Prima pagină » Economic Local » Primăria unei comune din Iaşi va cheltui peste 26 de milioane de lei pentru lucrările de canalizare. Procedura a fost lansată
Primăria unei comune din Iaşi va cheltui peste 26 de milioane de lei pentru lucrările de canalizare. Procedura a fost lansată

Primăria unei comune din Iaşi va cheltui peste 26 de milioane de lei pentru lucrările de canalizare. Procedura a fost lansată

16 oct. 2023, 02:00,
Alexandra MAISNER în Economic Local

Lucrările de canalizare din comuna ieşeană Popeşti vor costa peste 26 de milioane de lei. Procedura de licitaţie a fost lansată

Potrivit platformei Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), primăria comunei ieşene Popeşti caută firme pentru execuţia lucrărilor aferete obiectivului de investiţii „Extindere sistem de alimentare cu apă şi canalizare în comuna Popeşti, judeţul Iaşi”. Firmele pot depune ofertele financiare până la data de 17 noiembrie 2023, ora 15:00. Valoarea totală a contractului este de 26,984 milioane de lei, fără TVA.

Primăria din comuna Popeşti va cheltui peste 26 de milioane de lei pentru lucrările de canalizare

Primăria comunei ieşene Popeşti a publicat, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, în data de 14 octombrie 2023, procedura de licitaţie privind contractarea serviciilor pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare din localitate. Data-limită pentru depunerea ofertelor este 17 noiembrie 2023, iar contractul se va desfăşura pe o perioadă de 24 de luni.

„Obiectivele viitorului contract contau în extinderea colectoarelor de canalizare în satele Popeşti, Doroşcani şi Hărpăşeşti, precum şi extinderea reţelelor de distribuţie apă potabilă în toate satele comunei în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru popilaţie, accesul la serviciile de bază, precum şi asigurarea condiţiilor sanitare şi igienice corespunzătoare, pentru creşterea gradului de confort şi de sănătate al locuitorilor, pentru o protecţie mai bună a mediului şi pentru creşterea atractivităţii localităţii pentru investitorii de capital.

Viitorul contract contribuie la realizarea investiţiei «Extindere sistem de alimentare cu apă şi canalizare în comuna Popeşti, judeţul Iaşi», investiţie finanţată dprin fonduri din Bugetul de stat prin Ptogramul Naţional de investiţii Anghel Salignz şi din bugetul local. Durata contractului este de maxim 24 de luni calendaristice de la ordinul de începere a lucrărilor de execuţie. Perioada de garanţie acordată lucrărilor este de minim 36 de luni calendaristice de la semnarea fără obiecţiuni a procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor. Valoarea estimată a contractului ce urmează a fi atribuit este de 26.831.264, fătă TVA. Valoarea estimată a contractului ce urmează a fi atribuit nu va cuprinde suma aferentă cheltuielilor diverse şi neprevăzute”, se arată în documentele publicate în cadrul procedurii de licitaţie publicate pe SEAP.

Canalizarea din comuna Mirceşti va fi extinsă

Şi în comuna ieşeană Mirceşti va fi extinsă reţeaua de canalizare. Valoarea estimată a investiției fiind de 8.775.100 de lei, fără TVA, aproape 1,7 milioane de euro. La licitație au fost depuse 3 oferte din partea Europartener SRL (Iași) și asocierilor Construcții Hidrotehnice SA (Iași) – Mega Edil SRL, Cordep SRL (Neamț) – GML Steel Grup SRL. Cea cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„În prezent, comuna Mircești are un sistem de canalizare în satele Mircești și Iugani, dar care nu acoperă toate străzile comunei. Extinderea rețelei de canalizare va cuprinde următoarele obiecte: rețelele de canalizare gravitațională, stații de pompare, racorduri la canalizare, lucrări speciale, rețea de canalizare. Extinderea rețelei de canalizare se va face în localitatea Mircești și Iugani și a fost trasată pe drumurile existente, sătești, pe drumul județean DJ208 și european E85”, se arată în documentele procedurii de licitaţie.

Lucrările de canalizare din comuna ieşenă Popeşti vor costa peste 26 de milioane de lei. Procedura de licitaţie a fost lansată sâmbătă, 15 octombrie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *