Prima pagină » Titlurile zilei » Primarul acceptă ofertele unor firme obscure! Edilul face combinații pe banii orașului pe care îl conduce

Primarul acceptă ofertele unor firme obscure! Edilul face combinații pe banii orașului pe care îl conduce

22 nov. 2022, 02:00, 5 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Ioan Alexa, primarul orașului Podu Iloaiei, plătește studii de fezabilitate și servicii de consultanță din buzunarele localnicilor. Namur Studio S.R.L., administrată de Bogdan Botezatu, și Aventis Management S.R.L., condusă de Andrei Tabarcea, împreună cu Anca Acătănoaie, sunt cele două firme prezente în portofoliul de achiziții al Primăriei Podu Iloaiei. Edilul face combinații pe banii orașului pe care îl conduce, acceptând ofertele societăților la puțin timp după depunerea lor pe platforma Sistemului de Achiziții Publice (SEAP)

Societatea condusă de Bogdan Botezatu, înființată în 2011, are o situație financiară cel puțin îndoielnică, dacă ne raportăm la cifrele de afaceri și profitul firmei. Acestea depășesc câteva zeci de mii de lei. Namur Studio S.R.L. a figurat ani buni fără angajați, dar cu creșteri financiare substanțiale. Pe de altă parte, societatea condusă de Andrei Tabarcea, împreună cu Anca Acătănoaie, Aventis Management S.R.L., este una proaspăt înființată, dar care a beneficiat imediat de încrederea edilului Ioan Alexa, acesta acceptându-le mediat ofertele depuse pe SEAP.

Edilul face combinații pe banii orașului Podu Iloaiei, plătind sute de mii de lei pentru elaborarea unor documentații

Sediul primariei orasului Podu Iloaiei

Primăria orașului Podu Iloaiei acceptă ofertele de consultanță de sute de mii de lei

Ioan Alexa, primarul orașului Podu Iloaiei, a acceptat, la data de 2 noiembrie 2022, două oferte, la nici 24 de ore de la depunere, ale societății conduse de Bogdan Botezatu. Edilul a achiziționat, prin platforma SEAP, servicii pentru elaborarea unor documentații. Achizițiile directe vor scoate 400.000 de lei, fără TVA, din bugetul local al comunei.

Namur Studio S.R.L. este înființată de 11 ani, iar din 2016 nu mai are niciun angajat, dar înregistrează profituri. Mai exact, în 2016 a înregistrat o cifră de afaceri de 43.300 de lei și un profit de peste 35.000 de lei, figurând fără angajați. În 2017, cifra de afaceri a societății conduse de Bogdan Botezatu a înregistrat o creștere de peste 30.000 de lei, ajungând la peste 75.000 de lei și la un profit de peste 61.000 de lei, figurând și atunci fără angajați. Anul 2020 i-a adus societății Namur Studio S.R.L o scădere a cifrei de afaceri, ajungând la puțin peste 29.000 de lei și la un profit de 24.000 de lei. În anul 2021, cifrele au crescut, iar firma condusă de Bogdan Botezatu a înregistrat o cifră de afaceri de peste 37.000 de lei și un profit de peste 28.000 de lei, însă firma nu a avut angajați nici atunci.

La o analiză a situației financiare a societății Namur Studio S.R.L reiese că edilul face combinații pe banii orașului, acceptând ofertele unei firme cu un istoric cel puțin dubios. Astfel, primarul acceptă să plătească sume uriașe din banii bugetului local, fără să se intereseze măcar cui îi oferă.

Aventis Management S.R.L., proaspăt înființată, a câștigat repede încrederea edilului din Podu Iloaiei

Andrei Tabarcea unul dintre administratorii societatii Aventis Management S.R.L

Andrei Tabarcea scoate la rampă o ouă firmă de consultanță sub numele Aventis Management S.R.L

Societatea Aventis Management S.R.L., condusă de Andrei Tabarcea, împreună cu Anca Acătănoaie, s-a bucurat de un real succes încă de la înființare.

Din februarie 2022 și până în prezent, societatea condusă de Andrei Tabarcea, împreună cu Anca Acătănoaie, s-a bucurat de 56 de oferte acceptate pe SEAP, care se ridică la o valoare totală de peste 2,4 milioane de lei, fără TVA.

Astfel, edilul orașului Podu Iloaiei, Ioan Alexa, a acceptat patru oferte depuse de Aventis Management S.R.L., cu o valoare de peste 190.000 de lei, fără TVA. În luna mai a acestui an, primarul din Podu Iloaiei a acceptat două oferte trase la indigo, ambele cu o valoare de 20.000 de lei, fără TVA, ce aveau ca obiect servicii de consultanță pentru proiecte finanțate prin PNRR, urcate pe platforma SEAP pe 5 mai și acceptate în următoarea zi.

Luna septembrie 2022 a mai adus în portofoliul societății conduse de Andrei Tabarcea, împreună cu Anca Acătănoaie, un contract de consultanță, în valoare de 25.000 de lei, fără TVA, încheiat cu orașul Podu Iloaiei. În luna octombrie, edilul a acceptat oferta celor de la Aventis Management S.R.L., în valoare de 130.000 de lei, fără TVA, la câteva ore de la depunere, tot pentru servicii de consultanță.

