteze buzunare personale. La vreme de alegeri, daca numarati toti angajatii din aceste structuri, sint votanti extrem de fideli ce lupta in haita pentru a-l pastra pe mafiotul sef, primarul sau cine o mai fi. In nici o firma reala nu exista asa un surplus de personal si atita ineficienta. In economia reala, firme din acestea ar muri imediat. In Iasi, li se asigura monopol. Numarati citi angajati au aceste societati ale primariei ori institutii si veti vedea ca interesul de a le avea este majoritar electoral pentru ca votul lor este garantat. E spirit de haita. Voturi garantate. Nu conteaza pentru ce au fost create aceste structuri, nu exista controale sau audituri, totul in aceste structuri e protejat de mafiotul sef. Lunar, mafiotul sef primeste daruri de tot felul, dar mai ales plicuri cu bani de la fiecare dintre sefi. Aveti exemplul cel mai bun cu botezul copilului Primarului, a vicelui Botez si cite or mai fi. Exista dovezi. In fapt, multi dintre ei sint niste nulitati in toate directiile. Din pacate nimeni, nici macar opozitia sau presa nu zice nimic, iar justitie nu avem. Uitati-va la fetele acestor sefi din institutii si vedeti chipuri de oameni mediocri, supusi et cu inteligenta minimala. Uitati-va ce origini si studii au acesti oameni !

  • exemplu de urmat

    O localitate din Bosnia a interzis politicienilor campania electorală pentru alegerile generale din urma cu 4 ani. În piața centrală din Podgora, un sat în apropiere de Sarajevo, un afiș mare avertiza: „Ne mințiți de ani de zile. Niciun partid nu e binevenit în Podgora”, scrie AFP.Hai sa facem front comun. Ca in Bosnia ! Va imaginati mutrele tuturor la o astfel de actiune in Iasi? Imaginati-i pe Chirica, Alexe, Balaniscu, Bodea, CHichirau, Ciuhodaru, Alexe etc. Sa-i luam la rost ca sa vada ca ne pasa. Singurul lucru de care le mai este frica acestor nemernici este multimea. Dar sa vina multi, nu citiva.

  • multa mueee psd pnl multa mueee ecopiata multa mueee kirica

  • @exemplul de urmat , iti recomand un autor din curtea noasta , controversatul Panait Istrati care dupa o calatorie in URSS cu prilejul aniversarii a 10 ani de socialism
    a scris mai multe carti :

    Confession pour vaincus. Après seize mois dans l’URSS sau Vers L’autre Flamme

    ,, Spovedanie Pentru Invinsi „sau ,,Spre Alta Flacara”⁰ in traducere libera

    Ei bine , in una dintre aceste carti spune cam asa ; citez din memorie : Orice organizatie(partid) e facut in folosul organizatorilor (cei pe care ii vedem zilnic peste tot in politica), nicidecum a celor organizati(prostimea)

    Are curaj cineva sa scrie asta pe frontispiciul Casei Poporului?

    Lectura placuta daca ti-am starnit interesul despre P.Istrati!

  • De ce nu sfisati comentariul sunt idioti. Sper sa nu mai aveti cititori

  • Sosoaca vine si va f.te

    La puscarie cu chirica 7 dosare penale ,la puscarie cu aivanoaiei ,la puscarie cu mafia ecopiata iasi .

  • Nu „primarii” sunt vinovati, locuitorii care sunt deacord asa ca, toti trebuie sa mergem la vot 100% sper ca afisati acest mesaj. Din pacate sunteti un ziar care nu respecta liberul arbitru.

  • A dat bani lu varu andrei ateneu acolo sunt pietele

  • Nu votați Chirica

    Nu mai votam Chirica ! Punct !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *