Prima pagină » Economic Local » Primăria Valea Lupului construiește o grădiniță modernă! Valoarea contractului este de 500.000 de euro
Primăria Valea Lupului construiește o grădiniță modernă! Valoarea contractului este de 500.000 de euro

Primăria Valea Lupului construiește o grădiniță modernă! Valoarea contractului este de 500.000 de euro

10 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

În comuna Valea Lupului va fi construită o grădiniță modernă. Licitația pentru execuția lucrărilor va fi organizată la finalul lunii februarie 2021. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic. În trecut, procedura a fost anulată în mai multe rânduri

O nouă grădiniță va fi construită în comuna Valea Lupului, județul Iași. Primăria din localitate organizează pe data de 25.02.2021 o licitație pentru edificarea noului imobil. Valoarea estimată a lucrărilor este de 2.557.994 lei, fără TVA, aproximativ 500.000 de euro. Suprafața construită a clădirii este de 752 de metri pătrați. În suma estimată intră și costurile cu dotarea grădiniței. Lucrările trebuie realizate în termen de 9 luni de la semnarea contractului.

„Nu se vor admite întreruperi nejustificate ale perioadei de execuție a lucrărilor, ofertantul are obligația ca la elaborarea ofertei să țină cont de perioadele în care condițiile climatice sunt nefavorabile execuției lucrărilor de construcție, pentru a se evita depășiri ale termenelor ofertate și evitarea plății unor penalizări în conformitate cu prevederile contractuale. Executantul va utiliza, în execuția lucrărilor, numai produsele și procedeele prevăzute în certificate. Executantul va respecta toate prevederile în vigoare pentru realizarea nivelului de calitate prevăzut prin lege, orice referire în cadrul ofertei tehnice la standarde și normative care nu mai sunt în vigoare va duce la descalificarea ofertei”, se arată în caietul de sarcini.

Licitația a fost organizată și anul trecut, dar a fost anulată în mai multe rânduri.

Primăria Iași amenajează o grădiniță în fostul sediu al Policlinicii cu plată din Copou

Totodată, municipalitatea ieșeană intenționează să amenajeze o grădiniță în sediul fostei Policlinici cu plată „Codrescu”, din Copou. Imobilul va fi transformat în grădiniță. Recent, a fost lansată licitația pentru execuția lucrărilor, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 3.524.443 lei, fără TVA, aproximativ 750.000 de euro. La procedură s-a prezentat și societatea Art Residence Development SRL (Iași), controlată de dezvoltatorul imobiliar Vasile Filip. Afaceristul a edificat în municipiul Iași mai multe blocuri cu locuințe colective. La procedură s-au mai prezentat societățile Alconf SRL (Iași), Heavy Duty Construct SRL (Iași), Prauco AMV Craft (Botoșani) și Dandor Construct SRL (Iași). Ofertele constructorilor au intrat în etapa de evaluare financiară.

Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Regimul de înălțime a clădirii este Sth+P+1. Corpurile A și B vor fi unite printr-un spațiu multifuncțional, urmând să se ajungă la o suprafață desfășurată a imobilului de aproximativ 1.500 de metri pătrați. Grădinița va avea 8 săli de grupă cu o capacitate de 200 de locuri. Nu în ultimul rând, municipalitatea ieșeană pregătește modernizarea Grădiniței nr.13 cu program prelungit, de pe strada Vasile Lupu, nr.104 A, din cartierul Tătărași. Recent, a fost semnat contractul de finanțare europeană cu o valoare de 5,8 milioane lei, adică peste 1 milion de euro. Deocamdată a fost lansată licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare și asistență tehnică în cadrul proiectului de modernizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *