Prima pagină » Titlurile zilei » Primarul Ciprian Grosu din comuna Rediu are apucături de șmecher! A încasat taxa pentru un bloc, dar nu a emis autorizația. Dezvoltatorii imobiliari vor să facă plângeri penale – FOTO

Primarul Ciprian Grosu din comuna Rediu are apucături de șmecher! A încasat taxa pentru un bloc, dar nu a emis autorizația. Dezvoltatorii imobiliari vor să facă plângeri penale – FOTO

08 oct. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Primarul comunei Rediu este acuzat că stopează proiectele imobiliare. Primăria condusă de Ciprian Grosu a încasat taxa pentru eliberarea autorizației, dar documentația nu a emis-o. Primarul a cerut amendarea dezvoltatorului, pentru că blocul nu era autorizat pentru zona de extravilan. Fix în aceeași situație se află și primarul, o parte din proprietate se află în extravilan. Investitorii amenință cu plângeri penale

Ciprian Grosu, primarul comunei Rediu, județul Iași, este implicat într-un nou scandal. De data asta, conflictul are legătură cu activitatea dezvoltatorilor imobiliari din comună. La finalul anului 2020, Andrei Pavel Mărgineanu a cerut autorizarea celui de-al treilea bloc de locuințe colective de pe strada Dealul Zorilor, nr. 28. S-a dus la compartimentul urbanism, moment în care i s-a transmis să achite taxa pentru eliberarea autorizației de construire, în valoare de 9.700 de lei.

Funcționarii l-au înștiințat că se poate apuca de lucrare, pentru că autorizația va fi emisă pe parcurs. După ce a achitat taxa pe data de 26.10.2020, a demarat lucrările, ajungând cu blocul la etajul al doilea. De precizat că regimul de înălțime propus a fost S+D+3E+M. De menționat că, în luna septembrie 2020, sunt organizate alegerile locale. Vasile Haidău pierde alegerile, iar Ciprian Grosu este ales noul primar, din partea USR-PLUS. Printre primele lucruri pe care le-a făcut a fost să-l amendeze pe Andrei Mărgineanu, administratorul societății Zorilor Residence SRL, deși taxa pentru autorizația de construire a fost achitată. Controlul a fost comandat după aproximativ o lună de la câștigarea alegerilor.

Andrei Mărgineanu a fost amendat cu suma de 25.000 de lei

Pe data de 06.11.2020, Silviu Rusu, inspectorul din cadrul compartimentului urbanism, aplică societății o amendă de 25.000 de lei, cuantumul maxim fiind de 100.000 de lei. La zece zile de la semnarea procesului-verbal, Andrei Mărgineanu a achitat amenda. După, a început chinul pentru dezvoltator. S-a dus la primărie și a depus documentația pentru intrarea în legalitate. Însă, primarul Ciprian Grosu a refuzat sistematic să elibereze documentația. Investitorul crede că totul a început de la un banner electoral.

„Eu cred că mi se trage de la un banner electoral. Am o proprietate în comună unde i-am permis contracandidatului să pună un banner pe parcursul campaniei electorale. Nu ai cu cine vorbi. Primarul refuză efectiv să emită acte. Este o practică în comună, achiți taxa de autorizare și te apuci de treabă, pentru că ai toată documentația în regulă. A venit să amendeze deși am plătit taxa pentru eliberarea autorizației. Eu aveam documentația încă de pe vremea fostului primar”, a declarat Andrei Mărgineanu.

Actualul primar nu este străin de proiectele imobiliare.

Primarul Ciprian Grosu este chemat în fața instanței

Recent, Andrei Mărgineanu a apelat la magistrații Trbunalului Iași pentru a obține avizele de la Primăria Rediu pentru intrarea în legalitate. Deocamdată nu a fost publicată data la care va avea loc primul termen de judecată.

„Vă informăm că, în prezenta situație, instituția publică pe care o conduceți nu a respectat termenul de 30 de zile, iar în calitatea noastră de solicitant vom sesiza instanța de judecată competentă cu o acțiune specifică, ce va avea ca obiect obligația de a face, respectiv obligă Consiliul Local Rediu la soluționarea cererii și vom solicita și cheltuieli de judecată. Adăugăm că ne rezervăm și dreptul de a depune plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu”, se arată în plângerea dezvoltatorului.

Primarul comunei Rediu spune că dezvoltatorul nu poate intra în legalitate

Contactat telefonic, primarul Ciprian Grosu a precizat că investitorul Andrei Mărgineanu nu poate intra în legalitate, pentru că o bucată din teren se află în extravilanul comunei. Asta în condițiile în care casa primarului a fost autorizată pe o bucată de teren tot din extravilan.

„Nu știu despre niciun banner. Dumnealui are o construcție fără autorizație. Dumnealui nu poate intra în legalitate pentru că este în extravilan. Așa spune legea, eu sunt arbitru, nu poate intra în legalitate. Primăria lucrează la noul PUG, atunci ar putea fi o posibilitate de intrare în legalitate, dacă se extinde, cu respectarea indicatorilor urbanistici. Voi cere un punct de vedere de la juridic. Eu sunt autorizat cu casa din 2015, mi-a dat Primăria comunei Rediu. Este o greșeală a fostei administrații publice. Eu nu am cum să mă amendez singur. Dacă e mai mult de trei ani, se prescrie. Vreau să intabulez. Este o magazie, nu un garaj cum se spunea”, a replicat primarul.

Ciprian Grosu a fost implicat în alt scandal după ce a fost obligat să returneze aproape 300.000 de lei din fondurile instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *