Prima pagină » Actualitate » Primarii din PSD sunt nemulţumiţi de Marcel Ciolacu! Ce le transmite liderul social democrat

Primarii din PSD sunt nemulţumiţi de Marcel Ciolacu! Ce le transmite liderul social democrat

09 mai 2022, 11:39,
în Actualitate

Pare că există o revoltă în rândul primarilor din PSD, iar Marcel Ciolacu a stârnit nemulţumiri în interiorul formaţiunii politice. Totul a început în momentul în care s-au împărţit banii prin programul Anghel Salanghy.  Programul Anghel Salinghy a fost puternic susținut de către PSD și PNL, iar implementarea acestuia dus la ieșirea USR de la Guvernare. La acea dată, USR a anunțat că programul este menit pentru a băga bani în contul primăriilor PSD-iste și PNL-iste. În replică, social democrații au arătat că sumele de bani vor fi împărțite în mod corect pentru toate primăriile din țară, indiferent de culoarea politică a primarilor.

 

Marcel Ciolacu este un lider slab, un lider care nu a luat măsuri în momentul în care situația o cerea. De exemplu, Ciolacu a tăcut mâlc în momentul în care Maricel Popa a făcut propragandă pro-Rusia, sau când Ionel Arsene a fost condamnat la închisoare.

Primarii PSD sunt nemulţumiţi de Marcel Ciolacu

Programul Anghel Saligny, continuarea PNDL, a stârnit un val de nemulţumiri în rândul primarilor din PSD. Marcel Ciolacu pare să fi pierdut frâiele partidului mai ales că aleșii locali reprezintă nucleul social democrat, în jurul lor strângându-se voturile din campanie. Așadar, liderul social democrat susţine, ca un răspuns la nemulţumirea primarilor, că împărţirea banilor s-a făcut corect și că decizia luată în coaliție este una foarte bună:

” Cel mai în măsură este ministrul Dezvoltării. Trebuie să ţii cont de mărimea judeţului respectiv, şi aici a primat foarte mult procentul de 50%, astfel încât judeţele mai mari să se poată acoperi cu toate proiectele.”

Liderul PSD a explicat faptul că ministrul Dezvoltării a găsit cea mai bună formulă și a alocat câte 140 de milioane pentru Consiile Județene, 40 de milioane pentru municipii, iar câte 4 milioane pentru fiecare Unitate Administrativ Teritorială (UAT). Marcel Ciolacu a explicat faptul că în realitate județul Olt nu a primit resurse materiale importante:

Dacă vedeţi suma pe fiecare unitate administrativ teritorială în parte, în interiorul judeţului, veţi constata că judeţul Olt are una dintre cele mai mici sume alocate pe fiecare unitate administrativ teritorială. Nu contează suma întreagă, contează media pe fiecare unitate administrativ teritorială (UAT). Dacă vă uitaţi la această medie, veţi vedea că judeţul Olt este unul dintre cele care au pierdut”

Marcel Ciolacu, atac la adresa primarilor din PSD

Interesant este faptul că Marcel Ciolacu și-ar putea pune partidul în cap după declarațiile referitoare la primarii social democrați. Acesta a lansat un atac spunând că primarii nu știu cifrele şi că totul este o discuție prematură legată de Anghel Salinghy

”Cred că primarii nici nu ştiu care sunt sumele, cred că este o discuţie un pic prematură şi neexplicată nici de noi în interiorul partidelor şi nici de ministrul Dezvoltării. Din punctul meu de vedere, formula găsită de de Ministerul Dezvoltării în acest moment şi discutată în coaliţie este cea mai bună”, a mai spus preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu, unul dintre cei mai slabi lideri politici

Marcel Ciolacu pare să fie unul dintre cei mai slabi lideri politici pe care România îi are. Ciolacu pierde, încet dar sigur, controlul partidului. Prin aceste ieșiri, Ciolacu îi critică pe primarii care sunt baza unei formațiuni politice. Practic dacă nu ai susținerea primarilor, funcția de președinte ți se clatină. Oricum, este de așteptat ca edilii localităților să iasă la rampă și să reacționeze la declarațiile făcute de Ciolacu. În schimb, Ciolacu tace mâlc la ceea ce se întâmpla la Iași. De exemplu, în momentul în care Marcel Popa a făcut propagandă pro-Rusia, în spațiul public nu a existat vreo reacție oficială, sau o sancțiune, așa cum era normal. În mod normal, după acea propagandă, Popa ar fi trebuit să-și dea demisia din PSD sau să fie demis din formațiunea politică. Nici una, nici alta nu s-a întâmplat.

 

O altă problemă a apărut în momentul în care președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare într-un celebru dosar. Nici atunci Marcel Ciolacu nu a avut o reacție oficială. În acest fel, nu se știe cât timp primarii din PSD vor mai permite o asemenea conducere slabă în persoana lui Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *