Prima pagină » National » Primarul Capitalei, Nicușor Dan, cere ajutor de la Guvern pentru termificare
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, cere ajutor de la Guvern pentru termificare

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, cere ajutor de la Guvern pentru termificare

31 ian. 2022, 12:55,
în National

Într-o intervenție de la începutul şedinţei Consiliului General al Capitalei, Nicușor Dan arată faptul că Guvernul ar trebui să ofere   ajutor pentru termificare. Primarul Capitalei a arătat că a mai depus o cerere în acest sens, în urmă cu câteva luni.

Asta în condițiile în care în București sunt mii de persoane care nu au avut energie termică pentru că au fost semnalate mai multe disfuncțiuni la rețeaua de distribuție.

Nicușor Dan cere ajutor de la Guvern pentru termificare

Așadar, la începutul ședinței de Consiliu de la Primăria București, Nicușor Dan a făcut referire la un ajutor din partea Guvernului pentru termificare. Edilul Capitalei a arătat faptul că bugetul Bucureștiului are o problemă mare în ceea ce privește o astfel de subvenție. Nicușor Dan a menționat faptul că în caz contrar, dacă Guvernul nu dă ajutor pentru termificare, Bucureștiul nu va mai avea bani pentru investiții. În această situație s-ar regăsi și alte orașe din țară:

„Permiteţi-mi să reiterez problema pe care o avem cu bugetul. Pe de o parte avem subvenţia la termoficare – şi aici am rugămintea să reflectăm asupra preţului pe care îl suportă populaţia din totalul de 860 de lei, pentru a echilibra bugetul. Am făcut în urmă cu trei luni acea propunere pentru 280 de lei pe gigacalorie. Pe de altă parte, reiterez solicitarea către autorităţile naţionale de a ajuta Bucureştiul, ca şi celelalte autorităţi locale, pentru subvenţionarea în parte a preţului gigacaloriei, pentru că altfel nu o să avem bani pentru investiţii şi alte lucruri de care Bucureştiul are nevoie”, a spus edilul general.

Nicușor Dan dorește mărirea prețului gigacaloriei în București

În repetate rânduri Nicușor Dan a dorit mărirea prețului gigacaloriei din București. Ultima oară când a dorit acest lucru s-a întâmplat acum câteva luni dar fără succes. La acea dată editul menționa faptul că USR și PSD s-au opus unei asemenea măsuri

Propunerea pe care am făcut-o consilierilor generali a fost că, începând de la 1 decembrie 2021, preţul pe care bucureştenii să îl plătească pentru gigacalorie să fie 280 de lei, TVA inclus. Această propunere a rezultat dintr-o discuţie cu consilierii din majoritate, a fost îmbrăţişată de PNL şi PMP, nu şi de către USR. (…) se arăta în intervenţia de la acea dată a lui Nicușor Dan.

Probleme mari pentru bucureșteni în ceea ce privește furnizarea de apă caldă și căldură

De la începutul iernii au fost mii de bucureșteni care s-au plâns de faptul că nu au apă caldă și nici căldură. Așadar, au fost probleme uriașe pentru oamenii care s-au văzut nevoiți de a căuta soluții, în lipsa unor venite din partea administrației Capitalei. Problema nu este una nouă şi este una istorică pentru București. La preluarea mandatului, dar şi înainte, în campanie electorală, Nicușor Dan a promis măsuri eficiente și urgente pentru remedierea infrastructurii.

De exemplu, în urmă cu 1 an, mii de bucureșteni au rămas în frig din cauza unei avarii la Magistrala 1. La acea vreme oamenii s-au arătat revoltați de acest lucru și au făcut o comparație cu ecopa comunistă:

”Caloriferele…de vară. Dacă ar sta la soare…. şi apa caldă, fiind duminică, am avut dimineaţă. Să vedem cum e pe zi. E cu program, ca pe vremea lui Ceauşescu. Suntem obişnuiţi, ne simţim mai tineri cu 30 de ani”, a declarat un bătrân.

Oricum, până acum Guvernul nu a declarat că va oferi un ajutor de termoficare pentru București sau alte orașe care sunt în situația prezentată mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *