Prima pagină » Local » Primarii PSD din județul Iași au scandalizat partidul. Organizația municipală a fost distrusă de Maricel Popa
Primarii PSD din județul Iași au scandalizat partidul. Organizația municipală a fost distrusă de Maricel Popa

Primarii PSD din județul Iași au scandalizat partidul. Organizația municipală a fost distrusă de Maricel Popa

16 feb. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Primarii PSD din județul Iași au executat din plin ordinul lui Maricel Popa, pentru dizolvarea organizației municipale, din interese greu de înțeles. Primarii social-democrați ieșeni au ajuns să decidă ce se întâmplă în filiala municipală, scopul fiind deturnarea atenției de la rezultatele organizației județene

Dezastrul bate la ușa organizației PSD Iași! Circul făcut de conducerea PSD la ședința Comitetului Executiv de săptămâna trecută a ajuns să aibă urmări printre oamenii din partid.

Maricel Popa, „actualul lider” al organizației județene, a impus schimbarea conducerii filialei municipale, tocmai pentru a-și pune oamenii „de paie” la șefia acesteia. Iar Popa și-a dus planul la îndeplinire cu ajutorul mai multor primari PSD din județul Iași, care au calitatea de „sclavi”, fără de care nu ar fi reușit nimic.

Primarii PSD din județul Iași au decis soarta filialei municipale

Organizația municipală a PSD Iași a ajuns la cheremul unor persoane din județ, oameni care nu au nici cea mai mică tangență cu orașul. Este și cazul primarilor din filială, care, nu de puține ori, au hotărât soarta municipiului Iași, fără că ei să facă parte din organizația respectivă. Cum se poate ca oameni precum Cătălin Lupu, de la Ciurea, sau Ionel Vatamanu, edilul de la Târgu Frumos, dar și Gheorghe Văleanu, din comuna Ion Neculce, să poată influența politic soarta orașului? Este o rușine pentru Iași, oraș universitar, ca, din punct de vedere politic, să fie condus de nulități.

Practic, niste habarniști care nu știu decât să ajungă la mall când vin în Iași decid soarta orașului. Schimbarea conducerii municipale PSD Iași a fost decisă de aceștia, cu câțiva oameni de-ai lui Popa, precum Bogdan Balanișcu, Bogdan Crucianu și Bogdan Cojocaru. Poate la Buzău, de unde este Marcel Ciolacu, așa se poate întâmpla. Dar, într-un oraș universitar ca Iașul, acest lucru nu ar trebui să se întâmple. E ca și cum i-am compara pe Vatamanu sau Lupu cu un rector sau un profesor universitar.

PSD Iași s-a compromis sub conducerea lui Maricel Popa

Ar trebui ca instituțiile statului să fie atente cu primarii, desfășurați ca un grup infracțional organizat, cu averi strânse și trecute pe soții și copii. Toate aceste aspecte ar trebui analizate clar de organele de anchetă. De precizat este că sunt și oameni de bun simț la PSD Iași, dar majoritatea au fost dați deoparte și cei mai obraznici le-au luat locul. De altfel, și președintele PSD, Marcel Ciolacu, l-a încurajat pe Maricel Popa să facă tot felul de mizerii.

Ciolacu ar trebui să nu uite că, atunci când va fi cazul, și el va păți același lucru. Așa se ajunge ca PSD-PNL să fie aceeași mizerie. Cotidianul BZI își propune ca activitatea ambelor partide să fie monitorizată foarte bine. Oamenii trebuie să se gândească că PSD și PNL vor cădea la un moment dat, iar, la viitoarele alegeri, oamenii ar trebui să voteze persoane care au o pregătire, o strategie și un plan coerent. Ieșenii au nevoie de patrioți, de oameni care țin la suveranitatea acestei țări.

Dezastru în organizația PSD Iași

Cât timp lucrurile la PSD Iași sunt decise de persoane precum Lupu sau Vatamanu și Maricel Popa, atunci organizația va continua să se afle într-un declin alarmant. Practic, soarta filialei ieșene a ajuns să fie decisă de tot felul de persoane ce nu au nici cea mai mică tangență cu organizația municipală, dar care sunt fidele lui Maricel Popa. Pentru PSD Iași, situația pare a fi una complicată. O filială dintr-un oraș universitar, filială ce are în componență chiar profesori, doctori, ingineri, a ajuns să fie vândută ca la piață de niște personaje șterse.

Așa se face că, la vârful filialei PSD Iași, a ajuns Bogdan Balanișcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, unul dintre apropiații lui Maricel Popa. Balanișcu a ajuns președinte interimar după un simulacru de ședință a Comitetului Executiv, desfășurată ”noaptea, ca hoții”. Deputatul Marius Ostaficiuc a fost înlocuit din funcție la o ședință la care nici nu a fost prezent.

Maricel Popa și primarii au dus PSD în cap

Nu este pentru prima oară când niște persoane din mediul rural decid ceea ce se întâmplă la organizația municipală. Deși organizația județeană a PSD Iași a obținut un scor rușinos la alegerile locale sub conducerea lui Maricel Popa, vina a fost aruncată în curtea altora. Mai mult, Popa a reușit cu ajutorul primarilor credincioși să-l îndepărteze și pe Vasile Cîtea din postura de secretar general.

Tot primarii au decis și îndepărtarea din partid a lui Mihai Chirica, la acea vreme liderul organizației. În aceste condiții, este clar că PSD Iași a ajuns să fie la un pas de colaps din cauza unor personaje puse pe căpătuială, ce nu au demonstrat nimic în comunitățile lor. Primarii PSD din județul Iași au devenit o antecameră a lui Maricel Popa pentru a dinamita un partid plin de probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *