Prima pagină » Local » Primăriile din județul Iași au primit banii de la Consiliul Județean. Iată cum s-au împărțit 110 milioane de lei
Primăriile din județul Iași au primit banii de la Consiliul Județean. Iată cum s-au împărțit 110 milioane de lei

Primăriile din județul Iași au primit banii de la Consiliul Județean. Iată cum s-au împărțit 110 milioane de lei

27 ian. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Primăriile din județul Iași au primit fonduri de la Consiliul Județean. Administrația județeană a împărțit 110 milioane de lei către cele 98 de primării. Cei mai mulți bani au ajuns la primăriile conduse de primari PNL

Consiliu Județean (CJ) Iași a distribuit către primăriile din județ sumele provenite din unele venituri ale bugetului de stat, precum şi cele din impozitul pe venit estimat a fi încasat. Autoritatea județeană a distribuit circa 110 milioane de lei către toate cele 98 de primării din Iași. Costel Alexe, președintele CJ Iași, a arătat și cum au fost distribuite fondurile respective.

“Am avut prima şedinţă de plen din acest an şi vreau, înainte de toate, să îi asigur pe ieşeni că vom căuta cele mai bune soluţii pentru ca proiectele importante pe care ni le dorim cu toţii să devină realitate şi să aducem dezvoltare comunităţilor noastre”, a spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Primăriile din județul Iași au primit fonduri de la CJ

Banii au fost alocați în funcţie de suprafaţă şi de populaţie. Conform documentului, cei mai mulţi bani vor ajunge la municipiul Iaşi (15,5 milioane de lei), dar și la municipiul Paşcani (3,3 milioane de lei). Orașul Hârlău va beneficia de 1,3 milioane de lei, în timp ce orașul Târgu Frumos va beneficia de 1 milion de lei. De asemenea, orașul Podu Iloaiei va beneficia de 1,4 milioane de lei.

”Scopul nostru principal este să sprijinim dezvoltarea echilibrată a tuturor comunelor din județ, să creăm șanse egale pentru cetățeni, prin eliminarea discrepanțelor economice, sociale și culturale care, din păcate, există și sunt destul de mari. În ceea ce privește alocarea către localități a sumelor corespunzătoare cotei de 6 la sută din impozitul pe venit, vom face repartizarea, ca și până acum, pe baza formulei 20 la sută populație, 80 la sută suprafață, tocmai pentru a asigura finanțare echilibrată”, a mai spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Bani pentru comunele din județul Iași

Dintre comunele din județul Iași, localitatea Miroslava va beneficia de 2,8 milioane de lei, Ciurea va încasa 1,7 milioane de lei, Aroneanu va beneficia de 1,1 milioane de lei, iar comuna Lețcani va lua 1,6 milioane de lei.

”Nu împărțim comunitățile după culoarea politică a primarilor. Am încredere că, muncind cu responsabilitate și dedicare, împreună cu dumneavoastră, cetățenii județului Iași, vom reuși să construim o comunitate frumoasă”, a mai spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Nu e prima oară când CJ Iași dă fonduri către primării prin bugetul de stat.

Noi proiecte la CJ Iași

Consilierii județeni au votat și pentru alocarea fondurilor necesare continuării lucrărilor la Spitalul pentru Copii ”Sfânta Maria” și la pavilionul administrativ de la Spitalul de Boli Infecțioase. Aleșii județului au mai discutat și despre modernizarea unor drumuri județene, restaurarea Muzeului ”Vasile Pogor” și a Muzeului ”Nicolae Gane”.

A fost aprobat, de asemenea, Programul Județean de Dezvoltare Economico-Socială Iași pentru perioada 2021-2024. Este vorba despre un instrument prin care CJ Iași va acorda finanțare nerambursabilă de până la 90 la sută primăriilor, pentru dezvoltarea mai multor tipuri de proiecte. Printre acestea se numără și modernizarea târgurilor și piețelor locale, extinderea rețelei de gaz și modernizarea terenurilor de sport. Primăriile din județul Iași vor beneficia și de alte tipuri de investiții cu sprijin de la CJ.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024