În luna octombrie a acestui an, Andrei Tabarcea, împreună cu alt afacerist din Iași, a primit bani frumoși din partea edilului comunei Aroneanu, doar pentru depunerea unor oferte. Atât Andrei Tabarcea, cât și Anca Acătănoaie sunt administratorii mai multor societăți ce oferă servicii de consultanță printre primăriile din județ și din țară. Mai exact, asociata lui Andrei Tabarcea mai deține o firmă, Avelans Management S.R.L., iar cifrele par cusute cu ață albă. Aceasta a înregistrat, de la înființare și până în 2021, cifre de afaceri și profituri uriașe, fără a avea vreun angajat.

În 2020, anul înființării societății, Anca Acătănoaie a înregistrat o cifră de afaceri de peste 92.000 de lei și un profit de 40.000 de lei, fără să aibă vreun angajat. Tot fără angajați, Avelans Management S.R.L. a înregistrat, în anul 2021, o cifră uriașă de afaceri, în valoare de aproape 300.000 de lei, dar și un profit de peste 163.000 de lei.

Edilul orașului Podu Iloaiei nu știe ce oferte acceptă pe SEAP

Captura de ecran de pe platforma Lista Firme cu situatia financiara a societatii Namur Studio S.R.L

Societatea condusă de Bogdan Botezatu, Namur Studio S.R.L are o situație financiară cusută cu ață albă

Ioan Alexa, primarul orașului Podu Iloaiei, a uitat ce oferte a acceptat din partea Namur Studio S.R.L, arătându-se deranjat de întrebările formulate de reporterii BZI.

„Credeți că știu ce am acceptat și ce firme!? Nu le cerem numărul de angajați, nu mergem pe criteriul acesta. La revedere“, s-a limitat să spună Ioan Alexa, primarul orașului Podu Iloaiei

Ulterior, edilul din Podu Iloaiei a revenit cu precizări în ceea ce privește societatea condusă de Bogdan Botezatu.

„Suntem într-o goană de a aduna bani europeni în comunitatea noastră și asta ne face să fim foarte activi. Căutăm prețul cel mai mic și să tragem cât mai mult de bani. Nu cred că nu au angajați. Pe mine mă interesează ca serviciile să fie de calitate“, a transmis Ioan Alexa.

În ceea ce privește firma de consultanță deținută de Andrei Tabarcea și Anca Acătănoaie, edilul orașului a precizat faptul că plățile către societatea Aventis Management S.R.L. vor fi efectuate doar după implementarea proiectelor.

„Toate contractele pe care le avem cu toate aceste firme de consultanță sunt acceptate, cu o condiție, ca plata să fie făcută la succes (n.r. – dacă proiectul se va implementa)“, a adăugat edilul orașului Podu Iloaiei.

Administratorul Namur Studio S.R.L. nu poate explica situația financiară a societății pe care o conduce

Captura de ecran de pe platforma SEAP cu achizitiile cu doua oferte acceptate de orasul Podu Iloaiei ale societatii Namur Studio S.R.L

Namur Studio S.R.L se poate lăuda cu două contracte de 400.000 lei fără TVA semnate cu primăria orașului Posu Iloaiei

Administratorul firmei Namur Studio S.R.L. nu a știut să explice cifrele oscilante din societatea fără angajați. „Eram angajat în altă parte. Așa era situația economică. Nu înțeleg la ce vă referiți? Am subcontractat“, a răspuns confuz Bogdan Botezatu, administratorul societății. Reporterii BZI l-au întrebat pe Bogdan Botezatu dacă edilul orașului Podu Iloaiei l-a chemat la negocieri înainte de a depune ofertele pe SEAP, dat fiind faptul că acestea au fost acceptate în aceeași zi, însă acesta a răspuns ezitant.

„Da, nu știu ce să va spun! Da…! Întrebați acolo (n.r. – la Primăria Podu Iloaiei)“, a răspuns administratorul societății Namur Studio S.R.L.

În ceea ce privește societatea Aventis Management S.R.L., reporterii BZI au încercat să ia legătura cu administratorii firmei, dar aceștia nu au răspuns apelurilor telefonice.

Așadar, în portofoliul Primăriei Podu Iloaiei, achizițiile se desfășoară pe repede înainte. Edilul face combinații pe banii orașului, plătind sute de mii de lei unei firme obscure, cu cifre de afaceri și profituri în creștere, dar fără a avea angajați. În același timp, societatea Aventis Management S.R.L., înființată de Andrei Tabarcea, împreună cu Anca Acătănoaie, are un real succes printre primăriile din județ și din țară, încă de la înființare, semnând contracte de milioane de lei.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Mai este primarul din Focuri, alt combinator!!!

  • Toți primarii sunt combinatori cu binecuvântarea întregului aparat de stat cu care sunt toți în cârdășie și de unde pleacă ordinele mafiei.

  • Bai șo bo la ni lor scrieți și cât bine face pentru comunitate, de ce nu scrieți ca nu va plătește???

  • Vine Craciunul si foamea-i mare . Aceste sevicii sunt OBLIGATORII pentru implementarea proiectelor comunitatilor si sunt cheltueli ELIGIBILE din fondurile atrase. Aveti cateva zile de cand scrieti despre aceste firme de consultanta dar ei nu si nu sar….. la cap cu nimic.

  • Pleaca si el din primarie cu un Mustang !?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`